Home / Current Affairs / SBI Current Affairs 2018 in Hindi Latest Questions, pdf Free Download

SBI Current Affairs 2018 in Hindi Latest Questions, pdf Free Download

SBI Current Affairs

Download SBI Current Affairs PDF Free! Those preparing for any type of banking competitive exam may refer State Bank of India Current Affairs. These latest SBI Current Affairs in Hindi as well as Questions & Answers will boost up your knowledge. State Bank of India conducts various recruitment exams for appointing eligible & work oriented contenders for various posts. Those who will appear in banking exam can check Latest Current Affairs. Besides this, you may also get SBI Current Affairs 2018 in Hindi in PDF Form.

General Awareness is among the relevant topic in SBI PO Exam in which aspirant’s knowledge with current affairs is checked out. By referring these SBI PO Quiz Questions as well as SBI News, you may raise your knowledge. By going through SBI Current Affairs highlights, you may crack SBI Exam. We are giving all State Bank of India Current Affairs on this page. Collect more details concerning SBI Current Affairs 2018 from this page tailored by team of www.recruitmentinboxx.com

SBI Current Affairs

  • SBI launches integrated digital platform YONO
  • Union Government constitutes Arun Jaitley led committee to oversee PSU bank mergers
  • FTSE SBI Bond Index: India’s first bond index series launched by SBI
  • SBI launches ‘SBI Realty’ portal for home buyers.
  • Ganga Prasad sworn in as Governor of Meghalaya.
  • Five associate banks, Bharatiya Mahila Bank merged with SBI
  • OBOPAY Gets Pre-Paid Instrument Licence from Reserve Bank of India
  • South Korea bans its banks from dealing in Bitcoin
  • India and World Bank ink $98 million loan pact for renewable energy
  • RBL Bank Opens All Women Branch in Chennai
  • Union Cabinet approves setting up National Anti-profiteering Authority
  • As per Banking and Finance Current Affairs , Yes Bank Ties up with Centre Denmark India for Fintech Collaboration
  • Union Cabinet approves amalgamation of Public Sector Banks through Alternative Mechanism
  • As per Banking and Finance Current Affairs , Uma Shankar appointed as RBI Executive Director
  • RBI to Reconstitute Oversight Committee to Tackle Bad Loans
  • State Bank of India announces BIG changes after merger
  • AIIB Grants 1st loan to China to Reduce Dependence on Coa
  • Lok Sabha passes State Banks (Repeal and Amendment) Bill, 2017

Get Here PO/ Clerk Exam Notices: SBI Notification

State Bank of India Questions & Answer

Ques 1: With which bank Bharat Petroleum Launched rewarding fuel co-branded credit card in the country?

  1. Dena Bank Card
  2. Kotak Mahindra Bank Card
  3. SBI Card
  4. ICICI Bank Card

Ans: 3

Ques 2: Which bank got placed under the Prompt Corrective Action Framework recently by Reserve bank of India?

  1. HDFC Bank
  2. Canara Bank
  3. Dena Bank
  4. Bank of India

Ans: 4

Ques 3: Which company Co – Founder built the world’s largest plane to launch rockets into space?

  1. Infosys
  2. Amazon
  3. Wipro
  4. Microsoft

Ans : 4

Ques 4: Which small finance bank Joins Hands with Sahaj e-Village?

  1. Ujjivan Small Finance Bank
  2. Equitas Small Finance Bank
  3. AU Small Finance Bank
  4. Fincare Small Finance Bank

Ans: 3

Ques 5: For which bank Union Government Ropes to Enable Cashless Payments on e-NAM?

  1. SBI
  2. HDFC
  3. ICICI
  4. South Indian Bank

Ans: 3

Take help from here: Bank Previous Year Papers

Ques 6: Which Festival celebrations are famous in Mysore ?

  1. Diwali
  2. Dasara
  3. Holi
  4. Shivratri

Ans : 2

Ques 7: Which bank may invest $300 mn in dog-sitting app Wag?

  1. ABN Amro
  2. Softbank
  3. Deutsche Bank
  4. Kotak Mahindra Bank

Ans: 2

Ques 8: This bank partners Pantomath Advisory for MSME sector.

  1. Dhanalakshmi Bank
  2. HDFC
  3. Yes Bank
  4. ICICI

Ans: 3

Ques 9: This bank ties up with BCG for transformation initiatives.

  1. Federal Bank
  2. City Union Bank
  3. YES Bank
  4. Karnataka Bank

Ans: 4

Ques 10: Arun Jaitley launches this bank recently.

  1. Airtel payments Bank
  2. Paytm Payments Bank
  3. FINO Payments Bank
  4. Sun Pharmaceuticals Payments Bank

Ans: 2

Get Best List of: Bank Exam Coaching Institutes

Ques 11: A person crosses a 600 m long street in 5 minutes. What is his speed in km per hour?

  1. 6
  2. 2
  3. 4
  4. 10

Ans : 2

Ques 12: Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Ans : 2

Ques 13: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Ans : 4

Ques 14: DIPP and World Intellectual Property Organization (WIPO) have recently signed an agreement to establish Technology and Innovation Support Centers (TISC). What does ‘I’ stands for in DIPP?

  1. Integrated
  2. Information
  3. Import
  4. Industrial

Ans : 4

Ques 15: Which private sector bank has recently launched ripple-powered instant payment service for retail and corporate customers?

  1. HDFC Bank
  2. SBI
  3. Axis Bank
  4. ICICI Bank

Ans: 3

Ques 16: This bank launches an instant international payment services using RippleNet.

  1. SBI Bank
  2. Axis Bank
  3. ICICI Bank
  4. HDFC Bank

Ans: 2

Get Best List of: Bank Exam Coaching Institutes

Ques 17: The International Day of Happiness was observed across the world on which date?

  1. 19 March
  2. 20 March
  3. 21 March
  4. 22 March

Ans :  2

Ques 18: A train can travel 50% faster than a car. Both start from point A at the same time and reach point B 75 kms away from A at the same time. On the way, however, the train lost about 12.5 minutes while stopping at the stations. The speed of the car is:

  1. 100 kmph
  2. 110 kmph
  3. 120 kmph
  4. 130 kmph

Ans : 3

Ques 19: Which bank released Fifth Bi-monthly Monetary Policy Statement?

  1. Bank of baroda
  2. State Bank of India
  3. Reserve Bank of India
  4. Canara Bank

Ans: 3

Ques 20: This bank launched the RuPay Credit Cards recently.

  1. Dena Bank
  2. Bank of India
  3. Canara Bank
  4. Corporation Bank

Ans: 4

Hit Here For SBI Current Affairs PDF

Hit Here For SBI Current Affairs Official Link

State Bank of India Questions & Answers as well as SBI Latest Current Affairs will increase your knowledge. Besides this, you may give online test series as it will help you in managing time & raise your speed. Gather detailed CWE PO, Clerk & SO Exams questions 7 answers & plan out your studies. Stay connected with us for getting more updates.

Final Words:

This is all about SBI Current Affairs 2018. Stay tuned with our portal www.recruitmentinboxx.com for getting more information about jobs & others.

You May Also Like To Visit This Section

SBI Placement PapersBank Salary Structure
SBI Admit CardSBI Result
How To Get A Bank Job In IndiaSBI Recruitment
Career in Banking Sector In IndiaLatest Bank Jobs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *