Home / Question Paper / TNPSC Group 4 Model Question Paper with Answers in Tamil Download pdf

TNPSC Group 4 Model Question Paper with Answers in Tamil Download pdf

TNPSC Group 4 Model Question Paper With Answers

Aspirants who are going to appear in TNPSC Group 4 Recruitment Exam they are advised to practice TNPSC Group 4 Model Question Paper with Answers. It helps the applicants to know the paper pattern and the level of questions which will be asked in the examination.

TNPSC Group 4 Model Papers not only increase your speed and accuracy but it also help you for scoring good marks in TNPSC Group 4 Exam. Candidates can download PDF of TNPSC Group 4 Model Question Paper with Answers in Tamil through online mode from this page.

Tamil Nadu Public Service Commission conducts Tamil Nadu PSC Group 4 Exam for hiring the eligible candidates. Aspirants who are desirous to get Government Jobs in Tamil Nadu they have to qualify this exam.

Therefore, applicants check the TNPSC Group 4 sample paper with answers. If you want to get TNPSC Group 4 Question Paper directly then you need to scroll this web page which is well furnished by the team of www.recruitmentinboxx.com

TNPSC Group 4 Model Question Paper With Answers

Download TNPSC Group 4 Model Question Paper With Answers In English & Tamil PDF

Candidates can also get the TNPSC Group 4 Previous Year Paper through official site www.tnpsc.gov.in through below provided link directly.

Year Wise TNPSC Model Question  Paper With Answers In Tamil PDF Group 4General TamilGeneral EnglishGeneral Studies
TNPSC Group 4 2016
Model Question Paper
With Answers (2016)
Download PDFDownload PDFDownload PDF
TNPSC Group 4 Exam
Model Question Paper With Answers
In English (2014)
Download PDFDownload PDFDownload PDF
TNPSC Group 4 Model Question Paper With Answers In English (2013)Download PDFDownload PDF
TNPSC Group 4 Model Question Paper With Answers In Tamil (2012)Download PDFDownload PDFDownload PDF
TNPSC Group 4 Previous Year Question Paper (2011)Download PDFDownload PDF

Press Here For TNPSC Group 4 Model Question Paper in Tamil PDF

Press Here For TNPSC Group 4 Model Question Paper With Answers Link

TNPSC Group 4 Question Paper With Answers

Question1: Hitler party which came into power in 1933 is known as

  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party

Answer: 2

Question2: Which of the following metals forms an amalgam with other metals?

  1. Tin
  2. Mercury
  3. Lead
  4. Zinc

Answer: 2

Question3: Which of the following is a non metal that remains liquid at room temperature?

  1. Phosphorous
  2. Bromine
  3. Chlorine
  4. Helium

Answer: 2

Question4: Which Indian university has been ranked among top 10 in Times Higher Education (THE)’s 2017 World’s Best Small Universities?

  1. Indian Institute of Science (IISc), Bengaluru
  2. Indian Institute of Technology (IIT), Guwahati
  3. Savitribai Phule Pune University
  4. Indian Institute of Technology (IIT), Bombay

Answer: 1

Question5: Which country signed a Strategic Partnership Agreement with United Nations World Food Programme?

  1. Sweden
  2. Singapore
  3. Canada
  4. Denmark

Answer: 1

Get Exam Details Here: TNPSC Group 4 Exam Pattern

Question6: Which university has bagged Visitors’ Award for ‘Best University 2017’?

  1. Central University of Himachal Pradesh
  2. Jawaharlal Nehru University (JNU)
  3. Banaras Hindu University (BHU)
  4. Tezpur University

Answer: 2

Question7: Which word does NOT belong with the others?

  1. parsley
  2. basil
  3. dill
  4. mayonnaise

Answer: 4

Question8: Look at this series: 53, 53, 40, 40, 27, 27, … What number should come next?

  1. 12
  2. 14
  3. 27
  4. 53

Answer: 2

Question9: Which word does NOT belong with the others?

  1. dodge
  2. flee
  3. duck
  4. avoid

Answer: 2     

Question10: When an iron nail gets rusted, iron oxide is formed

  1. without any change in the weight of the nail
  2. with decrease in the weight of the nail
  3. with increase in the weight of the nail
  4. without any change in colour or weight of the nail

Answer: 3

Download Here: TNPSC Group 4 Syllabus

Question11: Heavy water is

  1. deuterium oxide
  2. PH7
  3. rain water
  4. tritium oxide

Answer: 1     

Question12: Which country has permitted doctors to create three-parent babies through mitochondrial donation, in a move to prevent passing of incurable genetic diseases from mothers to babies?

  1. Russia
  2. Sweden
  3. Australia
  4. UK

Answer: 4

Question13: NGT announced Rs. 1 lakh fine on violators for dumping e-waste around __________.

  1. Ramganga
  2. Buriganga
  3. Alaknanda
  4. Brahmaputra

Answer: 1

Question14: Erin is twelve years old. For three years, she has been asking her parents for a dog. Her parents have told her that they believe a dog would not be happy in an apartment, but they have given her permission to have a bird. Erin has not yet decided what kind of bird she would like to have.

  1. Erin’s parents like birds better than they like dogs.
  2. Erin does not like birds.
  3. Erin and her parents live in an apartment.
  4. Erin and her parents would like to move.

Answer: 3

Question15: The miser gazed …… at the pile of gold coins in front of him.

  1. avidly
  2. admiringly
  3. thoughtfully
  4. earnestly

Answer: 1

Get Free Online Tamil & English Test Series: TNPSC Online Test

Question16: Which of the following universities recently conferred honorary degree of Doctor of Science on RSS Chief Mohan Bhagwat?

  1. Maharashtra Animal and Fishery Sciences University
  2. West Bengal University of Animal & Fishery Sciences
  3. Karnataka Veterinary Animal And Fisheries Sciences University
  4. None of the above

Answer: 1

Question17: MF has approved __________ to support Madagascar’s economic recovery recently.

  1. $41.8 million
  2. $40.2 million
  3. $44.5 million
  4. $39.5 million

Answer: 3

Question18: The first development flight of SLV-3 took place on

  1. May 31, 1981
  2. April 17, 1983
  3. December 21, 1999
  4. December 28, 1995

Answer: 1

Question19: India is set to produce _______ MT of foodgrains in 2017-2018 crop year, according to Agriculture Ministry.

  1. 273
  2. 263
  3. 233
  4. 253

Answer: 1

 Check Preparation Plans: How To Prepare For TNPSC Exams

Question20: Which country has granted citizenship to Julian Assange, the founder of WikiLeaks?

  1. United Kingdom
  2. Ecuador
  3. Sweden
  4. South Korea

Answer: 2

Must Know About TNPSC Group 4 Exam:

  • The TNPSC Group 4 Exam Paper is not very tough, but is capable enough of testing the knowledge of applicants in almost every sector.
  • The TNPSC examination contains written paper of 300 marks. The duration of exam is of 3 hours.
  • The examination paper is basically divided it in to two main parts.
  • One is General studies and the other part has a choice between General English and general Tamil.
  • The candidates have to attempt any one of the two.
  • The questions are basically objective type, with one word answer. The answer is given along with few more wrong answers as options.
  • The candidates need to choose the correct option from the given choices. Almost all the question is of this pattern only.
  • The second part of the paper is of 150 marks and has 100 questions

 Download Here: TNPSC Exam Time Table

Final Words:

Applicants are requested to subscribe free email service of our web portal for getting latest information concerning TNPSC Group 4 Model Question Paper with Answers through this page, so keep in touch with www.recruitmentinboxx.com regularly.

 You can also follow us on Facebook and Google plus to get updates on your timeline. You can give your queries and suggestions in the comment box which is represented below.

You May Also Like To Check This Section

TNPSC General EnglishBest Books for TNPSC Exam Preparation
TNPSC NotificationTNPSC Previous Year Papers
TNPSC Current AffairsTNPSC Online Mock Test Free 
Recruitment Exam for TNPSCTNPSC Hall Ticket
TNPSC Coaching CentresTNPSC Answer Key

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *