Home / Current Affairs / Tamil Nadu Current Affairs 2017 Latest GK & GS Ques, TN State Highlights

Tamil Nadu Current Affairs 2017 Latest GK & GS Ques, TN State Highlights

Tamil Nadu Current Affairs

If you are looking for Tamil Nadu Current Affairs then get it from here. We have provided General Knowledge (GK) and Current Affairs questions on the below section of this page, which will definitely helpful for you to prepare for any competitive examination. Everyone knows that GK & GS Ques are very important and compulsory part of every competitive examination so you must be aware about the Latest updates of that state, for which you are going to appear in any examination. So candidates, who are preparing for examination of TN State, must check latest Tamil Nadu Current Affairs 2017 Highlights by scrolling down the page.

This Page Consist:

Highlights of TN State Recent Updates

Tamil Nadu Current Affairs GK MCQ Questions

Important Points of Tamil Nadu Current Affairs

Vital Note

Every year a massive number of candidates appear for Tamil Nadu state level examination to get recruited on the vacant posts. Applicants must aware about the current affairs happening around them so that they would be able to answers the questions in exams very easily. So for your convenience we the team of www.recruitmentinoxx.com have provided Tamilnadu General Knowledge Practice Test Questions on the under ward of this page. You must check out!!!

Tamil Nadu Current Affairs

Key Highlights of Tamil Nadu Current Affairs:

  • Tamil Nadu reports first case of Zika virus
  • Tamil Nadu, Himachal Pradesh and Tripura chosen for Krishi Karman Awards
  • Indian Navy de-inducts TU142M Long Range Maritime Patrol aircraft
  • Tamil Nadu wins Vijay Hazare Trophy
  • Madras HC orders TN Government to enact law to remove Seemai Karuvelam trees
  • Government announces expansion of rotavirus vaccine in 5 states
  • Edappadi K Palaniswamy sworn-in as Chief Minister of Tamil Nadu
  • Tamil Nadu Assembly unanimously passes Jallikattu Bill
  • Union Government clears Tamil Nadu’s Ordinance on Jallikattu
  • SC refuses to pass judgment on Jallikattu before Pongal
  • India, Sri Lanka agrees to exchange views to find permanent solution to fishermen issues
  • Madras High Court bans unauthorised Sharia courts in Tamil Nadu
  • Renowned journalist Cho S Ramaswamy passes away
  • O Panneerselvam sworn in as Chief Minister of Tamil Nadu
  • Tamil Nadu Chief Minister Jayalalithaa passes away

Check Here Latest: Tamil Nadu Jobs

Important Points about Tamil Nadu:

Here below we have presented Tamil Nadu Current Affairs vital points which will be definitely helpful for you.

Capital &

Imp Cities

Chennai
Formed in 26th January 1950
Districts 32
Languages Tamil, Tulu,

Telugu, Kannada.

Known as/for 2nd largest state economy
Natural vegetation Tropical moist deciduous in the North-West Tropical dry deciduous and thorny vegetation to the east and the south Presence of montane subtropical and temperate region nearer to the Ghats
Major rivers Kaveri flows from Kodagu (Karnataka)

to the Bay of Bengal through Tamil Nadu

Vaigai flows from Varusanadu Hills

(Tamil Nadu) to Palk StraitPalar

flowing from Nandi Hill

(Karnataka) to the Bay of Bengal

through Tamil NaduThamiraparani flows from Pothigai Hills (Tamil Nadu) to Gulf of Mannar

Major regional

festivals

Pongal, Adi perukku, Karthigai, Kanthuri, Kavadi, Mahamagam
Major art forms Bharatanatyam, Kolattam, Karagattam, Chakkai Attam
Minerals Bauxite & ferrous minerals, lime stone, gypsum
State flower Glory lily
State bird Emerald dove
State animal Nilgiri tahr
Tiger reserve Kalakad Mundanthurai Tiger Reserve, Indira Gandhi Wildlife Sanctuary & National Park, Mudumalai Wildlife Sanctuary & National Park, Sathyamangalam Tiger Reserve

Also Check Month WiseLatest Current Affairs

Tamil Nadu GK Quiz and Questions:

Q 1 Tamilnadu Capital City Chennai is formerly known as?

  1. Madras
  2. Chennapur
  3. Chennapatti
  4. None of these

Answer: Madras

Q 2 Vijayalaya Chola established which of the following as new capital?

  1. Madurai
  2. Thanjavur
  3. Krishnagiri
  4. Tiruchi

Answer: Thanjavur

Q 3 Koodal i s old name of which city?

  1. Tiruppur
  2. Tirunelveli
  3. Madurai
  4. None of these

Answer: Madurai

Hit Here: Get Complete Info of Pratiyogita Darpan

Q 4 From the following Which Public sector bank headquarters is located in Tamilnadu state?

  1. Bank of Baroda
  2. Canara bank
  3. Union bank of India
  4. indian Overseas bank

Answer: Canara bank

Q 5 Which City is largest Knitwear exporter?

  1. Salem
  2. Coimbatore
  3. Andipatti
  4. Tirupur

Answer: Andipatti

Q 6 From the followign which city is called “Manchestar of South India”?

  1. Coimbatore
  2. Chennai
  3. Tirunelveli
  4. Namakkal

Answer: Coimbatore

Q 7 Which of the following state is north to Tamilnadu?

  1. Kerala
  2. Karnataka
  3. Andhra pradesh
  4. None of these

Answer: Andhra pradesh

Q 8 What is the Rank of Tamilnadu among Indian states by area?

  1. 14
  2. 3
  3. 9
  4. 11

Answer: 11

STARTFree Online Test Series

Q 9 Number of International Airports in Tamilnadu ?

  1. 3
  2. 5
  3. 4
  4. 2

Answer: 4

Q 10 Yercaud hill station is located in which district?

  1. Tiruchirappalli
  2. Salem
  3. Erode
  4. Tirunelveli

Answer:  Salem

Q 11 Theni distict is split from which district in 1997?

  1. Madurai
  2. Coimbatore
  3. Tiruchirappalli
  4. None of these

Answer: Madurai

Q 12  In 1956 there are ______ number of districts in Tamilnadu ?

  1. 19
  2. 20
  3. 24
  4. 13

Answer: 13

Q 13 Whose nickname is “Mango of Salem”?

  1. K Kamaraj
  2. PT Rajan
  3. C Raja gopalachari
  4. M Karunanidhi

Answer: PT Rajan

Q 14  In which year Madras state was renamed as Tamilnadu ?

  1. 1952
  2. 1962
  3. 11966
  4. 1969

Answer: 1969

Q 15 Which Chief minister have been appointed maximum number fo times ?

  1. M Karunanidhi
  2. M G Ramachandran
  3. J Jayalalithaa
  4. C Raja gopalachari

Answer: M Karunanidhi

Must Check This Link for Weekly Job UpdatesEmployment News- Latest Updates

Q 16 “Amma Unavagam” scheme provides _____________?

  1. Subsidized fertilizers at low prices
  2. Free Purified Water for families
  3. Subsidized food at low prices
  4. Free meals for pilgrims at Temples

Answer: Subsidized food at low prices

Q 17 Who amongst the following is acknowledged as “king Maker”?

  1. M Karunanidhi
  2. K Kamraj
  3. C Rajagopalachari
  4. None of these

Answer: K Kamraj

Q 18 In which year AIADMK paty is founded?

  1. 1967
  2. 1974
  3. 1971
  4. 1972

Answer: 1972

Visit Here To GetSamanya Gyan Darpan EMagzine

Q 19 Who is the founder of AIADMK ?

  1. C Annadurai
  2. M G Ramachandran
  3. J Jayalalithaa
  4. None of these

Answer: M G Ramachandran

Q 20 Which of the following dam is built on Kaveri River?

  1. Mettur dam
  2. Dudhawa dam
  3. Almatti dam
  4. Mullaperiyar dam

Answer: Mettur dam

Join Us & Get Free Subscription: Enter Mail ID Here

Note:

We hope that all the questions and important information provided above about Tamil Nadu Current Affairs 2017 will be helpful for you. Stay connected with our web portal www.recruitmentinboxx.com to get latest details and updates as we update our pages time to time.

You May Also Like To Visit This Section

Latest Private Jobs More Government Jobs
Top 100 Career Options Student Success Strategies
Entrance Exams In India Latest Walkins
Railway Current Affairs Defence Current Affairs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *