Home / Online Test / Social Studies Quiz 2018 Ques & Ans, Online Tests (Class 3-10), MCQs

Social Studies Quiz 2018 Ques & Ans, Online Tests (Class 3-10), MCQs

Social Studies Quiz 

Candidates are advised to test their knowledge by attending Social Studies Quiz on regular basis. Here on this page we have provided Social Studies Question & Answers and MCQs of Class 3-10. You should go through these questions to score well in the examination.

Social Studies subject consists of the numerous MCQs related to the Geography, History, and Political Science. Questions will be asked from these topics in the examination. So, you strong every part of Social Studies subject to crack the exam in first attempt.

Social Studies Ques & Ans: Check Here!!

Well, by attending online test of Social Studies/ Social Studies Quiz you can increase your speed and competency. That is why; online test is useful for any competitive examination. Please have a look at the below segment.

To grab more information in regards to Social Studies Quiz 2018, candidates are required to go through this page which is well updated by the team members of www.recruitmentinboxx.com

Social Studies Quiz

Social Studies Quiz Class 3

Question 1: The people who extracted objects are known as:

  1. Archaeologist
  2. Historian
  3. Cartographer
  4. Chronicler

Answer: 1

Question 2: Indica was written by ____________.

  1. Tulsidas
  2. Kalidas
  3. Marco Polo
  4. Megasthenes

Answer:  4

Get Online Quiz Question/ Answers: Social Science Quiz

Social Studies Quiz Class 4

Question 3: Indian government launched ‘Project Tiger’ in

  1. 1974
  2. 1973
  3. 1970
  4. 1975

Answer: 2

Question 4: The name of NELSON MANDELA’S autobiography is

  1. Long Walk to Freedom
  2. Story of My Life
  3. Mein Kempf
  4. My Experiments with Truth

Answer: 1

Read Modern/Ancient Online Test: Indian History Quiz 

Social Studies Quiz Class 5

Question 5: Planet having the largest moon _____________

  1. Neptune
  2. Jupiter
  3. Saturn
  4. Uranus

Answer: 2

Question 6: The highest peak of the world is ________________

  1. Mt Everest
  2. Mt Kilimanjro
  3. Mt Mckinley
  4. Mt Elbrus

Answer: 1

Social Studies Quiz Class 6

Question 7: The sacred book of Parsis is

  1. Tripitakas
  2. Zend Avestha
  3. Ashtadhyayi
  4. Mundaka

Answer: 2

Practice Free Mock Test: Online Test Series

Question 8: The longest poem in world literature is ______________

  1. Mahabharata
  2. Ramayana
  3. Sillappadikaram
  4. My Blah Story

Answer: 1

Social Studies Quiz Class 7

Question 9: Who is also known as Frontier Gandhi?

  1. Mohandas Karamchand Gandhi
  2. Feroz Gandhi
  3. Abdul Gaffar Khan
  4. C R Das

Answer: 3

Question 10: Who is popularly called Iron Lady?

  1. Margaret Thatcher
  2. Madonna
  3. Indira Gandhi
  4. Lady Gaga

Answer: 1

Question 11: Who is also called as Grand Old Man of India?

  1. Rabindra Nath Tagore
  2. Subhash Chander Bose
  3. Vallabh Bhai Patel
  4. Dada Bhai Naroji

Answer: 4

Check Here Month Wise: Latest Current Affairs

Social Studies Quiz Class 8

Question 12: Which place is famous as City of Golden Gate?

  1. New York
  2. San Francisco
  3. London
  4. Paris

Answer: 2

Question 13: Which nation is popularly called as Land of Maple?

  1. USA
  2. Nepal
  3. Scotland
  4. Canada

Answer: 4

Question 14: Which city is also famous as City of Diamonds in India?

  1. Surat
  2. Ujjain
  3. Jaipur
  4. Kolar

Answer: 1

Start Here: General Science Quiz

Social Studies Quiz Class 9

Question 15: Where is Mawsynram located?

  1. Rajasthan
  2. Assam
  3. Manipur
  4. Meghalaya

Answer: 4

Question 16: At which place has the maximum rainfall in the world been recorded?

  1. Karakoram
  2. Amritsar
  3. Mawsynram
  4. Indore

Answer: 3

Question 17: State the amount of rainfall received by Meghalaya

  1. 100 cm
  2. 200 cm
  3. 11520 cm
  4. 2000 cm

Answer: 3

हमेशा पूछे जाने वाले प्रश्न: ये 11 सवाल दिला सकते है आपको नौकरी

Social Studies Quiz Class 10

Question 18: The rainfall generally increases from

  1. west to east
  2. east to west
  3. north to south
  4. south to north

Answer: 1

Question 19: Which of the following is one of the driest part of the world?

  1. Manipur
  2. Jaiselmer
  3. Mawsynram
  4. Chennai

Answer: 2

Question 20: The Great Agrarian Depression of the 1930s was caused by:

  1. overproduction of wheat
  2. fall of wheat production
  3. rise in the price of wheat
  4. overproduction of rice

Answer: 1

To Get Latest Recruitment Directly In Your Mail Box: Submit Mail ID Here

Final Words:

Undergo the complete page to get rest of the details about Social Studies Quiz 2018. Dear aspirants you are requested to stay tuned with this page www.recruitmentinboxx.com for more updates to time. For any query you may ask us in below provided comment box.

You May Also Like To Visit This Section

English Grammar QuizEmployment News- Latest Updates
Latest Private JobsMore Government Jobs
Top 100 Career OptionsMaths Formulas PDF
Entrance Exams In IndiaLogical Reasoning Test

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *