Home / Study Material / TNPSC VAO Exam Study Material | Books For Village Administration Officer

TNPSC VAO Exam Study Material | Books For Village Administration Officer

TNPSC VAO Study Material

To be appointed as Village Administration Officer, contenders are required to do better preparation of the TNPSC VAO Examination. Complete TNPSC VAO Study Material including books, syllabus, exam pattern, previous year question papers etc have provided here for the appearing contenders in the exam.

Candidates can download TNPSC VAO Study Material In English PDF or TNPSC VAO Study Material In Tamil also. Candidates are advised to do preparation of the exam with the help of given TNPSC VAO Exam Study Material that can help them to qualify the exam with good percentage.

TNPSC VAO Exam Study Material PDF Free Download

It is informed to the applying contenders for TNPSC VAO Notification that TNPSC VAO Study Material PDF can be downloaded directly from the official website also at free of cost while you can move your cursor downwards and hit the given links.

In order to check Detailed TNPSC VAO Study Material In English or downloading TNPSC VAO Study Material In Tamil PDF Free, you are required to scroll down this page that is well designed by the team members of www.recruitmentinboxx.com.

TNPSC VAO Study Material

TNPSC VAO Syllabus

In order to do preparation of the VAO Exam, contenders are required to be aware from Tamil Nadu PSC Village Administrative Officer Syllabus. Candidates can download TNPSC VAO Syllabus by pressing this link and grab knowledge about the topic from questions will be asked in the examination.      

TNPSC VAO Exam Pattern 2018

  • 3 hours will be provided to the contenders for solving TNPSC VAO Exam 2018.
  • There will be 200 questions of 300 marks asked in the TNPSC Village Administration Officer Exam.
  • 90 marks are mandatory to qualify the examinations.
  • Questions will be asked from Basics of Village Administration, Aptitude & Mental Ability Test, General Studies and General Tamil / General English.
SubjectQuestionsMarksDurationQualifying Marks
General Studies753003 Hours90

 

Basics of Village Administration25
Aptitude & Mental Ability Test20
General Tamil / General English80

 TNPSC Previous Year Question Papers

If, students wants to score high marks with good percentage than we are suggest to do practice from TNPSC VAO Question Paper regularly. Previous year question paper helps a lot to get score higher marks in examination.

The main benefit to do practice from old question paper that students become habit these types of questions and easily get knowledge about exam pattern and questions nature. For your convenience, we have provided some questions and answers from TNPSC Model Papers, so have a look!!

Q1. Which one of the following is not a prime number?

  1. 31
  2. 61
  3. 71
  4. 91

Answer: Option 4

Q2. (112 x 54) = ?

  1. 67000
  2. 70000
  3. 76500
  4. 77200

Answer: Option 2

Q3. It is being given that (232 + 1) is completely divisible by a whole number. Which of the following numbers is completely divisible by this number?

  1. (216 + 1)
  2. (216 – 1)
  3. (7 x 223)
  4. (296 + 1)

Answer: Option 4

Q4. What least number must be added to 1056, so that the sum is completely divisible by 23?

  1. 2
  2. 3
  3. 18
  4. 21
  5. None of these

Answer: Option 1

Q5. 1397 x 1397 =?

  1. 1951609
  2. 1981709
  3. 18362619
  4. 2031719
  5. None of these

Answer: Option 1

 Check Preparation Plans: How To Prepare For TNPSC Exams

Q6. How many of the following numbers are divisible by 132 ?

264, 396, 462, 792, 968, 2178, 5184, 6336

  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 7

Answer: Option 1

Q7. (935421 x 625) =?

  1. 575648125
  2. 584638125
  3. 584649125
  4. 585628125

Answer: Option 2

Q8. The largest 4 digit number exactly divisible by 88 is:

  1. 9944
  2. 9768
  3. 9988
  4. 8888
  5. None of these

Answer: Option 1

Q9. Which of the following is a prime number ?

  1. 33
  2. 81
  3. 93
  4. 97

Answer: Option 4

Q10. What is the unit digit in {(6374)1793 x (625)317 x (341491)}?

  1. 0
  2. 2
  3. 3
  4. 5

Answer: Option 1

 Download Here: TNPSC Exam Time Table

TNPSC VAO Study Material Ebooks

TNPSC Village Administration examination is conducted for those aspirants who have desire to get recruit on officer posts. For qualify this examination, candidates have to do really work hard

Book name Author name Images Link
Mega Objective General KnowledgeV.V.K Subburaj Mega Objective General KnowledgeGet From Here
Basic Facts of General KnowledgeV.V.K Subburaj Basic Facts of General KnowledgeGet From Here
Arithmetic & Quantitative Aptitude for Competitive ExamsR.Gopal Arithmetic & Quantitative Aptitude for Competitive ExamsGet From Here
Wings of Fire: An AutobiographyA.P.J Abdul Kalam With Arun Tiwari Wings of Fire: An AutobiographyGet From Here

Check More TNPSC VAO Books:

TNPSC Pothu Tamil Exam BookV.V.K. Subburaj|S. Sasikala DeviTNPSC Pothu Tamil Exam Book 

A Complete Book for General Pothu

TNPSC VAO – ADMINISTRATIONV.V.K. Subburaj|S. Sasikala Devi TNPSC VAO - ADMINISTRATIONComplete Book for…back papers
TNPSC VAO Exam All-in-One Complete StudyV.V.K Subburaj (Author) TNPSC VAO Exam All-in-One Complete StudyComplete Study Material & Solved Papers
TNPSC Group IIA 2A ExamV.V.K Subburaj TNPSC Group IIA 2A ExamAll-in-One Study Material Book in Tamil
TNPSC Group IIA Exam Books

 

V.V.K.Subburaj TNPSC Group IIA Exam BooksEnglish Medium Paperback – 2017

TNPSC VAO Mock Test

After completing the preparation of the TNPSC Village Administration Examination with the help of above mentioned complete TNPSC VAO Study Material 2018 you have to solve TNPS VAO Online Test. Tamil Nadu PSC VAO Online Test can help you to acknowledge the status of your preparation of the exam.

Start Practicing Here: TNPSC Online Mock Test Free 

TNPSC Exam Preparation Magazines

Exam magazines help a lot to become perfect for examination. This keeps you update about latest news and activities released in society. Students may purchase these magazines from book store or can purchase through online mode from flipkart or amazon. Aspirants should read magazines regularly for best preparation.

Newspapers

Developing habit of reading newspaper daily help a lot to get aware about activates of our society and our country. This keeps you update about current affairs, history, economic growth, politics, sports, multimedia and media. The examination pattern is completely based on these sections, so, candidates may get help a lot by reading newspaper daily.

Check Best Institutes List: TNPSC Coaching Centres

Final Note

TNPSC VAO Exam Study Material is available at the above section and to get more details related to the TNPSC VAO General English Study Material & TNPSC VAO General Tamil Study Material or others, you may connect with our portal www.recruitmentinboxx.com also.

You May Also Like To Visit This Section

TNPSC VAO Hall TicketTNPSC VAO Results
TNPSC VAO Answer KeyTNPSC General English
TNPSC Online TestBest Books for TNPSC Exam Preparation
TNPSC NotificationTamil Nadu Jobs
Recruitment Exam for TNPSCTNPSC Previous Year Papers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *