Home / Recruitment / RRB SSE Previous Papers PDF | Solved Sample Question Papers, Online

RRB SSE Previous Papers PDF | Solved Sample Question Papers, Online

RRB SSE Previous Papers PDF

Preparing and practicing using Previous Papers helps students by familiarizing them about examination pattern, difficulty level, marking scheme, etc. Thus, to help you we have bought RRB SSE Previous Papers PDF on this page. RRB SSE Sample Papers not only gives clear cut view of examination but it also provides a comprehensive idea about the time taken to solve complete question paper. Consequently, aspirants who have applied for RRB Senior Section Engineer Exam and are going to be the part of same can take the help of RRB Solved Sample Question Papers provided on beneath portion of this page. Fascinated candidates who are going to commence their preparation for Railway Recruitment Board Senior Section Engineer Exam can download RRB SSE Previous Papers PDF through its official site via online process.

Accuracy and Speed are the two imperative aspects that help in mastering RRB SSE Examination, and it is possible only with the help of practicing questions on daily basis. So, RRB SSE Previous Question Papers will surely prove onetime solution that assists you in grabbing more marks. So, in this page of www.recruitmentinboxx.com we have provided RRB SSE Question Papers for the ease of aspirants who are going to appear in RRB Sr. Section Engineer Exam.

RRB SSE Previous Papers PDF

In order to make your preparation simple and effective, we are providing RRB SSE Previous Papers in PDF format. Aspirants who are going to appear in examination can download it and prepare accordingly to boost their score level.

Papers Direct Link to Download PDF
Paper 1Download PDF
Paper 2Download PDF
Paper 3Download PDF
Paper 4Download PDF
Paper 5Download PDF

Get Topic Wise: RRB SSE Syllabus

RRB SR Section Engineer Question with Answer

Question 1: Today is Monday. After 61 days, it will be:

  1. Wednesday
  2. Saturday
  3. Tuesday
  4. Thursday

Answer: 2

Question 2: A boat running upstream takes 8 hours 48 minutes to cover a certain distance, while it takes 4 hours to cover the same distance running downstream. What is the ratio between the speed of the boat and speed of the water current respectively?

  1. 2 : 1
  2. 3 : 2
  3. 8 : 3
  4. Cannot be determined

Answer: 3

Question 3: Unemployment allowance should be given to all unemployed Indian youth above 18 years of age. Assumptions: a) There are unemployed youth in India who needs monetary support; b) The government has sufficient funds to provide allowance to all unemployed youth.

  1. Only assumption a is implicit
  2. Only assumption b is implicit
  3. Either a or b is implicit
  4. Neither a nor b is implicit

Answer: 1

Question 4: The banker’s discount on Rs. 1600 at 15% per annum is the same as true discount on Rs. 1680 for the same time and at the same rate. The time is:

  1. 3 months
  2. 4 months
  3. 6 months
  4. 8 months

Answer: 2

Question 5: Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1) Word, 2) Paragraph, 3) Sentence, 4) Letters, 5) Phrase

  1. 4, 1, 5, 2, 3
  2. 4, 1, 3, 5, 2
  3. 4, 2, 5, 1, 3
  4. 4, 1, 5, 3, 2

Answer: 4

Know about Complete: RRB Exam Schedule

Question 6: Which digit will appear on the face opposite to the face with number 4?

RRB SSE Previous Papers PDF

  1. 3
  2. 5
  3. 6
  4. 2/3

Answer: 1

Question 7: Yesterday I saw an ice cube which had already melted due to heat of a nearby furnace.

  1. Always
  2. Never
  3. Often
  4. Sometimes

Answer: 2

Question 8: Management always involves:

  1. Regulation
  2. Counsel
  3. Exhortation
  4. Coercion

Answer: 1

Question 9: The chairmanship/presidency of the UN Security Council rotates among the Council Members

  1. every 6 months
  2. every 3 months
  3. every year
  4. every month

Answer: 4

Question 10: Rabindranath Tagore’s ‘Jana Gana Mana’ has been adopted as India’s National Anthem. How many stanzas of the said song were adopted?

  1. Only the first stanza
  2. The whole song
  3. Third and Fourth stanza
  4. First and Second stanza

Answer: 1

Check RRB SSE Related Updates:

RRB SSE Recruitment

RRB SSE Admit Card 

RRB SSE Result

Question 11: The words ‘Satyameva Jayate’ inscribed below the base plate of the emblem of India are taken from

  1. Rigveda
  2. Satpath Brahmana
  3. Mundak Upanishad
  4. Ramayana

Answer: 3

Question 12: 20th August is celebrated as

  1. Earth Day
  2. Sadbhavana Divas
  3. No Tobacco Day
  4. None of these

Answer: 2

Question 13: Find out the odd one: 10, 25, 45, 54, 60, 75, 80

  1. 10
  2. 45
  3. 54
  4. 75

Answer: 3

Question 14: Who is the author of the book ‘Forbidden Verses’?

  1. Salman RushDie
  2. Abu Nuwas
  3. Taslima Nasrin
  4. H. Lawrence

Answer: 2

Question 15: The Indian delegation to the first World Conference on Human Rights was led by

  1. Manmohan Singh
  2. Farooq Abdullah
  3. Dinesh singh
  4. Alam Khan

Answer: 1

Get Here Best List: Indian Railway Coaching Centre

Question 16: The last Mahakumbh of the 20th century was held at

  1. Nasik
  2. Ujjain
  3. Allahabad
  4. Haridwar

Answer: 4

Question 17: In how many different ways can the letters of the word ‘LEADING’ be arranged in such a way that the vowels always come together?

  1. 360
  2. 480
  3. 720
  4. 5040

Answer: 3

Question 18:  Choose the set of figures which follows the given rule. Rule: Any figure can be traced by a single unbroken line without retracting.

New Picture

Answer: 2

Question 19: The difference between a two-digit number and the number obtained by interchanging the digits is 36. What is the difference between the sum and the difference of the digits of the number if the ratio between the digits of the number is 1 : 2 ?

  1. 4
  2. 8
  3. 16
  4. None of these

Answer: 2

Question 20: India Celebrates February 28 every year as ‘National Science Day’ because on this day

  1. first Indian Space craft was launched
  2. Nehru laid the foundation of Science labs all over India
  3. in 1928 C.V. Raman discovered what was later called the ‘Raman Effect’
  4. Vikram Sarabhai was born

Answer: 3

Final Verdict:

RRB SSE Model Papers are the best tool to practice for examination as it helps in scoring good marks. However, solving RRB SSE Question Paper on daily basis not only give you ample practice as well as provide considering statics of examination like marking scheme, difficulty level which leads to boost the confidence level of candidates. Thus, individuals are hereby suggested to prepare using RRB SSE Previous Papers PDF furnished on this page.

Get Here List of: List of Railway Recruitment Board (RRB) in India

Important Note:

Contenders who want to get enroll in the most acknowledged sector “Railways” can prepare using RRB SSE Previous Papers PDF provided on above given page. You can also practice using above specified RRB SSE Question with Answers. For related updates, bookmark our web page with the help of ctrl + d key. If you have any query regarding the content written on RRB SSE Previous Papers PDF, then feel free and ask us. You can post your comments in the comment box stated below.

You May Also Like To Check This Section

Railway Exams EligibilityMore Railway Jobs
RRB NotificationRailway Exam
Railway Selection ProcedureRailway Jobs Salary Structure
RRB Employment NewsRailway Recruitment Board in India
Career In Indian RailwayRRB Answer Key

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *