Home / Online Test / BSNL Online Mock Test | Free JE/TTA/JTO MCQs, Question with Answers

BSNL Online Mock Test | Free JE/TTA/JTO MCQs, Question with Answers

BSNL Online Mock Test

BSNL Online Mock Test Available here !!! Through BSNL Online Mock Test, candidates can get fair idea of BSNL Exam Pattern.  Candidates who are going to appear in BSNL Recruitment Exam conducted by Bharat Sanchar Nigam Limited can check Free JE/TTA/JTO MCQs, Question with Answers.

Candidates are advised to prepare from BSNL Question with Answers for JE/TTA/JTO positions to get an accurate idea regarding their preparation level as well as speed of solving the questions.

BSNL Free Online Mock Test:

Bharat Sanchar Nigam Limited recruits eligible Indians on the basis of test/ Personal interview. You have to attempt objective type questions, multiple choice questions and general knowledge questions.

BSNL mock test Online will also help the candidate to understand the functionalities of the exam, topic-wise weightage, number of questions asked, and marking scheme. Scroll down the page prepared by the team members of www.recruitmentinboxx.com to get rest of details regarding BSNL Online Mock Test.

BSNL Online Mock Test

BSNL Questions With Answers

Question 1: The HV anode supply for the picture tube of TV receiver is generated in the-

  1. Mains transformer
  2. Vertical output stage
  3. Horizontal output stage
  4. Horizontal deflection oscillator

Answer: 3

Question 2: A salient pole synchronous motor is running at no load. Its excitation is reduced to zero:

  1. It will lose synchronism
  2. It is uncertain
  3. It will stop
  4. It will remain running at synchronous speed

Answer: 4

Question 3: V broadcasting system in India is as per CCIR –

  1. System M
  2. System X
  3. System B
  4. System I

Answer: 4

Get Questions-Answers, MCQ: Online Engineering Quiz

Question 4: An FM transmitter has an output power of 500 W when it is not modulated. When intelligence is added, its modulation index is 2.0. What is its output power with a modulation index of 2.0?

  1. 250 W
  2. 500 W
  3. 1000 W
  4. 2000 W

Answer: 2

Question 5: Metallic Copper is a _____________.

  1. Ferromagnetic substance
  2. Ferrimagnetic substance
  3. Paramagnetic substance
  4. Diamagnetic substance

Answer: 4

Question 6: Select the related word/letters/numbers from the given alternatives:

College: Student: : Hospital: __?__

  1. Doctor
  2. Treatment
  3. Nurse
  4. Patient

Answer: 4

Question 7: Select the related word/letters/numbers from the given alternatives:

DHL : PTX :: BFJ : ?

  1. NRV
  2. RVZ
  3. CGK
  4. KOS

Answer: 1

Practice Free Mock Test: Online Test Series

Question 8: Select the related word/letters/numbers from the given alternatives:

5 : 124 :: 7 : ?

  1. 125
  2. 248
  3. 342
  4. 343

Answer: 3

Question 9: Ram walks 3 km towards East and takes a left turn and walks for one km before he turns left and walks 2 km to take another left turn to walk for another one km. How many km is he away from his starting point?

  1. 1km
  2. 2kms
  3. 3kms
  4. 4kms

Answer: 1

Question 10: For the following questions

Find the odd word/letter/number from the given alternatives

  1. AG
  2. WA
  3. ET
  4. IQ

Answer: 3

Check Preparation Links
BSNL Management Trainee SyllabusBest Book For BSNL TTA Exam Preparation
BSNL JAO SyllabusBSNL JE Syllabus
Top Selling BSNL JE Books For FreeBSNL TTA Previous Papers
BSNL JE Previous Papers

Question 11: Introducing a lady, a lady said, “She is the only daughter of Mohan’s grandfather who is my husband’s father”. How does the lady relate herself with the introduced lady?

