Home / Question Paper / TANCET Question Papers 2017 for MBA/Engg Previous Year Sample Papers

TANCET Question Papers 2017 for MBA/Engg Previous Year Sample Papers

TANCET Question Papers

Tamil Nadu Common Entrance Test is an entrance examination, conducted by the Anna University, Chennai every year. Candidates who are looking for TANCET Question Papers may go through this page. Applicants willing to take admission in MBA/ Engg/MCA/M.Arch or any other Postgraduate programs must cover the full syllabus in order to clear the exam. Making it convenient for you to prepare for the TANCET Exam here we are providing you the TANCET Question Papers 2017 along with answers.

This page contains:

Exam Pattern

TANCET Question with Solution

Candidates who are going to prepare for entrance test must go through the previous year sample papers and exam pattern to get an idea. TANCET Previous Year Question Paper with Solutions can also be downloaded from the official site through online mode in PDF form. For obtaining more detail related to TANCET Model Question Papers you need to just scroll down this page which is well created by the team of www.recruitmentinboxx.com.

TANCET Question Papers

TANCET Exam Pattern 2017:

Topics Covered Time Duration
Quantitative Aptitude 2 hours
Logical Reasoning
Data Interpretation
Verbal Ability
Number Of Question 100
Negative Marking 1/5
Right Answer 1 mark

Must Check: TANCET Preparation Books

TANCET Previous Year Question Paper with solutions:

Ques 1.Vincent has a paper route. Each morning, he delivers 37 newspapers to customers in his neighborhood. It takes Vincent 50 minutes to deliver all the papers. If Vincent is sick or has other plans, his friend Thomas, who lives on the same street, will sometimes deliver the papers for him.

  1. Vincent and Thomas live in the same neighborhood.
  2. It takes Thomas more than 50 minutes to deliver the papers.
  3. It is dark outside when Vincent begins his deliveries.
  4. Thomas would like to have his own paper route.

Ans. 1

Ques 2.Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, … What number should come next?

  1. 7
  2. 10
  3. 12
  4. 13

Ans. 2

Ques3.Look at this series: 22, 21, 23, 22, 24, 23, … What number should come next?

  1. 22
  2. 24
  3. 25
  4. 26

Ans. 3

Ques4.Marathon is to race as hibernation is to

  1. Winter
  2. bear
  3. dream
  4. sleep

Ans. 4

Get Best Answer: How To Prepare For TANCET Exam

Ques5.What will happen if in a C program you assign a value to an array element whose subscript exceeds the size of array?

  1. The element will be set to 0.
  2. The compiler would report an error.
  3. The program may crash if some important data gets overwritten.
  4. The array size would appropriately grow.

Ans. 3

Ques6.The keyword used to transfer control from a function back to the calling function is

  1. Switch
  2. goto
  3. go back
  4. return

Ans. 4

Ques7.In mathematics and computer programming, which is the correct order of mathematical operators?

  1. Addition, Subtraction, Multiplication, Division
  2. Division, Multiplication, Addition, Subtraction
  3. Multiplication, Addition, Division, Subtraction
  4. Addition, Division, Modulus, Subtraction

Ans. 2

Ques8.Which of the following cannot be checked in a switch-case statement?

  1. Character
  2. Integer
  3. Float
  4. enum

Ans. 3

Read Out Complete Detailed: TANCET Syllabus

Ques9.Erin is twelve years old. For three years, she has been asking her parents for a dog. Her parents have told her that they believe a dog would not be happy in an apartment, but they have given her permission to have a bird. Erin has not yet decided what kind of bird she would like to have.

  1. Erin’s parents like birds better than they like dogs.
  2. Erin does not like birds.
  3. Erin and her parents live in an apartment.
  4. Erin and her parents would like to move.

Ans. 3

Ques10.When they heard news of the hurricane, Maya and Julian decided to change their vacation plans. Instead of traveling to the island beach resort, they booked a room at a fancy new spa in the mountains. Their plans were a bit more expensive, but they’d heard wonderful things about the spa and they were relieved to find availability on such short notice.

  1. Maya and Julian take beach vacations every year.
  2. The spa is overpriced.
  3. It is usually necessary to book at least six months in advance at the spa.
  4. Maya and Julian decided to change their vacation plans because of the hurricane.

Ans. 4

Ques11.What was the day of the week on 28th May, 2006?

  1. Thursday
  2. Friday
  3. Saturday
  4. Sunday

Ans. 4

Read Also: Best Tips / Ways to Overcome Exam Fear

Ques12.What will be the day of the week 15th August, 2010?

  1. Sunday
  2. Monday
  3. Tuesday
  4. Friday

Ans. 1

Ques13.Today is Monday. After 61 days, it will be:

  1. Wednesday
  2. Saturday
  3. Tuesday
  4. Thursday

Ans. 2

Ques14. The difference between simple and compound interests compounded annually on a certain sum of money for 2 years at 4% per annum is Re. 1. The sum (in Rs.) is:

  1. 625
  2. 630
  3. 640
  4. 650

Ans. 1

Ques15. Sara lives in a large city on the East Coast. Her younger cousin Marlee lives in the Mid-west in a small town with fewer than 1,000 residents. Marlee has visited Sara several times during the past five years. In the same period of time, Sara has visited Marlee only once.

  1. Marlee likes Sara better than Sara likes Marlee.
  2. Sara thinks small towns are boring.
  3. Sara is older than Marlee.
  4. Marlee wants to move to the East Coast.

Ans. 3

Ques16. Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Ans. 2

Do You Know: How to Prepare For Written Exam

Ques17. Hitler party which came into power in 1933 is known as

  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party

Ans. 2

Ques18. Look at this series: 53, 53, 40, 40, 27, 27, … What number should come next?

  1. 12
  2. 14
  3. 27
  4. 53

Ans. 2

Ques19. Tanya is older than Eric.

Cliff is older than Tanya.

Eric is older than Cliff.

If the first two statements are true, the third statement is

  1. true
  2. false
  3. uncertain

Ans. 2

Ques20. Look at this series: 1.5, 2.3, 3.1, 3.9, … What number should come next?

  1. 2
  2. 4
  3. 7
  4. 1

Ans. 3

Ques21.What is the average amount of interest per year which the company had to pay during this period?

  1. 32.43 lakhs
  2. 33.72 lakhs
  3. 34.18 lakhs
  4. 36.66 lakhs

Ans. 4

Also Read: How to Score Good Marks in Exam

Ques22.The total amount of bonus paid by the company during the given period is approximately what percent of the total amount of salary paid during this period?

  1. 1%
  2. 5%
  3. 1%
  4. 25%

Ans. 3

Ques23.Total expenditure on all these items in 1998 was approximately what percent of the total expenditure in 2002?

  1. 62%
  2. 66%
  3. 69%
  4. 71%

Ans. 3

Ques24.The total expenditure of the company over these items during the year 2000 is?

  1. 544.44 lakhs
  2. 501.11 lakhs
  3. 446.46 lakhs
  4. 478.87 lakhs

Ans. 1

Ques25.The ratio between the total expenditure on Taxes for all the years and the total expenditure on Fuel and Transport for all the years respectively is approximately?

  1. 4:7
  2. 10:13
  3. 15:18
  4. 5:8

Ans. 2

Check Out: 11 Tips To Remember What You Read

Ques26.Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), … What number should come next?

  1. (1/3)
  2. (1/8)
  3. (2/8)
  4. (1/16)

Ans. 2

Ques27.Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, … What number should come next?

  1. 7
  2. 10
  3. 12
  4. 13

Ans. 2

Ques28.Look at this series: 36, 34, 30, 28, 24, … What number should come next?

  1. 20
  2. 22
  3. 23
  4. 26

Ans. 2

Ques29.Look at this series: 22, 21, 23, 22, 24, 23, … What number should come next?

  1. 22
  2. 24
  3. 25
  4. 26

Ans. 3

Ques30.Look at this series: 53, 53, 40, 40, 27, 27, … What number should come next?

  1. 12
  2. 14
  3. 27
  4. 53

Ans. 2

These are the Previous Year Question paper with solution that will help the candidate to prepare exams in better way. Visitors may also subscribe free email service of our web portal www.recruitmentinboxx.com for getting latest details regarding TANCET Question Papers 2017. You can also follow us on Facebook and Google plus to get updates on your timeline.

You May Also Like To Visit This Section

TANCET Online Registration TANCET College List
TANCET Result TANCET Counselling
Get Rid Of Sleeping While Studying TANCET Hall Ticket

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *