Home / Current Affairs / Uttar Pradesh Current Affairs 2017 UP Latest News Question Answers GK Quiz

Uttar Pradesh Current Affairs 2017 UP Latest News Question Answers GK Quiz

Uttar Pradesh Current Affairs

This page has been brought to our readers for providing all the latest events regarding Uttar Pradesh Current Affairs. Aspirants looking for current questions of national importance may start their preparation for upcoming exam of Tamil Nadu state. Candidates wish to acquire latest updates about recent activities related to all fields of the state must read this entire page. Since, you are familiar with this; that in competitive exams / tests there’s a section that is totally based on GK Quiz and your IQ skills. Contestants may obtain all Latest UP News regarding Uttar Pradesh Current Affairs 2017 through online mode only.

Every year various recruitment, competitive, semesters wise examinations are conducted and to crack such examinations one need proper preparation. Such competition level exam includes general knowledge sections and to crack that topic individual must be updated with newest Current Affairs. So, for the convenience of our visitors we are providing here Uttar Pradesh Current Affairs 2017 as well Questions Bank based on events occurred all over UP, so read this page of www.recruitmentinboxx.com to get complete information about latest news, events and Uttar Pradesh Current Affairs.

Uttar Pradesh Current Affairs

UP Latest News & Uttar Pradesh Current Affairs

  • India-China standoff: All you need to know about Doklam dispute
  • GST: A tax reform so huge that confusion was inevitable
  • Lights, camera, CRISPR: Biologists use gene editing to store movies in DNA
  • Privatisation of Air India: Finding suitors for Maharaja won’t be easy
  • Textiles India 2017 draws participants from US, China, UK, Australia, and Germany
  • Modi government puts another former Gujarat IAS officer in power, Achal Kumar Joti made EC chief
  • Ant colonies flow like fluid to build tall towers
  • Engineered cell therapy for cancer gets thumbs up from FDA advisers
  • Chinese checkers: India, US, Japan hold one of the largest Indian Ocean drills
  • Panda diplomats, smuggled relics and a nuclear-weapons treaty
  • Tricks to mute quantum noise aid hunt for gravitational waves
  • World’s largest hoard of carbon dates goes global
  • Loaded with symbolism, PM Modi’s visit to Israel emphasised on business, technology and entrepreneurship
  • Maharashtra’s Ashadi Ekadashi continues with music festival series, Bolava Vitthal
  • Female astronomers of colour face daunting discrimination
  • White House’s dwindling science office leaves major research programmes in limbo
  • Plants turn caterpillars into cannibals
  • Trump administration chooses Georgia physician to lead US public-health agency
  • Untreatable gonorrhoea on the rise worldwide
  • Why planetary scientists want better fake space dirt
  • Massive database of 182,000 leaves is helping predict plants’ family trees
  • Europe pauses funding for €500 million fusion research reactor
  • Rajiv Kumar appointed as Chief Secretary of Uttar Pradesh
  • Adani Group set up 50-MW solar PV plant in Mahoba district of Uttar Pradesh
  • Yogi Adityanath raises retirement age of UP doctors to 62
  • UP CM Yogi Adityanath launches JE vaccination drive in 38 districts of UP
  • UP Assembly passes Goods and Services Tax (GST) Bill, 2017
  • Yogi Adityanath to declare no school bag day in UP government schools
  • Adityanath’s government to merge local bodies of Mathura-Vrindavan & Ayodhya-Faizabad
  • Uttar Pradesh cancels 15 government holidays
  • UP Information Technology and start-up policy -2016 went to promulgate
  • UP government has sanctioned Rs 2.70 crore for transmission line and substation for power evacuation from the solar power plant
  • Uttar Pradesh government has approved a proposal to increase the amount of Janeshwar Mishra state handloom Award Scheme
  • The Union Cabinet has approved the thermal power plant of 1980 MW capacity in Ghatampur UP

Visit Here To GetSamanya Gyan Darpan EMagzine

Check Here Latest: Uttar Pradesh Jobs

Questions Bank of Uttar Pradesh Current Affairs & GK Quiz

Ques 1. For what purpose, Cabinet approved an MoU between India and Mozambique to strengthen the advancement between two countries?

  1. Industrial Service
  2. Postal Service
  3. Air Service
  4. Water Route Service

Ans: Air Service

Ques 2. Which power project is approved by the Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA) that is erected in the state of Uttar Pradesh?

  1. Windmill Power Plant
  2. Thermal Power Plant
  3. Geothermal Power Plant
  4. Thermo Electric Power Plant

Ans: Thermal Power Plant

Ques 3. Which bill fortified the existing Bill in terms of legal and administrative procedure in order to overcome the practical difficulties?

  1. Online Transactions Amendment Bill, 2016
  2. Foreign Exchange Amendment Bill, 2016
  3. Purchase Transactions Amendment Bill, 2015
  4. Benami Transactions Amendment Bill, 2015

Ans: Benami Transactions Amendment Bill, 2015

Ques 4. Which country partnered with India has approved an agreement for capacity building and exchange of best practices in the area of skill development?

  1. Bangladesh
  2. Switzerland
  3. Ireland
  4. England

Ans: Switzerland

Ques 5.Who has appointed as a New Chief Secretary of Uttar Pradesh?

  1. Rajiv Kumar
  2. Kamran Rizvi
  3. Deepak Trivedi
  4. Deepak Singhal

Ans: Rajiv Kumar

Hit Here: Get Complete Info of Pratiyogita Darpan

Ques 6.Prime Minister announced the raising of retirement of Government doctors age from 62 to which age at a rally in Uttar Pradesh’s Saharanpur District

  1. 65
  2. 60
  3. 62
  4. 63

Ans: 65

Hit Here: Get Complete Info of Pratiyogita Darpan

Ques 7.In which of the following districts is the ‘Mango’ cultivation not done in the State?

  1. Varanasi
  2. Lucknow
  3. Mirzapur
  4. Agra

Ans: Agra

Ques 8.In which district of Uttar Pradesh has solar energy plant been started?

  1. Agra
  2. Aligarh
  3. Mathura
  4. Etah

Ans: Aligarh

Ques 9.Which one of the following parties played a major role in support of Uttaranchal in the northern part of Uttar Pradesh?

  1. Uttarakhand Mukti Morcha
  2. Uttarakhand Raksha Manch
  3. Him Sena
  4. All the above

Ans: All the Above

STARTFree Online Test Series

Ques 10.Which of the following pairs is wrong?

  1. Thumra-dance song
  2. Sanjeeni-romantic song
  3. Lehchari-festival
  4. Kharatitiya-festival

Ans: Lechari- festival

Ques 11.In which of the following places is the Civil Aviation Training Centre situated in the State?

  1. Allahabad
  2. Lucknow
  3. Varanasi
  4. Amethi

Ans: Allahabad

Ques 12.Which of the following cities was the place of re-installation of Hindu religion by Shankracharya?

  1. Badrinath
  2. Ayodhya
  3. Prayag
  4. Varanasi

Ans: Badrinath

Ques 13.In which of the following cities in the state is sulehkul festival, the symbol of Hindu Muslim unity organized?

  1. Meerut
  2. Aligarh
  3. Lucknow
  4. Agra

Ans: Agra

Ques 14.Where is the oldest museum of the State situated?

  1. Allahabad
  2. Lucknow
  3. Mathura
  4. Varanasi

Ans:  Lucknow

Also CheckLatest Current Affairs

Ques 15.How many members are there in the UP VidhanSabha?

  1. 540
  2. 85
  3. 210
  4. 404

Ans: 404

Ques 16.When was the Cinema Corporation established in Uttar Pradesh?

  1. 1951
  2. 1956
  3. 1971
  4. 1975

Ans: 1975

Ques 17.By which districts tribe is the ‘Shera Dance’ done in Uttar Pradesh?

  1. Gorakhpur
  2. Lalitpur
  3. Allahabad
  4. Varanasi

Ans: Lalitpur

Ques 18.Akhilesh Yadav led Uttar Pradesh Government approved the Detailed Project Report (DPR) of _____________Metro rail project.

  1. Madhya Pradesh
  2. Karnataka
  3. Uttar Pradesh
  4. Chhattisgarh

Ans: Uttar Pradesh

Must Check This Link For Daily UpdatesEmployment News- Latest Updates

Ques 19.Which Indian State has entered the Guinness Book of World Records for planting 10 lakh saplings in 10 locations in one day?

  1. Madhya Pradesh
  2. Karnataka
  3. Uttar Pradesh
  4. Chhattisgarh

Answer: Uttar Pradesh

Ques 20.Which state along with Uttar Pradesh tops the list in Urban and Rural Internet Connectivity Index list? (June)

  1. Madhya Pradesh
  2. Karnataka
  3. Chhattisgarh
  4. Tamilnadu

Ans: Tamilnadu

Join Us & Get Free SubscriptionEnter Mail ID Here

Note:

Dear readers, if you have any query regarding Uttar Pradesh Current Affairs 2017 on this page then say it in below comment box, team www.recruitmentinboxx.com will try to solve your queries as soon as possible. You can connect with us by following us on Facebook and Google plus also for future updates or add this page as bookmark by pressing CTRL + D.

You May Also Like To Visit This Section

Latest Private JobsSarkari Naukri- Latest Jobs
Top 100 Career OptionsStudent Success Strategies
Entrance Exams In IndiaGolden Rules of Career Success
Latest WalkinsStrategies of Personality Development

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *