Home / Question Paper / APTET Previous Papers | AP TET Previous Year Question Papers Download

APTET Previous Papers | AP TET Previous Year Question Papers Download

APTET Previous Papers

Take help from APTET Previous Papers for better preparation of examination. Applicants, who are preparing for Andhra Pradesh Teachers Eligibility Test must download AP TET Previous Year Question Papers from this page.

With the help of APTET previous papers PDF will assist you how should you prepare for exam and you may also get to know the pattern and scheme of examination. You may go through the below section of this page to get APTET Previous Papers.

AP TET Previous Year Model Paper for Preparation

For your convenience we have also placed some questions along with the answers, which are very important. You should also read all that questions. Applicants have to crack APTET to get qualified for teachers job.

Applicants can download the PDF file of APTET previous question papers with answers by following the direct links available on the beneath segment of this page, which is well prepared by the team of www.recruitmentinboxx.com

APTET Previous Papers

APTET previous question
papers (Child Development)
Get Here
Teacher Eligibility Test
Model Paper PDF (English)
Get Here
APTET previous papers
(Environmental Studies)
Get Here
APTET previous papers
with answers (Mathematics)
Get Here
APTET previous papers in TeluguGet Here
SanskritGet Here
APTET paper 1 previous papersGet Here
APTET Paper – IIGet Here

APTET Previous Year Question Papers With Answers

APTET MCQ Questions:

Q1. Total number of districts in Andhra Pradesh

  1. 10
  2. 12
  3. 13
  4. 17

Answer: 13

Q2. Which one is the largest district by area wise in Andhra Pradesh

  1. Kurnool
  2. Anantapur
  3. Kadapa
  4. Nellore

Answer: Anantapur

Q3. Who is the first sportsperson to received Rajiv Gandhi KhelRatna award from Andhra Pradesh

  1. PullelaGopichand
  2. KarnamMalleswari
  3. SainaNehwal
  4. SaniaMirza

Answer: KarnamMalleswari

Get Complete Detailed: APTET Syllabus

Q4. Before Hyderabad was made capital in 1956, which city was the capital of Andhra Pradesh

  1. Warangal
  2. Vijayawada
  3. Visakhapatnam
  4. Kurnool

Answer:Kurnool

Q5. In which district, the TirumalaVenkateswara Temple is located

  1. Chittoor
  2. Krishna
  3. Kurnool
  4. Vizianagaram

Answer: Chittoor

Q6. Who was the first person to translate the Mahabharata into Telugu language

  1. Pothana
  2. Tikkana
  3. Nannayya
  4. Vemana

Answer: Nannayya

Read Also: How To Make Habit Of Studying

Q7. Which one was the first dynasty to rule VijayanagaraEmpire

  1. Tuluva dynasty
  2. Saluva dynasty
  3. Sangama dynasty
  4. Aravidu dynasty

Answer: Sangama dynasty

Q8. Who is not in the group known as Kavitraya (three great poets) of Telugu literature

  1. Nannaya
  2. Tikanna
  3. Yerrapragada
  4. Pothana

Answer: Pothana

Q9. When NT Rama Rao become the first chief Minister of Andhra Pradesh

  1. 1978
  2. 1983
  3. 1985
  4. 1992

Answer: 1983

Q10. Which one is the only constituency from where NT Rama Rao defeated in assembly election

  1. Kalwakurthy
  2. Hindupur
  3. Tekkali
  4. Nalgonda

Answer: Kalwakurthy

Do You Know: How to Make Good Study Habits for Exam

Q11. Which one is the largest city by areawise in Andhra Pradesh

  1. Hyderabad
  2. Vijayawada
  3. Visakhapatnam
  4. Guntur

Answer: Visakhapatnam

Q12. When the Andhra University was established

  1. 1920
  2. 1926
  3. 1930
  4. 1937

Answer: 1926

Q13. When Seshachalam Hills declared as biosphere reserves of India

  1. 2006
  2. 2008
  3. 2010
  4. 2012

Answer: 2010

Q14. The Srisailam Dam is build on the river

  1. Godavari
  2. Krishna
  3. Tungabhadra
  4. Swarnamukhi

Answer: Krishna

Check Out: Tips to Get 100% Results in Exams

Q15. In which year the Telangana state is separated from Andhra Pradesh

  1. 2011
  2. 2012
  3. 2013
  4. 2014

Answer: 2014

Q16. Who is known as the father of Telugu cinema

  1. RaghupathiVenkaiah Naidu
  2. M. Reddy
  3. BalaBharathiSamajam
  4. Pullaiah

Answer: RaghupathiVenkaiah Naidu

Q17. Which one is the first full length Telugu movie

  1. Kalidas
  2. Lavakusa
  3. BhaktaPrahlada
  4. Vandemataram

Answer: BhaktaPrahlada

Q18. Who has produced the movie BhaktaPrahlada

  1. NageswaraRao
  2. Pullaiah
  3. G Ramabrahmam
  4. M. Reddy

Answer: H. M. Reddy

Get Best Answer: How to Improve Your Memory for Studying

Q19. The Ramoji Film City was established in the year

  1. 1993
  2. 1996
  3. 1998
  4. 2001

Answer: 1996

Q20. Which one is the first telugu newspaper

  1. SatyaDoota
  2. Andhra Patrika
  3. Desabhimini
  4. Bharati

Answer: Desabhimini

Press Here for APTET Official Link

Note:

We hope that all the details of regarding APTET Previous Papers will be helpful for you. you may stay tuned with our web portal www.recruitmentinboxx.com to get latest updates as we update our pages time to time.

You May Also Like To Check This Section

APTET NotificationTET Entrance Exam
Historical Teachers Who Changed the WorldLatest High Paid Up Teaching Jobs
Best Tips / Ways to Overcome Exam FearHow to Manage Time during Exams
How to Prepare For  Written ExamGet Rid Of Sleeping While Studying

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *