Home / Question Paper / UP Board 12th Model Paper 2019 Intermediate PDF Sample Papers Class XII

UP Board 12th Model Paper 2019 Intermediate PDF Sample Papers Class XII

UP Board 12th Model Paper

Direct link to download the UP Board 12th Model Paper 2019 PDF is available here!! Uttar Pradesh Madhyamik Shiksha Board is going to conduct the Intermediate board exams from 07-02-2019.

Students, who have enrolled for Class XII Examination must prepare with Uttar Pradesh Board 12th Sample Papers. With the help of UP Board Class XII Model Paper, you can prepare better to score high possible marks

Download UP Board 12th Model Paper PDF 2019

Solve daily UP Board Intermediate Model Paper to enhance you knowledge one can download the Uttar Pradesh Board 12th Model Paper through online mode from official site y following the below mentioned instructions.

Students willing to get UP Board 12th Model Paper 2019 PDF may go through this page which is well created with complete details by the expert team member of www.recruitmentinboxx.com

UP Board 12th Model Paper 2019

Get here UP Board 12th Exam Sample Papers!! Students who are looking for UP Board Intermediate Exam Model Paper may download it by hitting the below provided

Subject CodeUP Board Intermediate Model PaperDownload UP Board 12th Model Paper
101HindiDownload Model Paper
102General HindiDownload Model Paper
103SanskritDownload Model Paper
104UrduDownload Model Paper
117EnglishDownload Model Paper
128HistoryDownload Model Paper
129GeographyDownload Model Paper
130CivicsDownload Model Paper
131MathematicsDownload Model Paper
132Military ScienceDownload Model Paper
133PsychologyDownload Model Paper
134EducationDownload Model Paper
135Home ScienceDownload Model Paper
136EconomicsDownload Model Paper
138Music VocalDownload Model Paper
139Music InstrumentalDownload Model Paper
140Drawing DesignDownload Model Paper
141Drawing TechnicalDownload Model Paper
142SociologyDownload Model Paper
144ComputerDownload Model Paper
145Wood CraftDownload Model Paper
146Book CraftDownload Model Paper
147Tailoring CraftDownload Model Paper
149PaintingDownload Model Paper
150DancingDownload Model Paper
151PhysicsDownload Model Paper
152ChemistryDownload Model Paper
153BiologyDownload Model Paper
156Book Keeping & AccountancyDownload Model Paper
157Business Organization & CorrespondenceDownload Model Paper
158Economics & Commercial GeographyDownload Model Paper
159BankingDownload Model Paper
160Industrial OrganizationDownload Model Paper
161Mathematics & Elementary StatisticsDownload Model Paper
162Insurance PolicyDownload Model Paper
200Optional AgronomyDownload Model Paper

UP Board 12th Model Paper in PDF

Subject Download Here
PhysicsPress Here
ChemistryPress Here
MathsPress Here
Economics
General English
Home Management Nutrition
Agriculture

Board of High School and Intermediate Education UttarPradesh Allahabad conduct examination every year and laks of students participate for these exams. It’s not easy to get high score in this board as the pattern of the exam is too difficult.

You need to prepare from UP Board Previous Year Questions Paper to crack exam with good marks. This is time to revise all questions, so this is the best way for revision.

Benefits of Uttar Pradesh Board Class XII Model Paper

  • With the help of Uttar Pradesh Board Intermediate Model Paper one will get idea about the exam pattern
  • Students will know about types of question asked in exam so that one can prepare according to UP Board 12th Sample Model Papers
  • By solving daily UP Board 12th Model Paper one can enhance their knowledge
  • Through UP Board 12th Exam Model Paper one can analyze their preparation and work on weak points

How To Download UP Board 12th Model Paper 2019 ?

To download the UP Board 12th Model Paper 2019 one needs to follow the below given step by step guidelines-

  • First of all, students have to visit the official site that is upmsp.edu.in
  • There you need to select the suitable “UP Board 12th Sample Papers” link
  • Now various UP Board Intermediate Sample Papers will appear on screen
  • choose respective subject of UP Board Class XII Exam Model Paper
  • UP Board Class XII Sample Papers in PDF file on the screen
  • download UP Board 12th Model Papers PDF and start solving it for better preparation.

UP Board 12th Model Paper

Here below we have mentioned some important questions related to UP Board 12th model papers, you must have a look before appearing in examination:

Question 1.To make clean breast of

  1. To gain prominence
  2. To praise oneself
  3. To confess without of reserve
  4. To destroy before it blooms
  5. None of these

Answer: 3

Question 2.To keeps one’s temper

  1. To become hungry
  2. To be in good mood
  3. To preserve ones energy
  4. To be aloof from
  5. None of these

Answer: 2

Get Complete Detailed: UP Board Syllabus

Question 3.To catch a tartar

  1. To trap wanted criminal with great difficulty
  2. To catch a dangerous person
  3. To meet with disaster
  4. To deal with a person who is more than one’s match
  5. None of these

Answer: 2

Question 4.To drive home

  1. To find one’s roots
  2. To return to place of rest
  3. Back to original position
  4. To emphasise
  5. None of these

Answer: 4

Question 5.To have an axe to grind

  1. A private end to serve
  2. To fail to arouse interest
  3. To have no result
  4. To work for both sides
  5. None of these

Answer: 1

Question 6.To cry wolf

  1. To listen eagerly
  2. To give false alarm
  3. To turn pale
  4. To keep off starvation
  5. None of these

Answer: 2

Read Also: Surprising Tips to Score High In Board Exams

Question 7.To end in smoke

  1. To make completely understand
  2. To ruin oneself
  3. To excite great applause
  4. To overcome someone
  5. None of these

Answer: 2

Question 8.To be above board

  1. To have a good height
  2. To be honest in any business deal
  3. They have no debts
  4. To try to be beautiful
  5. None of these

Answer: 2

Question 9.To put one’s hand to plough

  1. To take up agricultural farming
  2. To take a difficult task
  3. To get entangled into unnecessary things
  4. Take interest in technical work
  5. None of these

Answer: 2

Question 10.To pick holes

  1. To find some reason to quarrel
  2. To destroy something
  3. To criticise someone
  4. To cut some part of an item
  5. None of these

Answer: 3

Do You Know: How To Prepare For Board Exams

Question 11. It is easier to roll a stone up a sloping road than to lift it vertical upwards because

  1. work done in rolling is more than in lifting
  2. work done in lifting the stone is equal to rolling it
  3. work done in both is same but the rate of doing work is less in rolling
  4. work done in rolling a stone is less than in lifting it

Answer: 4

Question 12. Nuclear sizes are expressed in a unit named

  1. Fermi
  2. angstrom
  3. newton
  4. tesla

Answer: 1

Question 13. Light travels at the fastest speed in

  1. glass
  2. water
  3. hydrogen
  4. vacuum

Answer: 4

Question 14. The number of moles of solute present in 1 kg of a solvent is called its

  1. molality
  2. molarity
  3. normality
  4. formality

Answer: 1

Check Out: 5 Surprising Habits Of Toppers

 Question 15. The metal used to recover copper from a solution of copper sulphate is

  1. Na
  2. Ag
  3. Hg
  4. Fe

Answer: 4

Question 16. Zone refining is used for the purification of

  1. Au
  2. Ge
  3. Ag
  4. Cu

Answer: 2

Question 17. Two ships are sailing in the sea on the two sides of a lighthouse. The angle of elevation of the top of the lighthouse is observed from the ships are 30° and 45° respectively. If the lighthouse is 100 m high, the distance between the two ships is:

  1. 173 m
  2. 200 m
  3. 273 m
  4. 300 m

Answer: 3

Question 18. The angle of elevation of a ladder leaning against a wall is 60º and the foot of the ladder is 4.6 m away from the wall. The length of the ladder is:

  1. 3 m
  2. 6 m
  3. 8 m
  4. 2 m

Answer: 4

Question 19. Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by them are:

  1. 39, 30
  2. 41, 32
  3. 42, 33
  4. 43, 34

Answer: 3

Know Here: Now Aadhaar Compulsory for UP Board Exam

Question 20. A fruit seller had some apples. He sells 40% apples and still has 420 apples. Originally, he had:

  1. 588 apples
  2. 600 apples
  3. 672 apples
  4. 700 apples

Answer: 4

UP Allahabad Board is conducting Plus Two Exams two test skills of the students at Intermediate Level. Above we have provided links to download UP Board 12th Model Paper with Solution.

You can also download UP board 12th solved papers through official site of the board by going through official link that is given below.

Press Here For UP Board Official Link

Note: To get other details about UP Board 12th Model Paper 2019, go through this Official Link.

You may join us on Facebook and Google Plus to get latest updates time to time. If you have any problem in concern to information given here, please ask in comment box that is given below. We will try to solve your query as soon as possible.

You May Also Like To Check This Section

UP Board ResultUP Board 10th Admit Card
UP Board Roll Number ListUP Board Registration
UP Board 12th Admit CardUP Board 12th Date Sheet
UP Board 10th Model Paper

UP Board 10th Date Sheet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *