Home / Question Paper / VITEEE Sample Papers 2019 | Sample Ques – Physics/Chemistry/Mathematics

VITEEE Sample Papers 2019 | Sample Ques – Physics/Chemistry/Mathematics

VITEEE Sample Papers 2019

For better preparation of Vellore Institute of Technology Engineering Entrance Exam, one should solve daily VITEEE Sample Papers 2019 PDF.  With the help of VITEEE Sample Question Papers, students can enhance their overall preparation of Physics/ Chemistry/ Mathematics.

Students who are going to participate in VITEEE 2019 and looking forward for VITEEE Previous Question Papers 2019 may get it from here. One can download VITEEE Model Question Papers PDF using online mode with the help of below mentioned guidelines.

VITEEE 2019 is university level entrance exam conducted by the VIT University, Tamil Nadu for providing admission to eligible students in the four years of various B.Tech programme in Chennai & Vellore campus of the VIT University.

We the team member of www.recruitmentinboxx.com has well-furnished this page with complete details of VITEEE Sample Papers 2019, applicants to get VITEEE Exam Sample Papers must go through the below structured page.

VITEEE Sample Papers

VITEEE Sample Papers PDF 2018

VITEEE previous year Question papers free download of ChemistryDownload PDF
VITEEE previous Exam Papers with solutions pdf 2018Download PDF
VITEEE Exam Question Papers with solutions pdfDownload PDF

 

VITEEE Sample Papers PDF 2017

VITEEE Previous Year Question Papers (Physics)Download PDF
VITEEE previous year question papers Download (Chemistry)Download PDF
VITEEE previous year question papers with solutions (Mathematics)Download PDF
VITEEE Sample Papers (Biology)Download PDF
VITEEE Sample Papers (English)Download PDF

 

VITEEE Sample Papers PDF 2015

VITEEE Biology Question PaperDownload Now
VITEEE Chemistry Question PaperDownload Now
VITEEE Mathematics Question PaperDownload Now
VITEEE Physics Question PaperDownload Now

 

VITEEE Entrance Exam Sample Papers with Answers 2011

VITEEE Old Question PaperDownload Now

VITEEE Exam Previous Question Papers with solutions 2010

VITEEE Last Year Question PaperDownload Now

VITEEE Exam Sample Papers 2009

VITEEE ExamQuestion PaperDownload Now

Steps Of VITEEE Previous Year Question Papers Download Free

  • To download VITEEE Solved Sample Paper with Solutions, initially candidates must visit to official website that is www.vit.ac.in
  • After reaching to home page, hit on “VITEEE Sample Questions” section
  • From new page select of subject for which you want VITEEE Sample Papers 2018
  • Now VITEEE Sample Papers will be displayed on computer screen, check it carefully.
  • At last step, Download VITEEE Sample Papers 2018 and take out print out and start practice with VITEEE Previous Year Question Papers

VITEEE Question and Answers

Question 1: The price of 2 sarees and 4 shirts is Rs. 1600. With the same money one can buy 1 saree and 6 shirts. If one wants to buy 12 shirts, how much shall he have to pay ?

  1. 1200
  2. 2400
  3. 4800
  4. Cannot be determined
  5. None of these

Answer: 2

Question 2: The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is

  1. 15
  2. 16
  3. 18
  4. 25

Answer: 2

Question 3: Two numbers are respectively 20% and 50% more than a third number. The ratio of the two numbers is:

  1. 2 : 5
  2. 3 : 5
  3. 4 : 5
  4. 6 : 7

Answer: 3

Question 4: In a certain store, the profit is 320% of the cost. If the cost increases by 25% but the selling price remains constant, approximately what percentage of the selling price is the profit?

  1. 30%
  2. 70%
  3. 100%
  4. 250%

Answer: 2

Get Here Detailed: VITEEE Syllabus 

Question 5: Seats for Mathematics, Physics and Biology in a school are in the ratio 5 : 7 : 8. There is a proposal to increase these seats by 40%, 50% and 75% respectively. What will be the ratio of increased seats?

  1. 2 : 3 : 4
  2. 6 : 7 : 8
  3. 6 : 8 : 9
  4. None of these

Answer: 1

Question 6: Light year is a unit of

  1. Time
  2. Distance
  3. Light
  4. Intensity of light

Answer: 2 

Question 7: Which of the following is a non -metal that remains liquid at room temperature?

  1. Phosphorous
  2. Bromine
  3. Chlorine
  4. Helium

Answer: 2

Question 8: The nucleus of an atom consists of

  1. Electrons and neutrons
  2. Electrons and protons
  3. Protons and neutrons
  4. All of the above

Answer: 4

Question 9: Which of the following metals forms an amalgam with other metals?

  1. Tin
  2. Mercury
  3. Lead
  4. Zinc

Answer: 2

Start Preparation From: VITEEE Mock Test

Question 10: The number of moles of solute present in 1 kg of a solvent is called its

  1. Molality
  2. Molarity
  3. Normality
  4. Formality

Answer: 1

Question 11: The most electronegative element among the following is

  1. Sodium
  2. Bromine
  3. Fluorine
  4. Oxygen

Answer: 3

Question 12: The metal used to recover copper from a solution of copper sulphate is

  1. Na
  2. Ag
  3. Hg
  4. Fe

Answer: 4

Question 13: The gas usually filled in the electric bulb is

  1. nitrogen
  2. hydrogen
  3. carbon dioxide
  4. oxygen

Answer: 1

Question 14: Quartz crystals normally used in quartz clocks etc. is chemically

  1. silicon dioxide
  2. germanium oxide
  3. a mixture of germanium oxide and silicon dioxide
  4. sodium silicate

Answer: 1

Also Know Here: How To Prepare For VITEEE Exam

Question 15: Which of the gas is not known as greenhouse gas?

  1. Methane
  2. Nitrous oxide
  3. Carbon dioxide
  4. Hydrogen

Answer: 4

VITEEE Exam Pattern

  • For VITEEEE, candidates will get 2 hours 30 minutes
  • Exam will be conducted in 3 sessions per day
SectionNumber of QuestionsMarks in Each Section
Physics4040
Chemistry4040
Mathematics / Biology4040
English55
Total125125

From Here, Do: VITEEE Slot Booking

VITEEE 2019 Important Dates

EventsDates (Announced)
Opening of application form1st November 2018
Last date of application formLast week of February 2019
Application correctionUpto February 2019
Starting of slot booking3rd week of March 2019
Downloading of admit cardJust after the slot booking
Date of exam2nd or 3rd week of April 2019
Declaration of resultLast week of April 2019
Commencement of counselling2nd week of May 2019

Press Here For VITEEE Official Link

Essential Note

Applicants to get all the VITEEE Sample Papers 2019 PDF must go through the official link which is well created above. For more interesting facts keep visiting to our site www.recruitmentinboxx.com regularly.

You May Also Like To Check This Section

VITEEE Exam PatternVITEEE Result
VITEEE Admit CardVITEEE Counselling 
VITEEE Answer KeyVITEEE Cut Off Marks
How To Prepare For VITEEE ExamVIT Vellore Courses List

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *