Home / Question Paper / (Last 5 Years) SBI PO Previous Year Question Paper | FREE Download pdf

(Last 5 Years) SBI PO Previous Year Question Paper | FREE Download pdf

SBI PO Previous Year Question Paper

State bank of India is going to hire 2000 candidates for the position of probationary officer. Candidates who are going to appear in the SBI PO exam must check the SBI PO Previous Year Question Paper before starting the preparation.

SBI is going to organize Pre exam on 1st, 7th & 8th of July 2018, so candidates should download the last 5 years question papers PDF with the help of this page. With the help of SBI PO last year question papers Free PDF, candidates can get idea about the question paper and they can prepare well.

SBI PO Last 5 Year Question Papers:

Those candidates who will shortlisted from the pre exam will appear in the SBI PO Main exam which is going to conduct on 04.08.2018. Main exam is followed by the personal Interview that will be held on 24.09.2018 to 12.10.2018.

Before starting the preparation for the SBI PO Exam, candidates should go through this page which is about SBI PO Previous Year Question Paper and this page is created by team of www.recruitmentinboxx.com

SBI PO Previous Year Question Paper

SBI PO 2016- Previous Year Paper of English LanguageGet Here
SBI PO Exam Question Paper Explanation 2010 PDF DownloadGet Here
SBI PO Exam Question Paper 2010 PDF DownloadGet Here
SBI PO previous year question paper with answer 2013 PDFGet Here
SBI PO Exam Question Paper 2013 PDF DownloadGet Here

Previous Year SBI PO Question Paper with Answers:

Here below you can see some questions of previous year. You must have a look before appearing in exam please have a look:

Q 1) India’s fastest and first multi-peta-flops supercomputer “Pratyush” has established at which institute?

  1. Indian Institute of Remote Sensing (IIRS) Dehradun
  2. Central Institute of Technology (CIT) Kokrajhar
  3. Indian Institute of Information Technology (IIIT) Gwalior
  4. Indian Institute of Tropical Meteorology (IITM) Pune

Answer: Indian Institute of Tropical Meteorology (IITM) Pune

Q 2) Which Indian personality will be conferred with the France’s highest order of merit ‘Legion of Honour at the 42nd International Kolkata Book Fair 2018?

  1. Soumitra Chattopadhyay
  2. Priyanka Chopra
  3. Deepika Padukone
  4. Amitabh Bachchan

Answer: Soumitra Chattopadhyay

Q 3) Which Indian-origin personality has been appointed as the Chairman of the Geneva-based World Business Council for Sustainable Development (WBCSD)?

  1. Bhupendra Kainthola
  2. Sunny Verghese
  3. Gurdip Singh
  4. Sunil Chauhan

Answer: Sunny Verghese

Check Out Toppers Study Plan: SBI PO Preparation Tips Strategy

Q 4) Which state has become the first Indian state to launch High-Risk Pregnancy (HRP) portal?

  1. Punjab
  2. Kerala
  3. Haryana
  4. Uttar Pradesh

Answer: Haryana

Q 5) India’s second Film and Television Institute of India (FTII) will be set up in which state/UT?

  1. Mizoram
  2. Tripura
  3. Arunachal Pradesh
  4. Odisha

Answer: Arunachal Pradesh

Q 6) John Young, the legendary astronaut passed away. He hailed from which country?

  1. United Kingdom
  2. United States
  3. Germany
  4. France

Answer: United States

Do Practice Here: SBI PO Mock Test Online

Q 7) Which state has topped the Logistics Ease Across Different States (LEADS) index, according to recently released report by Union Ministry of Commerce & Industry?

  1. Punjab
  2. Karnataka
  3. Maharashtra
  4. Gujarat

Answer: Gujarat

Q 8) Who has inaugurated the first-ever Persons of Indian Origin (PIO) Parliamentary Conference in Delhi?

  1. Narendra Modi
  2. Sushma Swaraj
  3. M Venkaiah Naidu
  4. Ram Nath Kovind

Answer: Narendra Modi

Q 9) The 2018 Pravasi Bharatiya Divas (PBD) is celebrated on which date in India?

  1. January 8
  2. January 10
  3. January 9
  4. January 11

Answer: January 9

Get here Study Material: SBI PO Preparation Books

Q 10) The Pandoh Dam is located on which river in Himachal Pradesh?

  1. Beas River
  2. Chenab River
  3. Ravi River
  4. Yamuna River

Answer:  Beas River

Read Some More Question/Answer

Q 1) Kavinder Singh and Satish Kumar is related to which game?

Answer- Boxing

Q 2) As per report of Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) India’s military expenditure in 2016 grew by-

Answer- 8.5 per cent

Q 3) What is the meaning of “C” in PCA?

Answer- Prompt Corrective Action

Q 4)  India Licensing Expo (ILE), India’s first and most influential brand licensing show will take place on August 20-21 in-

Answer- Mumbai

Q 5) Who is highest wicket-taker in women’s ODIs?

Answer- Jhulan Goswami

Check Here Topic Wise: SBI PO Exam Syllabus

Q 6) The Insolvency and Bankruptcy Board of India (IBBI) has constituted a Technical Committee in accordance with Regulation 14 of the IBBI (Information Utilities) Regulations, 2017. The Technical Committee (Committee) will be headed by?

Answer- Dr R. B. Barman 

Q 7) India’s growth for 2018-19 as projected by IMF?

Answer- 7.7 per cent

Q 8) National Financial Switch (NFS) is run by-

Answer- NPCI

Q 9) Who was elected as head of FIFA’s governance committee at the world football governing body’s 67th Congress in Bahrain’s capital city of Manama?

Answer- Mukul Mudgal 

Q 10) Foreign direct investment (FDI) in India grew 18 per cent during 2016 to touch ______________ data released by the Department of Industrial Policy and Promotion (DIPP).

Answer: $46 billion

Download Here: SBI PO Preliminary Exam Question Paper

SBI PO Previous Year Question Paper

State bank of India conducts the various examinations every year. Now the bank is going to recruit 2000 candidates for the vacant position of probationary officer. Interested candidates can apply for SBI PO 2000 vacancies before the last date 13.05.2018.  After applying, candidates should go through the above mentioned SBI PO Previous year question paper PDF for a better preparation.

Candidates can hit the above mentioned links and download it for the preparation. Shoplifted candidates from the pre exam should download the main exam question papers and prepare for it.

Check This: Last Minute Preparation Tips for SBI PO Exam 

Note:

We hope that SBI PO Previous Year Question Paper provided above will be helpful for you. you may keep in touch with our web portal www.recruitmentinboxx.com to get latest updates as we update our pages time to time.

You May Also Like To Visit This Section

SBI PO RecruitmentBank Exam Preparation Tips
SBI PO Exam PatternBank Exam Study Material
SBI Placement PapersSBI Current Affairs
Bank Interview Questions and AnswersBank Exam Coaching Institutes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *