Home / Online Test / Sports Quiz 2018-19 Questions/Answers, Trivia GK Quizzes, Online Test

Sports Quiz 2018-19 Questions/Answers, Trivia GK Quizzes, Online Test

Sports Quiz

By solving Sports Quiz, you will be able to comprehend the level of examination. Sports Questions/Answers are usually asked in every Competitive examination. Well, to score good marks in this section, you need to solve Sports Quiz on regular basis.

You can take help from Trivia GK Quizzes and FREE Online Practice Test for better preparation. On this page, we have provided Sports MCQ Questions and Answers. Scroll down the entire page to know about Sports Online Test and Quizzes.

Sports Current Affairs 2018:

As we know that in today’s time competition is increasing day by day so you should conscious about updated and Latest Sports Current Affairs. If you have knowledge about latest Sports Update then it will be easy for you to attempt any exam.

We the team members of www.recruitmentinboxx.com have given the Sports Quiz 2018 on this page. The MCQ Questions and Answers given below will prove to be very helpful for aspirants in qualifying the examination.

Sports Quiz

Sports Current Affairs:

  • Asian Games 2018: Shooter Rahi Sarnobat wins gold in 25m pistol category, makes games record
  • Shooters Ravi Kumar and Apurvi Chandela win bronze for India
  • Wrestler Bajrang Punia wins gold for India in 65 kg category
  • England beats India by 5 wickets
  • Nearly 1200 stranded Kailash Mansarovar pilgrims evacuated
  • 18th Asian Games inaugurated in Jakarta, Indonesia…
  • India wins SAFF U-15 Women’s Championship by defeating Bangladesh…
  • Teen cyclist creates history by winning India’s first ever medal at world level…
  • Government selects 734 athletes for Khelo-India scholarships…

Press Here For Sports Current Affairs 2018 PDF

Sports Questions/Answers

Question 1: The 2018 Men’s Hockey World Cup will be hosted by;

  1. Odisha
  2. Chattissgarh
  3. Rajasthan
  4. Tamil Nadu

Answer: 1

Question 2: Who becomes the first Indian woman to win an individual gold in shooting at the 2018 Asian Games?

  1. Rahi Sarnobat
  2. Ankita Raina
  3. Mehuli Ghosh
  4. Manu Bhaker

Answer: 1

Question 3: The Indian team won __________ medal in Sepak takraw in the 18th edition of Asian Games in Indonesia.

  1. Gold
  2. Silver
  3. Bronze
  4. None of the Above

Answer: 3

Get here 10 best Opportunities for a Sport’s Person: Sports as a Career Option

Question 4: Apurvi Chandela and Ravi Kumar won _________ in 10m Air Rifle mixed Team Shooting event in 2018 Asian Games.

  1. Silver
  2. Bronze
  3. Gold
  4. None of the above

Answer: 2

Question 5: Which country will host the prestigious Asia Cup 2018?

  1. India
  2. Japan
  3. UAE
  4. Bangladesh

Answer: 3

Question 6: How many players are there on each side in a baseball match?

  1. 5
  2. 7
  3. 9
  4. 11

Answer: 1

Question 7: Which team won the South Asian Football Federation (SAFF) Under-15 Women’s Championship in Thimpu, Bhutan?

  1. India
  2. Nepal
  3. Bhutan
  4. Bangladesh

Answer: 1

Read Out Here: GK Questions with Answers

Question 8: What is the position of India in the FIFA world rankings?

  1. 72nd
  2. 96th
  3. 65th
  4. 81st

Answer: 2

Question 9: Who of the following become the 53rd Grandmaster of India?

  1. Aravindh Chithambaram
  2. Nihal Sarin
  3. Praggnanandhaa Rameshbabu
  4. Parimarjan Negi

Answer: 2

Question 10: Who won Tamil Nadu Premier League 2018 title?

  1. Dindigul Dragons
  2. Madurai Panthers
  3. Kovai Kings
  4. Karaikudi Kaalai

Answer: 2

Question 11: Who has been appointed as head coach of the women’s national cricket team till the ICC World T20?

  1. Sunil Gavaskar
  2. Rahul Dravid
  3. Ramesh Powar
  4. Tushar Arothe

Answer: 3

Question 12: Name the girl who became India’s latest Woman Grandmaster (WGM) recently.

  1. R Vaishali
  2. M Swetha
  3. Pinky Reddy
  4. Pihu Chawla

Answer: 1

Do You Know: How to Prepare General Knowledge

Question 13: Name of the Football Player who has been named as the as captain of Barcelona?

  1. Philippe Coutinho
  2. Arturo Vidal
  3. Lionel Messi
  4. Luis Suarez

Answer: 3

Question 14: Which team won the COTIF Tournament in Spain?

  1. Italy
  2. Russia
  3. Argentina
  4. India

Answer: 4

Question 15: Which team has won the 2018 Cotif Cup football tournament?

  1. Venezuela
  2. Mauritania
  3. India
  4. Russia

Answer: 3

Question 16: Which country’s women team has clinched gold in the Blitz event at the Asian Nations Chess Cup 2018?

  1. India
  2. Vietnam
  3. China
  4. Spain

Answer: 1

START Free: Online Test Series

Question 17: Which team won the gold medal in the Women’s Hockey World Cup 2018?

  1. Netherlands
  2. Ireland
  3. Spain
  4. India

Answer: 1

Question 18: The Asin Nations Cup Chess Tournament 2018 was held in __________.

  1. China
  2. Iran
  3. Singaore
  4. India

Answer: 2

Question 19: What is the rank of Indian men’s hockey team in the latest FIH rankings?

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2

Answer: 1

Question 20: Which team won the WSF-World junior squash team championship 2018?

  1. England
  2. USA
  3. Egypt
  4. India

Answer: 3

Hit Here: Get Complete Info of Pratiyogita Darpan

Top 10 highest-earning women sportspersons:

  • Serena Williams (Tennis): Total earnings: $18.1 million (Prize money: $62,000, Endorsements: $18 million).
  • Caroline Wozniacki (Tennis): Total earnings: $13 million (Prize money: $7 million, Endorsements: $6 million).
  • Sloane Stephens (Tennis): Total earnings: $11.2 million (Prize money: $5.7 million, Endorsements: $5.5 million).
  • Garbine Muguruza (Tennis): Total earnings: $11 million (Prize money: $5.5 million, Endorsements: $5.5 million).
  • Maria Sharapova (Tennis): Total earnings: $10.5 million (Prize money: $1 million, Endorsements: $9.5 million).
  • Venus Williams (Tennis): Total earnings: $10.2 million (Prize money: $4.2 million, Endorsements: $6 million).
  • Sindhu (Badminton): Total earnings: $8.5 million (Prize money: $500,000, Endorsements: $8 million).
  • Simona Halep (Tennis): Total earnings: $7.7 million (Prize money: $6.2 million, Endorsements: $1.5 million).
  • Danica Patrick (professional racing driver): Total earnings: $7.5 million (Salary/prize money: $3 million, Endorsements: $4.5 million).
  • Angelique Kerber (Tennis): Total earnings: $7 million (Prize money: $3 million, Endorsements: $4 million).

Also Check Month Wise: Latest Current Affairs

Final Words:

The questions stated above are from sports quiz with other questions of G.K. You can get Online Sports Quiz from this page with important and updated questions. Job hunters, you must read Latest Sports Questions & Answers from the below part of this page. Stay tuned with this page www.recruitmentinboxx.com for getting more updates regarding Online Sports Quiz and Sports Quiz 2018.

You May Also Like To Visit This Section

Latest Private JobsSarkari Naukri- Latest Jobs
Top 100 Career Optionsये 11 सवाल दिला सकते है आपको नौकरी
Entrance Exams In IndiaGolden Rules of Career Success
Latest WalkinsLatest Jobs by Qualification
बजट 2018 में युवाओ को मिला तोहफाLatest Jobs For Freshers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *