Home / Question Paper / Symbiosis Entrance Test Papers 2019 SET Previous Year Question Paper

Symbiosis Entrance Test Papers 2019 SET Previous Year Question Paper

Symbiosis Entrance Test Paper

Symbiosis International University conducts SET Entrance Test for admission in various UG courses. To plan well for it, refer Symbiosis Entrance Test Papers 2019 in PDF Form. SET Previous Year Question Paper With Answers will improve your speed and accuracy.

Symbiosis SET is organized once in a year. This year Symbiosis Entrance Test will be held in 1st week of May 2019 for admission in the university and its affiliated institutions. For best preparation for SET, take help from Symbiosis Entrance Test Papers 2019.

SET Previous Year Question Paper With Answers:

SET will have objective type questions from Physics, Chemistry, and Mathematics.  The exam will be conducted through online mode (computer-based). Get Symbiosis Entrance Test Papers PDF For BBA or SET Previous Year Question Papers For Law from here.

Here, we team of www.recruitmentinboxx.com have provided all details concerning Symbiosis Entrance Test Papers Download. For Symbiosis Entrance Test Papers For MBA & others, have a look below.

Symbiosis Entrance Test Papers 2019

Symbiosis Entrance Test Papers PDF:

To download Symbiosis Entrance Test Papers For Law or SET Previous Year Question Papers For Mathematics, hit on below links. By referring Symbiosis Entrance Test Papers 2019, you may crack examination.

Test Symbiosis Entrance
Test Papers PDF
SCDL PGDBA Entrance TestGet Here
SET Previous Year Question PaperGet Here
SET Previous Question Papers EnglishGet Here

SET Exam Pattern

SectionNo. of QuestionsTotal Marks
Logical Reasoning3030
Legal Reasoning3030
Analytical Reasoning3030
Reading Comprehension3030
General Knowledge3030
Total150150

 SET (Aptitude Exam) Details:

  • Exam Type: Objective Type (every question has four options)
  • Duration: 150 Minutes (2.5 hours)
  • Total Marks: 150 marks
  • Negative marking: No Negative marking

Applicants must have a look on important questions of SET Previous Year Question Papers……

Get Here Detailed: Symbiosis Entrance Test Syllabus

Symbiosis Entrance Test 2019:

SET is an aptitude exam and it is objective in nature and every question has four options as answers and there is no negative marking for wrong answers and all parts are required.  Applying aspirants may prepare for the examination by the help of SET Previous Year Question Papers, please have a look:

Symbiosis Entrance Test Paper

Q1. India has the maximum volume of foreign trade with–

  1. USA
  2. Russia
  3. China
  4. UK

Ans. 3

Check Here: SNAP Study Material

Q2. Which one of the following observations is not true about the Quit India Movement of 1942?

  1. It was a non-violent movement
  2. It was led by Mahatma Gandhi
  3. It was a spontaneous movement
  4. It did not attract the labour class in general

Ans. 3

Q3. Which of the following is the main constituent of biogas?

  1. Methane and carbon dioxide
  2. Methane and carbon monoxide
  3. Hydrogen and carbon dioxide
  4. Butane and carbon dioxide

Ans. 1

How to Make Good Study Habits for Exam? Get Best Answer

Q4. The salaries and allowances of the Judges of the High Court are charged to the–

  1. Consolidated Fund of India
  2. Consolidated Fund of the State
  3. Contingency Fund of India
  4. Contingency Fund of the State

Ans. 2

Q5. General Measures to study rural-urban disparities–

  1. Sex ratio, Literacy Rate, Per Capita Income
  2. Credit Allocation, Sex Ratio, literacy Rate, Per Capita Income
  3. Per Capita Income, Physical Quality of Life Index, Sex Ratio, literacy Rate, Credit Allocation
  4. None of the above

Ans. 3

Press Here For: Best Tips To Score Good Marks in Exam

Q6. World Development Report” is an annual publication of–

  1. United Nations Development Programme
  2. International Bank of Reconstruction and Development
  3. International Monetary Fund
  4. World Trade Organization

Ans. 2

Q7. In the context of the Indian freedom struggle, 16th October 1905 is well known for which one of the following reasons?

  1. The formal proclamation of Swadeshi Movement was made in Calcutta Town hall
  2. Partition of Bengal took effect
  3. Dadabhai Naoroji declared that the goal of Indian National Congress was Swaraj
  4. LokmanyaTilak started Swadeshi Movement in Poona

Ans. 2

Read Also: How to Manage Time during Exams

Q8. Who won a Bronze medal for India in Boxing at the 2012 London Olympics?

  1. Mary Kom
  2. Vijendra Singh
  3. Sushil Kumar
  4. Vijay Kumar

Ans. 1

Q9. Who recently took over the chairmanship of the Tata Group ?

  1. Azim Premji
  2. Cyrus Mistry
  3. Ratan Tata
  4. Adi Misry

Ans. 2

Q10. Who is the founder of Facebook?

  1. Mark Zuckerberg
  2. Mark Twain
  3. Steve Jobs
  4. Bill Gates

Ans. 1

You May Also Check: Best Tips / Ways to Overcome Exam Fear

Q11. Look at this series: 14, 28, 20, 40, 32, 64, … What number should come next?

  1. 52
  2. 56
  3. 96
  4. 128

Ans. 2

Q12. (Essential Part) desert

  1. cactus
  2. arid
  3. oasis
  4. flat

Ans. 2

Q13. Statements: No women teacher can play. Some women teachers are athletes.

Conclusions: I. Male athletes can play.

  1. Some athletes can play.
  2. Only conclusion I follows
  3. Only conclusion II follows
  4. Either I or II follows
  5. Neither I nor II follows

Ans. 4

Check Out: Tips to Get 100% Results in Exams

Q14. SCD, TEF, UGH, ____, WKL

  1. CMN
  2. UJI
  3. VIJ
  4. IJT

Ans. 

Q15. ELFA, GLHA, ILJA, _____, MLNA

  1. OLPA
  2. KLMA
  3. LLMA
  4. KLLA

Ans. 4

Q16. QPO, NML, KJI, _____, EDC

  1. HGF
  2. CAB
  3. JKL
  4. GHI

Ans. 1

Get Best Tips: How to Prepare For  Written Exam

Q17. JAK, KBL, LCM, MDN, _____

  1. OEP
  2. NEO
  3. MEN
  4. PFQ

Ans. 2

Q18. BCB, DED, FGF, HIH, ___

  1. JKJ
  2. HJH
  3. IJI
  4. JHJ

Ans. 1

Q19. Window is to pane as book is to

  1. novel
  2. glass
  3. cover
  4. page

Ans. 4

Get Info About: How to Prepare Maths For Competitive Exams

Q20. Secretly is to openly as silently is to

  1. scarcely
  2. impolitely
  3. noisily
  4. quietly

Ans. 3

Q21. A takes twice as much time as B or thrice as much time as C to finish a piece of work, Working together, they can finish the work in 2 days. B can do the work alone in:

  1. 4 days
  2. 6 days
  3. 8 days
  4. 12 days

Ans. 2

Q22. In a certain store, the profit is 320% of the cost. If the cost increases by 25% but the selling price remains constant, approximately what percentage of the selling price is the profit?

  1. 30%
  2. 70%
  3. 100%
  4. 250%

Ans. 2

Read Also: Aptitude Questions And Answers

Q23. The sum of ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is 50 years. What is the age of the youngest child?

  1. 4 years
  2. 8 years
  3. 10 years
  4. None of these

Ans. 1

Q24. The average of 20 numbers is zero. Of them, at the most, how many may be greater than zero?

  1. 0
  2. 1
  3. 10
  4. 19

Ans. 4

Q25. How many 4-letter words with or without meaning, can be formed out of the letters of the word, ‘LOGARITHMS’, if repetition of letters is not allowed?

  1. 40
  2. 400
  3. 5040
  4. 2520

Ans. 3

Check Here: GK Questions with Answers

Q26. The least perfect square, which is divisible by each of 21, 36 and 66 is:

  1. 213444
  2. 214344
  3. 214434
  4. 231444

Ans. 1

Q27. A can contains a mixture of two liquids A and B is the ratio 7 : 5. When 9 litres of mixture are drawn off and the can is filled with B, the ratio of A and B becomes 7 : 9. How many litres of liquid A was contained by the can initially?

  1. 10
  2. 20
  3. 21
  4. 25

Ans. 3

Q28. What will be the day of the week 15th August, 2010?

  1. Sunday
  2. Monday
  3. Tuesday
  4. Friday

Ans. 1

How To Prepare English For Competitive Exams: Get Best Tips Here

Q29. What least number must be added to 1056, so that the sum is completely divisible by 23?

  1. 2
  2. 3
  3. 18
  4. 21

Ans. 1

Q30. A motorboat, whose speed in 15 km/hr in still water goes 30 km downstream and comes back in a total of 4 hours 30 minutes. The speed of the stream (in km/hr) is:

  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 10

Ans. 2

Press Here For Symbiosis Entrance Test Official Link

Symbiosis Entrance Test Previous Year Question Papers:

SET Previous Question Papers Hindi, SET Previous Question Papers Commerce & others will guide you in knowing which type of questions asked in paper. After downloading SET Previous Year Question Paper, you may plan your preparation.

In order to crack SET Entrance Test, you may download SET Previous Question Papers Malayalam and SET Previous Question Papers And Answers in PDF Form. Stay connected with us for more updates about it.

Directly Get Here: SET Admit Card

Note:

To attain more details about Symbiosis Entrance Test Papers 2019, refer its Official Link. Keep connected with us at www.recruitmentinboxx.com for more updates about SET Previous Question Papers.

You may bookmark our web portal too or follow us on Face book and Google plus for more updates. If you have any query about this concern then you may ask for it by leaving it in the comment box that is well mentioned below and subscribe our free e-mail services to fetch latest details on your mailbox directly.

You may also like to check this Section

Symbiosis Entrance Test ResultsSNAP Test Centres 
SNAP Exam PatternSymbiosis College Of Arts And Commerce
SNAP Exam DatesSNAP Previous Year Papers
SNAP Application FormSNAP Answer Key

4 comments

  1. can you provide a sample question paper for SITEEE (SET-Engineering) as well?

  2. do keep uploading such papers admin… thanks again <3

  3. really helpful for tomorrow’s exam….good questions to go through at the last moment …thanks a lot !! 🙂
    looking forward to more of such study material .

    • Hii ishani acharya,
      Thanks for liking this post. We will soon provide updated study material. Keep visiting our site for more similar updates.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *