Home / Question Paper / RRB ASM Previous Year Paper| Railway ASM Sample Model Solved Papers PDF

RRB ASM Previous Year Paper| Railway ASM Sample Model Solved Papers PDF

RRB ASM Previous Year Paper

Try to Solve RRB ASM Previous Year Paper For Better Preparation of Exam and Download All RRB Assistant Station Master Previous Year Paper from Here!!! Every Year, Railway Recruitment Board conducts the written exam for recruitment to Posts of Goods Guard and Assistant Station Master. Those applicants who are planning to prepare for RRB ASM Exam can get the RRB ASM Sample Paper through this page. You can also download RRB ASM Solved Papers PDF from official site. Along with RRB ASM Question Paper PDF, you can also get some RRB ASM Questions with Answers.

By regular practicing from RRB ASM Model Paper it increases the level of applicant’s confidence, accuracy and speed to solve questions. Also, applicants will get the idea which type of questions will ask in the exam. So, all the participating aspirants can download the Railway Recruitment Board ASM Previous Year Paper from this page and prepare accordingly. From the below section of this page of www.recruitmentinboxx.com you may get the RRB ASM Previous Year Question Paper PDF which will help a lot.

RRB ASM Previous Year Paper

Railway ASM Previous Year Paper PDFRegionDownload PDF
RRB ASM Previous Year Paper 2007ChandigarhDownload PDF
Railway Recruitment Board ASM 2009 PaperBangaloreDownload PDF
RRB Assistant Station Master 2008 PaperBhopalDownload PDF
Railway Recruitment Board 2009 PaperBhubaneswarDownload PDF
RRB Assistant Station Master Practice PaperDownload PDF
Railway Recruitment Board ASM Solved PaperDownload PDF

RRB ASM Previous Year Paper Questions with Answers

Question 1: The probability that an electronic device produced by a company does not function properly is equal to 0.1. If 10 devices are bought, then the probability, to the nearest thousandth, that 7 devices function properly is

  1. 057
  2. 478
  3. 001
  4. 0

Answer: 1

Question 2: When a metallic ball bearing is placed inside a cylindrical container, of radius 2 cm, the height of the water, inside the container, increases by 0.6 cm. The radius, to the nearest tenth of a centimeter, of the ball bearing is

  1. 1 cm
  2. 2 cm
  3. 2 cm
  4. 6 cm

Answer: 2

Question 3: If f(x) is an odd function, then | f(x) | is

  1. an odd function
  2. an even function
  3. neither odd nor even
  4. even and odd

Answer: 2

Get here Exam Pattern + Syllabus PDF: RRB ASM Syllabus

Question 4: The mean of a data set is equal to 10 and its standard deviation is equal to 1. If we add 5 to each data value, then the mean and standard deviation become

  1. mean = 15 , standard deviation = 6
  2. mean = 10 , standard deviation = 6
  3. mean = 15 , standard deviation = 1
  4. mean = 10 , standard deviation = 1

Answer: 3

Question 5: For x greater than or equal to zero and less than or equal to 2 pi, sin x and cos x are both decreasing on the intervals

  1. (0 , pi/2)
  2. (pi/2 , pi)
  3. (pi , 3 pi / 2)
  4. (3 pi / 2 , 2 pi)

Answer: 2

Question 6: The first underground railway in India was opened in 1984 in

  1. Mumbai
  2. Chennai
  3. Kolkata
  4. Bangalore

Answer: 3

Question 7: Ashok Pandit is known for his outstanding performance in which of the following?

  1. Swimming
  2. Wrestling
  3. Shooting
  4. Kabaddi

Answer: 3

Download from Here: RRB Previous Year Question Paper

Question 8: Late Sri K. Shankar Pillai was associated with wich of the following fields ?

  1. Social service
  2. Cartooning
  3. Motion Pictures
  4. Music

Answer: 2

Question 9: The first field Marshal of India was

  1. Vaidya
  2. M. Cariappa
  3. Sunder ji
  4. H.F.J. Manekshaw

Answer: 4

Question 10: Who among the following is a famous table player ?

  1. Ali Akbar Khan
  2. Birju Maharaj
  3. Ravi Shanker
  4. Swappan Kumar

Answer: 4

Question 11: Who is considered as Trimurti (Trinity) of Carnatic Music ?

  1. Muthuswami Dikshitar
  2. Thyagaraja
  3. Swami Thirunal
  4. Purandardasa

Answer: 1

Read Out here: Railway Current Affairs

Question 12: Mandi House is

  1. the office of the P.M.
  2. the office of teh NFDC
  3. the Doordarshan C.P.C.
  4. the office of Director General of Doordarshan

Answer: 4

Question 13: Guru Kelucharan Mohapatra is a maestro of which of the following dance forms?

  1. Kathak
  2. Kuchipudi
  3. Odissi
  4. Kathakali

Answer: 1

Question 14: The man popularly known as Gurudev is

  1. Guru Gobind Singh
  2. S. Golwalkar
  3. Raj Guru
  4. Rabindranath Tagore

Answer: 4

Question 15: Ms. Harita Kaur has the distinction of being the first Indian woman

  1. to be inducted into the Indian Navy
  2. doctor to create a test tube baby
  3. pilot to fly an aircraft Solo
  4. Ambassador to a foreign country

Answer: 3

Read More on: Railway Selection Procedure

Question 16: Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), … What number should come next?

  1. (1/3)
  2. (1/8)
  3. (2/8)
  4. (1/16)

Answer: 2

Question 17:  BEH, DGJ, (?), EJO, GLQ, INS, ?

  1. FLR
  2. FIS
  3. FKO
  4. FIL

Answer: 4

Question 18:  APZLT, CQYNR, ERXPP, GSWRN, ?

  1. KVIJUJ
  2. JUUVK
  3. ITVTL
  4. KUUVJ

Answer: 3

Get hereRailway Exams Preparation Books

Question 19:  RAP, MAP, HOT FUN,?

  1. HNE
  2. PGI
  3. STN
  4. CAT

Answer: 4

Question 20: A, B, C, D and E are sitting on a bench. A is sitting next to B, C is sitting next to D, D is not sitting with E who is on the left end of the bench. C is on the second position from the right. A is to the right of B and E. A and C are sitting together. In which position A is sitting?

  1. Between B and D
  2. Between B and C
  3. Between E and D
  4. Between C and E

Answer: 2

Applicants are requested to subscribe free email service of our web portal that is www.recruitmentinboxx.com for getting latest information regarding RRB ASM Previous Year Paper. You can also follow us on Facebook and Google plus to get updates on your timeline. If you want to ask anything then you drop your comment in the comment box which is provided below. You can also download the free RRB ASM Previous Year Paper PDF through this page.

You May Also Like To Check This Section

Railway Exams EligibilityMore Railway Jobs
Career In Indian RailwayRailway Admit Card
Railway QuizIndian Railway Coaching Centre
Railway Exam Question PapersRailway Jobs Salary Structure

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *