Home / Placement Papers / Wipro Placement Papers for MCA/CSE/BCA/ECE Freshers, Paper Pattern PDF

Wipro Placement Papers for MCA/CSE/BCA/ECE Freshers, Paper Pattern PDF

Wipro Placement Papers

Wipro Placement PapersWipro is a well reputed organization, and it conducts recruitment exam time to time. MCA and BCA Freshers who are going to prepare for exam they need Wipro Placement Papers for better preparation. If you want to get job in this organization you need to qualify the exam and after that you may appear for Interview. Candidates may get the MCA and BCA paper pattern and CSE & ECE question with answers through this page which will help you a lot to crack the exam.

You may also download online Wipro Placement Papers for MCA and BCA in PDF form. You may get the complete details regarding Wipro Placement Papers you need to go through the below section of this page which is created by the team members of www.recruitmentinboxx.com

Wipro Placement Papers

Wipro Placement Papers Pattern:

Testing Areas Number of Questions
Quantitative Aptitude 16
Reasoning 14
Verbal 25
Technical 15
Total 70

Wipro Placement Papers with Answers

Question 1: A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

  1. 120 metres
  2. 180 metres
  3. 324 metres
  4. 150 metres

Answer: 4

Question 2: The length of the bridge, which a train 130 metres long and travelling at 45 km/hr can cross in 30 seconds, is:

  1. 200 m
  2. 225 m
  3. 245 m
  4. 250 m

Answer: 3

Question 3: A person crosses a 600 m long street in 5 minutes. What is his speed in km per hour?

  1. 6
  2. 2
  3. 4
  4. 10

Answer: 2

Read this article: Best Tips / Ways to Overcome Exam Fear

Question 4:  In the following questions choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words.

ENORMOUS

  1. Soft
  2. Average
  3. Tiny
  4. Weak

Answer: 3

Question 5:  COMMISSIONED

  1. Started
  2. Closed
  3. Finished
  4. Terminated

Answer: 4

Question 6:  Which of the following parameters is the same for molecules of all gases at a given temperature?

  1. Mass
  2. Momentum
  3. Speed
  4. Kinetic energy

Answer: 4

Check Out: How to Improve Your Memory for Studying

Question 7:  Select the correct statements

  1. A simple harmonic motion is necessarily periodic
  2. An oscillatory motion is necessarily periodic
  3. A periodic motion is necessarily oscillatory
  4. All of the above

Answer: 1

Question 8:  A constant voltage is applied between the 2 ends of a uniform metallic wire. Some heat is developed in it. The heat developed is doubled if

  1. both the length and radius of the wire are halved.
  2. both the length and radius of the wire are doubled
  3. the radius of the wire is doubled
  4. the length of the wire is doubled

Answer: 2

Question 9: The shape of a spot of light produced when bright sunshine passes perpendicular through a hole of very small size is

  1. Square, because the hole is a square
  2. Round, because it is an image of the sun
  3. Round with a small penumbra around it
  4. Square with a small penumbra

Answer: 2

Question 10: All toffees are chocolates

Some toffees are not good for health

  1. Some chocolates are not good for health
  2. Some toffees are good for health
  3. No toffees are good for health
  4. Both (a) and (b)

Answer: 1

Check Out: How to Improve Your Memory for Studying

Question 11: When a bicycle is in motion, the force of friction exerted by the ground on the two wheels is such that it acts

  1. In the backward direction on the front wheel and in the forward direction on the rear wheel.
  2. In the forward direction on the front wheel and in the backward direction on the rear wheel.
  3. In the backward direction on both the front and rear wheels.
  4. In the backward direction on both the front and rear wheels.

Answer: 4

Question 12: A certain radioactive element A, has a half life = t seconds.In (t/2) seconds the fraction of the initial quantity of the element so far decayed is nearly

  1. 29%
  2. 15%
  3. 10%
  4. 45%

Answer: 1

Question 13: If the sum of the roots of the equation ax2 + bx + c=0 is equal to the sum of the squares of their reciprocals then a/c, b/a, c/b are in

  1. AP
  2. GP
  3. HP
  4. None of these

Answer: 3

Question 14: If cos2A + cos2B + cos2C = 1 then ABC is a

  1. Right angle triangle
  2. Equilateral triangle
  3. All the angles are acute
  4. None of these

Answer: 1

Read this article:  Tips to Get 100% Results in Exams

Question 15: Image of point (3,Cool in the line x + 3y = 7 is

  1. (-1,-4)
  2. (-1,4)
  3. (2,-4)
  4. (-2,-4)

Answer: 1

Question 16: The mass number of a nucleus is

  1. Always less than its atomic number
  2. Always more than its atomic number
  3. Sometimes more than and sometimes equal to its atomic number
  4. None of the above

Answer: 3

Question 17: When X-Ray photons collide with electrons

  1. They slow down
  2. Their mass increases
  3. Their wave length increases
  4. Their energy decreases

Answer: 3

Question 18: How many grams of NaOH will react with 0.2 equivalent of HCl?

  1. 59
  2. 285
  3. 18
  4. none of these

Answer: 1

Read this: How To Reduce Negative Marking In Exam

Question 19: Which of the following is least acidic

  1. Ortho-cresol
  2. Para-cresol
  3. Phenol
  4. Meta-cresol

Answer: 2

Question 20: Which of the following is most acidic?

  1. C2H5OH
  2. CH3CHOHCH3
  3. Ethanol
  4. CH3OH

Answer: 2

Question 21: Diamond is a paramagnetic material.

  1. True
  2. False

Answer: 2

Question 22: In paramagnetic materials

  1. permanent magnetic dipoles exist but the interaction between neighbouring dipoles is negligible
  2. permanent magnetic dipole do not exist
  3. permanent magnetic dipoles exist and the interaction between neighbouring dipoles is very strong
  4. permanent magnetic dipole moment may or may not exist

Answer: 1

Question 23: Which of the following is a recursive set of production

  1. S –> a|A, A –> S
  2. S –> a|A, A –> b
  3. S –>aA, A–>S
  4. None of these

Answer: 3

Question 24: If “segment” is coded as rffndou, then “ritual” is coded as

  1. shutbm
  2. qjutbk
  3. qhutbk
  4. qhubtk

Answer: 3

Check: How To Write On Exam Paper Faster & Better

Question 25:  NLO : RPS : : ? : ZXA

  1. VUW
  2. VTR
  3. VTW
  4. TRP

Answer: 3

Question 26:  x is not equal to 0, is x + y = 0?

  1. x is the reciprocal of y
  2. x is not equal to 1

Answer: 1

Question 27:  The shape of a spot of light produced when bright sunshine passes perpendicular through a hole of very small size is

  1. Square, because the hole is a square
  2. Round, because it is an image of the sun
  3. Round with a small penumbra around it
  4. Square with a small penumbra

Answer: 2

Question 28: An electron is injected into a region of uniform magnetic flux density with the components of velocity parallel to and normal to the flux. What is the path of the electron?

  1. Helix
  2. Parabola
  3. Circle
  4. Rectangle

Answer: 2

Question 29: Select the correct statements

  1. A simple harmonic motion is necessarily periodic
  2. An oscillatory motion is necessarily periodic
  3. A periodic motion is necessarily oscillatory
  4. All of the above

Answer: 1

Check Out: How To Make Habit Of Studying

Question 30: Which of the following parameters is the same for molecules of all gases at a given temperature?

  1. Mass
  2. Momentum
  3. Speed
  4. Kinetic energy

Answer: 4

Question 31: What is the product of the irrational roots of the equation (2x-1)(2x-3)(2x-5)(2x-7)=9?

  1. 3/2
  2. 4
  3. 3
  4. 3/4

Answer: 1

Question 32: Which of the following is least acidic

  1. Ortho-cresol
  2. Para-cresol
  3. Phenol
  4. Meta-cresol

Answer: 2

Question 33: How many grams of NaOH will react with 0.2 equivalent of HCl?

  1. 59
  2. 285
  3. 18
  4. none of these

Answer: 1

Question 34: A certain radioactive element A, has a half life = t seconds. In (t/2) seconds the fraction of the initial quantity of the element so far decayed is nearly

  1. 29%
  2. 15%
  3. 10%
  4. 45%

Answer: 1

Must Read: Get Rid Of Sleeping While Studying

Question 35: In Reimer-Tiemann’s reaction, the reaction intermediate is

  1. Carbene
  2. Dichloro carbene
  3. Carbonion
  4. Carbonium ion

Answer: 2

Question 36: A catalyst

  1. always slows down the reaction
  2. always starts a rection that would not have ocurred at all otherwise
  3. causes changes in the rate of the reaction
  4. changes the quantities of the products formed

Answer: 3

Question 37: The rate of the first order reaction depends on the

  1. Concentration of the reactant
  2. Concentration of the product
  3. Time
  4. Temperature

Answer: 4

Question 38: Integrate 3x + 5 / (x3-x2-x+1)

  1. 1/2 log | (x+1)/(x-1) | – 4/(x-1)
  2. log |2+tanx|
  3. -(1+logx)/x
  4. 2 log|(tanx)/(tanx+2)

Answer: 1

Question 39: If y=cos-1(cosx + 4sinx)/(17)1/2, then dy/dx is

  1. 0
  2. 1
  3. (c)-1
  4. none of these

Answer: 2

Read: How to Prepare For  Written Exam

Question 40: Ravi’s salary was reduced by 25%.Percentage increase to be effected to bring the salary to the original level is

  1. 20%
  2. 25%
  3. 33 1/3%
  4. 30%

Answer: 3

Candidates can get Wipro Placement Papers for BCA and MCA with questions and Answers through this page. We are also providing placement papers of other reputed companies on our website. So, job hunters who want to do work in other organizations can obtain placement papers regarding that from web portal that is www.recruitmentiboxx.com. Candidates may also bookmark this web portal by pressing ctrl+ d option. For more updates visit this web portal regularly.

You May Also Like To Visit This Section

Wipro Recruitment Wipro Salaries in India
Jobs Which Are For Commerce Students Only Tips To Use Social Media For Job Search
Best Jobs In India Skills That Will Let You Get Ahead At Work
Tricks To Manage Study And Job Together 10 Necessities Of Smart Learning

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>