Home / Question Paper / TNPSC Group 2A Model Question Paper with Answer | in Tamil Download PDF

TNPSC Group 2A Model Question Paper with Answer | in Tamil Download PDF

TNPSC Group 2A Model Question Paper

Applying contenders for GROUP IIA Services such as Personal Clerk, various Assistant, Planning Junior Assistant, Lower Division Clerk (LDC), and Junior Co – operative Auditor can check TNPSC Group 2A Model Question Paper for the preparation of Civil Services Examination II.

Tamil Nadu Public Service Commission releases TNPSC Group 2A Notification and conducts Tamil Nadu Group 2A Exam for evaluating their ability. TNPSC Group 2A Model Question Paper with Answer in Tamil as well as in English can help them to aware complete information related to the topics from which questions will be asked.

Download TNPSC Group 2 2A Exam Previous Year Question Papers PDF

TNPSC Group 2A Model Question Paper is available at the official while you can download TNPSC CCSE Group 2A Model Question Papers by going through the given links also. Apart from the TNPSC Group 2A Model Paper 2018, you can check some TNPSC Group II A Question and Answers Also from here.

We the team members of www.recruitmentinboxx.com have provided more details related to TNPSC Group 2A Model Question Paper with Answer in English and Hindi for Non Interview Post at the beneath section, so what are you waiting for? Go ahead as soon as possible.

TNPSC Group 2A Model Question Paper

Download TNPSC Group 2A Model Question Paper PDF

Candidates can take assistance from the beneath provided question papers. We are providing TNPSC group 2A model question paper PDF. With the help of TNPSC Group 2A CCSE Model Question Papers 2018 candidates will get an idea of exam pattern and types of question asked in the examination with the help of sample paper.

TNPSC Group 2a Model Question Paper In Tamil 2018Get Here
TNPSC Group 2A Exam Model Question Paper 2018Get Here
TNPSC Group 2A Model Question Paper In English 2018Get Here
TNPSC Group 2A Model Question Paper Download 2018Get Here
TNPSC Group 2A Tamil Model Question Paper 2018Get Here
TNPSC Group 2A General English Model Question Paper 2018Get Here
TNPSC Group 2A Model Question Paper With Answers In Tamil 2018Get Here
TNPSC Group 2A Non Interview Post Model Question Paper 2018Get Here

TNPSC Group 2A Model Question Paper with Answer

Q1. On selling 17 balls at Rs. 720, there is a loss equal to the cost price of 5 balls. The cost price of a ball is:

  1. 45
  2. 50
  3. 55
  4. 60

Answer: Option 4

Q2. When a plot is sold for Rs. 18,700, the owner loses 15%. At what price must that plot be sold in order to gain 15%?

  1. 21,000
  2. 22,500
  3. 25,300
  4. 25,800

Answer: Option 3

Q3. 100 oranges are bought at the rate of Rs. 350 and sold at the rate of Rs. 48 per dozen. The percentage of profit or loss is:

  1. 14*2/7 % gain
  2. 15% gain
  3. 14*2/7 % loss
  4. 15 % loss

Answer: Option 1

Q4. A shopkeeper sells one transistor for Rs. 840 at a gain of 20% and another for Rs. 960 at a loss of 4%. His total gain or loss percent is:

  1. 5*15/17%
  2. 5*15/17% gain
  3. 6*2/3% gain
  4. None of these

Answer: Option 2

Get TNPSC 2A Exam Topics: TNPSC Group 2A Syllabus

Q5. A trader mixes 26 kg of rice at Rs. 20 per kg with 30 kg of rice of other variety at Rs. 36 per kg and sells the mixture at Rs. 30 per kg. His profit percent is:

  1. No profit, no loss
  2. 5%
  3. 8%
  4. 10%
  5. None of these

Answer: Option 2

Q6. The curved surface area of a cylindrical pillar is 264 m2 and its volume is 924 m3. Find the ratio of its diameter to its height.

  1. 3 : 7
  2. 7 : 3
  3. 6 : 7
  4. 7 : 6

Answer: Option 2

Q7. A cistern of capacity 8000 litres measures externally 3.3 m by 2.6 m by 1.1 m and its walls are 5 cm thick. The thickness of the bottom is:

  1. 90 cm
  2. 1 dm
  3. 1 m
  4. 1 cm

Answer: Option 2

Q8. What is the total surface area of a right circular cone of height 14 cm and base radius 7 cm?

  1. 35 cm2
  2. 462 cm2
  3. 35 cm2
  4. None of these

Answer: Option 3

Q9. A large cube is formed from the material obtained by melting three smaller cubes of 3, 4 and 5 cm side. What is the ratio of the total surface areas of the smaller cubes and the large cube?

  1. 2 : 1
  2. 3 : 2
  3. 25 : 18
  4. 27 : 20

Answer: Option 3

Get Free Online Tamil & English Test Series: TNPSC Online Test

Q10. How many bricks, each measuring 25 cm x 11.25 cm x 6 cm, will be needed to build a wall of 8 m x 6 m x 22.5 cm?

  1. 5600
  2. 6000
  3. 6400
  4. 7200

Answer: Option 3

Q11. In fireworks, the green flame is produced because of

  1. sodium
  2. barium
  3. mercury
  4. potassium

Answer: Option 2

Q12. Permanent hardness of water can be removed by adding

  1. chlorine
  2. washing soda
  3. potassium permanganate
  4. bleaching powder

Answer: Option 2

Q13. Marsh gas is

  1. nitrogen
  2. ethane
  3. methane
  4. hydrogen

Answer: Option 3

 Check Preparation Plans: How To Prepare For TNPSC Exams

Q14. LPG consists of mainly

  1. methane, ethane and hexane
  2. ethane, hexane and nonane
  3. methane, hexane and nonane
  4. methane, butane and propane

Answer: Option 4

Q15. Air is a/an

  1. compound
  2. element
  3. electrolyte
  4. mixture

Answer: Option 4

Q16. Which of the following metals remain in liquid for under normal conditions?

  1. Radium
  2. Zinc
  3. Uranium
  4. Mercury

Answer: Option 4

Q17. Potassium Permanganate is used for purifying drinking water, because

  1. it is a sterilising agent
  2. it dissolves the impurities of water
  3. it is a reducing agent
  4. it is an oxidising agent

Answer: Option 4

Q18. Which of the following is an element?

  1. Ruby
  2. Sapphire
  3. Emerald
  4. Diamond

Answer: Option 4

 Download Here: TNPSC Exam Time Table

Each question consist of two words which have a certain relationship to each other followed by four pairs of related words, Select the pair which has the same relationship.

Q19. DIVA:OPERA

  1. producer:theatre
  2. director:drama
  3. conductor:bus
  4. thespian:play

Answer: Option 4

Q20. GRAIN:SALT

  1. shard:pottery
  2. shred:wood
  3. blades:grass
  4. chip:glass

Answer: Option 4

Download Here PDF: TNPSC Previous Year Papers

TNPSC Group 2A Exam Pattern

  • TNPSC follows a simple Exam Pattern for the Group 2A Exam.
  • The Written Exam is of Objective Type and is broadly divided into two sections with Overall score of 300.
  • 03 hours will be provided to the contenders for solving Tamil Nadu PSC Group 2A Exam 2018.
SubjectNo. of QuestionsMaximum MarksDuration
General Studies
(Degree Standard)
751503 hours
Aptitude and Mental
Ability Test (S.S.L.C. Std.)
25
General Tamil/General
English (S.S.L.C. Std.)
100150
Total200300

Get Group Wise Solved Study Materials: Best Books for TNPSC Exam Preparation

Final Note!!

To be updated with more details related to the TNPSC Group 2A Model Question Paper with Answer, you are required to check the above mentioned links while you can grab more details related to the Group 2A Model Question Paper of TNPSC or others by connecting with our portal www.recruitmentinboxx.com also.

You May Also Like To Check This Section

TNPSC General EnglishTNPSC Syllabus
TNPSC NotificationTamil Nadu Jobs
TNPSC Current AffairsTNPSC Online Mock Test Free 
Recruitment Exam for TNPSCTNPSC Hall Ticket
TNPSC Coaching CentresTNPSC Answer Key

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *