Home / Question Paper / AP EDCET Previous Year Question Papers | Model/Sample Paper Download pdf

AP EDCET Previous Year Question Papers | Model/Sample Paper Download pdf

AP EDCET Previous Year Question Papers

For best preparation of AP EDCET Exam 2018 to be held in 3rd week of April 2018, you may refer AP EDCET Previous Year Question Papers. Candidates may get AP Ed.CET Model Papers, AP EDCET Sample Papers in PDF Form.

This year Andhra Pradesh Education Common Entrance Test will be held in 3rd week of April 2018 for admission into B.Ed regular course in colleges. For scoring high in AP EDCET 2018 Exam, you must refer AP EDCET Previous Year Question Papers.

AP EDCET Previous Year Model Papers:

AP EDCET Old Question Papers of General English, General Knowledge and Teaching Aptitude, mathematics, physical sciences, biological sciences & others are well listed on this page. You may download AP EDCET Model Papers/ AP EDCET Previous Year Papers PDF.

To collect more stuff about AP EDCET Previous Question Papers, AP EDCET Model Papers take a look of below page well designed by team of www.recruitmentinboxx.com AP Education Common Entrance Test Previous Year Question Papers will guide you a lot.

AP EDCET Previous Year Question Papers

इस साल आंध्र प्रदेश शिक्षा कॉमन एंट्रेंस टेस्ट अप्रैल 2018 के दूसरे सप्ताह में बीएड नियमित पाठ्यक्रम में प्रवेश के लिए आयोजित किया जाएगा। एपी ईडीसीईईटी 2018 परीक्षा की सर्वश्रेष्ठ तैयारी के लिए, आप एपी ईडीसीईईटी के पिछले साल के प्रश्न पत्रों का अध्ययन कर सकते हैं

AP EDCET Previous Year Question Papers PDF:

AP EDCET Previous Year Question Papers of General English, social studies, physical science, biological science, Mathematics & other subjects are well listed here. You may hit on links placed below to get

English Methodology Question PaperCommon To All Methodologies
Physical Sciences Question PaperBiological Science Question Paper
Social Studies Question PaperMathematics Question Paper

AP EDCET Previous Year Question Answers

Ques 1: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Ans: 2

Ques 2: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Ans: 4

Ques 3: In which year of First World War Germany declared war on Russia and France?

  1. 1914
  2. 1915
  3. 1916
  4. 1917

Ans: 1

Ques 4: ICAO stands for

  1. International Civil Aviation Organization
  2. Indian Corporation of Agriculture Organization
  3. Institute of Company of Accounts Organization
  4. None of the above

Ans: 1

Get Here BEd Entrance Exam (Topic Wise) Syllabus:  AP EDCET Syllabus

Ques 5: How many Lok Sabha seats belong to Rajasthan?

  1. 32
  2. 25
  3. 30
  4. 17

Ans: 2

Ques 6: Brass gets discoloured in air because of the presence of which of the following gases in air?

  1. Oxygen
  2. Hydrogen sulphide
  3. Carbon dioxide
  4. Nitrogen

Ans: 2

Ques 7: Which of the following is a non metal that remains liquid at room temperature?

  1. Phosphorous
  2. Bromine
  3. Chlorine
  4. Helium

Ans: 2

Ques 8: Galvanised iron sheets have a coating of

  1. lead
  2. chromium
  3. zinc
  4. tin

Ans: 3

Ques 9: The chemical (ethyl mercaptan) added to the otherwise odourless LPG cooking gas for imparting a detectable smell to the gas is a compound of

  1. Bromine
  2. Fluorine
  3. Chlorine
  4. Sulphur

Ans: 4

Read Out: 5 Surprising Habits Of Toppers

Ques 10: The element common to all acids is

  1. hydrogen
  2. carbon
  3. sulphur
  4. oxygen

Ans: 1

Ques 11: Monazite is an ore of

  1. titanium
  2. zirconium
  3. iron
  4. thorium

Ans: 4

Ques 12: Which of the following was to be discovered first in the chromospheres of the sun?

  1. Krypton
  2. Xenon
  3. Neon
  4. Helium

Ans: 4

Ques 13: Sodium metal is kept under

  1. petrol
  2. alcohol
  3. water
  4. kerosene

Ans: 4

Ques 14: Which of the following are the ingredients of gun metal?

  1. Iron, Zinc, Titanium
  2. Iron, tin
  3. Iron, Brass, Tin
  4. Copper, Tin

Ans: 4

Know Here: How To Find Study Material Online

Ques 15: Permanent hardness of water can be removed by adding

  1. chlorine
  2. washing soda
  3. potassium permanganate
  4. bleaching powder

Ans: 2

Ques 16: LPG consists of mainly

  1. methane, ethane and hexane
  2. ethane, hexane and nonane
  3. methane, hexane and nonane
  4. methane, butane and propane

Ans: 4

Ques 17: Production of chlorofluorocarbons (CFC) gas which is proposed to be banned in India, is used in which of the following domestic products?

  1. Television
  2. Refrigerator
  3. Tube light
  4. Cooking gas

Ans: 2

Ques 18: Which metal pollute the air of a big city?

  1. Copper
  2. Chromium
  3. Lead
  4. Cadmium

Ans: 3

Ques 19: If speed of rotation of the earth increases, weight of the body

  1. increases
  2. remains unchanged
  3. decreases
  4. may decrease or increase

Ans: 3

Must Read: Things To Keep In Mind While Buying Books Online

Ques 20: Indira Gandhi was assassinated in

  1. 1974
  2. 1984
  3. 1994
  4. 2004

Ans: 2

Andhra Pradesh Education Common Entrance Test Previous Year Question Papers of General English, General Knowledge and Teaching Aptitude, mathematics, physical sciences will assist you in preparation.

You may get AP EDCET Previous Year Papers & AP EDCET Model Papers in PDF Form. You will get familiar with type of questions asked in exam by going through AP EDCET Previous Year Sample Papers and AP EDCET Sample Paper.

Note:

Hope, you get all details about AP EDCET Previous Year Question Papers. To know more about AP EDCET Previous Year Question Papers, stay connected with us at www.recruitmentinboxx.com

You May Also Like To Check This Section

AP EdCET Web CounsellingAP EdCET Hall Ticket
AP EdCET Answer KeyList Of Universities In Andhra Pradesh
Andhra Pradesh Current AffairsTips to Get 100% Results in Exams
AP EdCET NotificationHow to Score Good Marks in Exam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *