Home / Question Paper / UCEED Question Paper 2019 | Download Previous Sample & Model PDF Online

UCEED Question Paper 2019 | Download Previous Sample & Model PDF Online

UCEED Question Paper

Candidates who are preparing for the Undergraduate Common Entrance Examination must check the UCEED Question Paper 2019. Participating contenders can also download Previous Year Sample & Model PDF Online from here.

With the help of the UCEED Question Paper and sample papers, candidates can get the idea about the type of question that can be asked in the exam. Candidates must solve these Model papers themselves and get the idea about their level of preparation.

UCEED Previous Sample Paper

UCEED 2019 is conducted for admission in 4 years Bachelor of Design (B. Des.) programme. Candidates who are preparing for this exam must practice the sample paper and UCEED Question Paper to improve their speed and accuracy level and increase their chances for admission in Indian Institute of Technology.

Candidates can get more information about the UCEED Question Paper 2019 or the UCEED previous year Question Paper by going through this page which is well developed by expert team of www.recruitmentinboxx.com

Previous Year UCEED Question Paper

UCEED 2018 Question PaperDownload Here
UCEED 2017 Question PaperDownload Here
UCEED 2016 Question PaperDownload Here
UCEED 2015 Question PaperDownload Here

 UCEED Question Paper 2019

UCEED 2019 Important Questions

Ques1. A series is given, with one number/letter missing. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series?

138, 142, 146, 150, ?, 142, 138

  1. 148
  2. 140
  3. 146
  4. 144

Answer: 146

Ques2. 0, 7, 26, 63, ?

  1. 124
  2. 98
  3. 125
  4. 126

Answer: 124

Ques3. The use of microorganism metabolism to remove pollutants such as oil spills in the water bodies is known as:

  1. Biomagnification
  2. Bioremediation
  3. Biomethanation
  4. Bioreduction

Answer: Bioremediation

Get Here with Exam Pattern: UCEED Syllabus

Ques4. Which of the following Indian States/UT has the maximum percentage of mangrove cover in the country?

  1. Gujarat
  2. West Bengal
  3. Andaman and Nicobar
  4. Orissa

Answer: West Bengal

Ques5. 1, 1, 4, 8, 9, 27, ?

  1. 12
  2. 16
  3. 36
  4. 9

Answer: 16

Ques6. ‘Lion-tailed macaque’ is the key faunal species of which Biosphere Reserve?

  1. Nilgiri
  2. Dehang-Debang
  3. Dibru-Saikhowa
  4. Nokrek

Answer: Nilgiri

Get Here Free Practice Quiz: Online Chemistry Quiz

Ques7. An institute organised a fete and 1/5 of the girls and 1/8 of the boys participated in the same. What fraction of the total number of students took part in the fete ?

  1. 2/13
  2. 13/40
  3. Data inadequate
  4. None of these

Answer: Data inadequate

Ques8. A is 3 years older to B and 3 years younger to C, while B and D are twins. How many years older is C to D?

  1. 2
  2. 3
  3. 6
  4. 12

Answer: 6

Ques9. 12 year old Manick is three times as old as his brother Rahul. How old will Manick be when he is twice as old as Rahul ?

  1. 14 years
  2. 16 years
  3. 18 years
  4. 20 years

Answer: 16 years

Ques10. A tailor had a number of shirt pieces to cut from a roll of fabric. He cut each roll of equal length into 10 pieces. He cut at the rate of 45 cuts a minute. How many rolls would be cut in 24 minutes?

  1. 32 rolls
  2. 54 rolls
  3. 108 rolls
  4. 120 rolls

Answer: 120 rolls

Do You Know: How to Prepare Maths For Competitive Exams

Ques11. A father is now three times as old as his son. Five years back, he was four times as old as his son. The age of the son (in years) is

  1. 12
  2. 15
  3. 18
  4. 20

Answer: 15

Ques12. If you write down all the numbers from 1 to 100, then how many times do you write 3?

  1. 11
  2. 18
  3. 20
  4. 21

Answer: 20

Ques13. Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, … What number should come next?

  1. 7
  2. 10
  3. 12
  4. 13

Answer: 10

Ques14. Running at the same constant rate, 6 identical machines can produce a total of 270 bottles per minute. At this rate, how many bottles could 10 such machines produce in 4 minutes?

  1. 648
  2. 1800
  3. 2700
  4. 10800

Answer: 1800

START NOW: Logical Reasoning Test

Ques15. 39 persons can repair a road in 12 days, working 5 hours a day. In how many days will 30 persons, working 6 hours a day, complete the work?

  1. 10
  2. 13
  3. 14
  4. 15

Answer: 13

Benefits of UCEED Question Paper 2019

  • With the help of UCEED Question Paper 2019, candidates will be able to get the idea about what type of questions will be asked in the exam and prepare according to it.
  • Regularly practicing the UCEED Model Paper will improve your speed and time management skills.
  • You will also be able to know about your weak points and focus on improving in that area.
  • Candidates will get familiarize with the Exam pattern
  • Regular practice will help you get good score in the UCEED Entrance Exam.

You must do that: 7 Exam Resolutions for Sure Success

Final Note

Candidate can download UCEED Question Paper 2019 from the above given official links. If you have any query regarding above details about UCEED Question Paper 2019, do comment in the below given comment box. Follow us on Facebook or Google+. For more information and updates stay tuned with us on this page of www.recruitmentinboxx.com

You May Also Like To Check This Section

UCEED Admit CardFashion Designer Salaries in India
Become A Fashion DesignerCareers That Involve Creativity
5 Surprising Habits Of ToppersHow To Find Study Material Online
Students Do These Mistakes In ExamMaths Formulas PDF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *