Twitter Google+
Breaking News
Home / Question Paper / XAT Previous Year Papers Go Through Last Yrs 2016|2015|2014 Sample Paper

XAT Previous Year Papers Go Through Last Yrs 2016|2015|2014 Sample Paper

XAT Previous Year Paper

XAT Previous Year PaperGo Through XAT Previous Year Paper of 2016, 2015, 2014!!!  For admission to MBA Courses, Xavier Labour Relations Institute is going to conduct XAT Entrance Exam. For better preparation you need to go through last year’s XAT Sample Papers which will help you a lot to get success in exam. Candidates can easily download XAT Previous Year Question Paper in PDF form from official site through online process.

Xavier Aptitude Test is entrance exam conducted by Xavier Labour Relation Institute and it is considered to be one of hardest MBA entrance exams in India. Candidates may get the whole details regarding XAT Model Papers from the below section of this page which is created by the team members of www.recruitmentinboxx.com

XAT Preparation Books Details

Book Name Author Publisher
SNAP / IIFT / XAT / TISS / CMAT / NMAT / IRMA / MAT Management Entrance Tests: MBA Solved Papers PB Puri G G.K Publishers Pvt. Ltd.- Noida
Target XAT Past Papers General Awareness Question Bank Disha Experts Disha Publication – New Delhi
XAT XLRI-MBA Enterance Exam A/4 Chandresh Agrawal Priyanka Prakashan
XAT Simplified (Past Papers + Mock Tests + Vocabulary + General Awareness) 2nd Edition Disha Experts Disha Publication
MBA Mathematical Skills Anand Kumar Unique Publishe

Must Read: How to Prepare for XAT

XAT Previous Year Papers

 XAT sample questions with answer key:

Ques. 1) If a person walks at 14 km/hr instead of 10 km/hr, he would have walked 20 km more. The actual distance travelled by him is

a)    50 km

b)    56 km

c)    70 km

d)    80 km

Answer: A

Ques. 2) It takes eight hours for a 600 km journey, if 120 km is done by train and the rest by car. It takes 20 minutes more, if 200 km is done by train and the rest by car. The ratio of the speed of the train to that of the cars is:

a)    2 : 3

b)    3 : 2

c)    3 : 4

d)     4 : 3

Answer: C

Must Check: 11 Tips To Remember What You Read

Ques. 3) A bullock cart has to cover a distance of 80km in 10hrs. If it covers half of the journey in 3/5th time. what should be its speed to cover the remaining distance in the time left.

a)    8 km/h

b)    10 km/h

c)    12 km/h

d)    14 km/h

Answer: B

Ques. 4) A person crosses a 600 m long street in 5 minutes. What is his speed in km per hour?

a)    3.6

b)    7.2

c)    8.4

d)    10

Answer: B

Ques. 5) Pointing to a photograph, a man said, “I have no brother or sister but that man’s father is my father’s son.” Whose photograph was it?

a)    His own

b)    His nephew’s

c)    His father’s

d)    His son’s

Answer: D

Do You Know: How to Score Good Marks in Exam

Ques. 6) A family consists of six members P, Q, R, X, Y and Z. Q is the son of R but R is not mother of Q. P and R are a married couple. Y is the brother of R. X is the daughter of P. Z is the brother of P. How many children does P have ?

a)    1

b)     2

c)    3

d)    4

Answer: B

Ques. 7) book : _______ : : comb : tooth

a)    Title

b)    Page

c)     Library

d)    Knowledge

Answer: B

Ques. 8) If in a certain language, POPULAR is coded as QPQVMBS, which word would be coded as GBNPVT?

a)    FASOUM

b)    FAMSUO

c)    FOSAUM

d)     FAMOUS

Answer: D

Read Here: How to Prepare For Written Exam

Ques. 9) If in a certain language, REMOTE is coded as ROTEME, which word would be coded as PNIICC?

a)    PICINC

b)    PICCIN

c)    NPIICC

d)    PICNIC

Answer: D

Ques. 10) In a code, CORNER is written as GSVRI. How can CENTRAL be written in that code?

a)    DFOUSBM

b)    GIRXVEP

c)    GJRYVEP

d)    GNFJKER

Answer: B

Ques. 11) In each of the following questions, various terms of an alphanumerical series are given with one or more terms missing as shown by (?). Choose the missing terms out of the given alternatives.

 A/2, B/4, C/6, D/8

a)    E/8, F/10

b)     E/12, F/14

c)    E/10, F/12

d)    D/10, E/10

Answer: C

Know More: Best Tips / Ways to Overcome Exam Fear

Ques. 12) J2Z, K4X, 17V, ?, H16R, M22P

a)    L11S

b)     L12T

c)    L11T

d)    L12S

Answer: D

Ques. 13) Read each sentence to find out whether there is any grammatical error or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is (E). (Ignore errors of punctuation, if any.

a)    Senior citizens prefer

b)    banks which

c)    branches are located

d)    near their homes.

e)    No error

Answer: B

Ques. 14) In the following questions choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words.

Relinquish

a)    Deny

b)     Posses

c)    Renounce

d)    Abdicate

Answer: B

Read Out: How To Write On Exam Paper Faster & Better

Ques. 15) In the following the questions choose the word which best expresses the meaning of the given word.

IMPROMPTU

a)    Offhand

b)    Effective

c)    Unreal

d)    Unimportant

Answer: A

Ques. 16) How many gold coins are there in a jar of 88 coins, if there are 1/3 as many silver coins as gold coins?

a)   22

b)   33

c)   44

d)   66

Answer: D

Ques. 17) In a jar of lollies there are 6 more orange lollies than green ones and there is only one red lolly. If there are 47 lollies in the jar, how many orange ones are there?

a)    20

b)     26

c)    40

d)    46

Answer: B

Must Read: How To Reduce Negative Marking In Exam

Ques. 18) Find the missing number in the following series:

6    120    12    108    24    ?    48    84

a)    60

b)     74

c)    96

d)     108

Answer: C

Ques. 19) A man’s investment doubles in every 5 years. If he invested Rs. 5,000 in each of the years 1990, 1995, 2000 and 2005, then what was the total amount received by him in 2010 ?

a)    Rs. 1,40,000

b)     Rs. 30,000

c)    Rs. 70,000

d)     Rs. 1,50,000

Answer: D

Ques. 20) Two persons A and B get the same salary. Their basic pays are different. Their allowances are 65% and 80% of their basic pays respectively. What is the ratio of their basic pays ?

a)    7 : 5

b)    17 : 15

c)    11 : 10

d)    12 : 11

Answer: D

XAT Previous Year Paper PDF:

Year Download PDF
2016 Download PDF
2015 Download PDF
2014 Download PDF
2013 Download PDF
2012 Download PDF
2011 Download PDF
2010 Download PDF
2009 Download PDF

XAT Exam Pattern:

PART 1:

Number of sections Name of sections Number of questions Marks for each section Duration
Section 1 Verbal and Logical Ability 26 26 170 minutes
Section 2 Decision Making and Analytical Reasoning 23 23
Section 3 Quantitative Ability and Data Interpretation 29 29
Total 78 questions 78 marks 170 minutes

Check Here: XAT Syllabus

PART 2:

Name of sections Number of questions Marks for each section Duration
General Knowledge 25 25 35 minutes
Essay writing 1 essay
Total duration of the exam 210 minutes

Contenders can visit this web portal www.recruitmentinboxx.com time to time to get more details regarding XAT Previous Year Paper. You may join us on Facebook and Google Plus to get more details on your timeline. If you have any query you may leave comment in comment box which is provided below. Candidates can also follow us on facebook and google+ and you may also bookmark the web portal by pressing ctrl+d option.

You May Also Like To Visit This Section

XAT Eligibility Criteria XAT Entrance Exam
XAT Result XAT Admit Card
XAT Colleges in India Tips to Get 100% Results in Exams
How To Make Habit Of Studying How to Manage Time during Exams

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>