  1. Aunt
  2. Mother
  3. Mother-in-law
  4. Sister-in-law

Answer: 4

Question 12: Arrange the following words as per the order in the dictionary

  1. RESIGN 2. REPAIR 3. RESIDUE 4. RESEARCH 5. RESCUE
  2. 4 5 3 1 2
  3. 2 5 4 3 1
  4. 2 5 4 1 3
  5. 5 4 3 1 2

Answer: 2

Question 13: A series is given with one term missing, Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series.

JAZ, LEX, NIV, PMT, ?

  1. QUR
  2. RQR
  3. SUR
  4. RUS

Answer: 2

Question 14:  A and B take part in 100 m race. A runs at 5 kmph. A gives B a start of 8 m and still beats him by 8 seconds. The speed of B is:

  1. 15 kmph
  2. 14 kmph
  3. 25 kmph
  4. 4 kmph

Answer: 2

Get Here Basic/ Vedic Formulas Topic Wise: Maths Formulas PDF

Question 15: In a 500 m race, the ratio of the speeds of two contestants A and B is 3 : 4. A has a start of 140 m. Then, A wins by:

  1. 60 m
  2. 40 m
  3. 20 m
  4. 10 m

Answer: 3

Question 16: In a 100 m race, A beats B by 10 m and C by 13 m. In a race of 180 m, B will beat C by:

  1. 4 m
  2. 5 m
  3. 5 m
  4. 6 m

Answer: 4

Question 17: A series is given with one term missing, Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series.

19, 28, 39, 52, ?, 84

  1. 39
  2. 52
  3. 67
  4. 84

Answer: 3

Question 18: X and Y are brothers. R is the father of Y. T is the sister of S who is maternal uncle of X. How is T related to R?

  1. Mother
  2. Wife
  3. Sister
  4. Brother

Answer: 2

Must Read: How to Prepare Reasoning for Exams

Question 19: If MOTHER is coded as KMRFCP, then HOUSE is coded as

  1. FMRPC
  2. GNSQD
  3. GNRQD
  4. FMSQC

Answer: 4

Question 20: If D stands for x, S stands for +, A stands for – and M stands for ÷, what is the value of the given expression

  1. 558
  2. 3312
  3. 137
  4. 31

Answer: 3

Question 21: Georgia, Uzbekistan and Turkmenistan became the members of UNO in

  1. 1991
  2. 1992
  3. 1993
  4. 1994

Answer: 2

Question 22: Guru Gobind Singh was

  1. the 10th Guru of the Sikhs
  2. founder of Khalsa, the inner council of the Sikhs in 1699
  3. author of Dasam Granth
  4. All the above

Answer: 4

Question 23: Hermann Scheer (Germany) received right Livelihood Award in 1999 for

  1. his indefatigable work for thepromotion of solar energy worldwide
  2. his long standing efforts to end the impunity of dictators
  3. showing that organic agriculture is a key to both environmental sustainability and food security
  4. None of the above

Answer: 1

हमेशा पूछे जाने वाले प्रश्न: ये 11 सवाल दिला सकते है आपको नौकरी

Question 24: Germany signed the Armistice Treaty on ____ and World War I ended

  1. January 19, 1918
  2. May 30, 1918
  3. November 11, 1918
  4. February 15, 1918

Answer: 3

Question 25: During World War II, when did Germany attack France?

  1. 1940
  2. 1941
  3. 1942
  4. 1943

Answer: 1

To Get Latest Recruitment Directly In Your Mail Box: Submit Mail ID Here

Important Note:

You may join us on Facebook and Google Plus to get latest updates time to time. If you have any query related to BSNL Online Mock Test, then please ask in comment box that is well stated below.

We will try to solve your problems as soon as possible. Candidates may subscribe to our free mail service for getting information in mailbox. We will provide latest information in your mail as soon as possible.

You May Also Like To Check This Section

BSNL Admit CardBSNL Recruitment through GATE
BSNL JTO Salary BSNL MT Recruitment
BSNL Recruitment BSNL TTA Salary
 सरकारी नौकरीEngineering Jobs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *