Home / Online Test / DMRC Mock Test 2018-19 JE/Asst Manager/Maintainer Online Test Series

DMRC Mock Test 2018-19 JE/Asst Manager/Maintainer Online Test Series

DMRC Mock Test

Earlier, DMRC recruitment notification had released for employment purpose. Candidates who have applied for same can start their practice through DMRC Mock Test which is available on this page.

The Delhi Metro Rail Corporation is going to conduct Computer Based Test exam from 9th April 2018 to 20th April 2018 for recruiting the well qualified applicants on Junior engineer, Asst Manager, Maintainer posts.

Solve DMRC Mock Test Papers Now

So, Contenders who are preparing for DMRC Exam they need to do practice DMRC Mock Test 2018 which will helps in better preparation of the exam and increase the speed of solving question.

Applicants who are willing to take the online DMRC Mock Test 2018-19 they may check the below given the direct link through which candidates may get post wise Delhi Metro Rail Corporation Online Test Papers. Candidates are advised to scroll down this page which is created by the team members of www.recruitmentinboxx.com

DMRC Mock Test

Procedure to get DMRC Mock Test 2018:

Today scenario, DMRC Online Test Series is a best method for enhancing and  practicing for any competition exam. We are giving Subject wise DMRC Question and Answers for the Practice of applicants who are participating in DMRC JE/Asst Manager/Maintainer Exam. the procedure to solve online DMRC Practice paper as given below.

  • First of all visit the official website i.e. www.delhimetrorail.com to solve DMRC JE Mock Test or DMRC Assistant Manager Mock Test
  • From the homepage appeared select and hit on “Career” tab.
  • On the next page you have to select “Mock Test” link under the suitable post section.
  • Once you hit a new page will appear along with a dialog box as:

DMRC Mock Test

  • Enter the Log in ID and Password and then confirm your attendance
  • Then hit on the Sign Up tab
  • Then A New Page Will Appear with various instructions, you need to read the complete instructions carefully regarding DMRC Maintainer Mock Test.
  • After reading the instructions you need to hit on the “Next” button and select the language and hit on “I am agree to begin” tab
  • then a new page will come out along with the DMRC Mock Test 2018 papers questions
  • Go through the questions and hit on the answers and prepare for your examination.

Press Here For DMRC Mock Test Link

Press Here For DMRC Mock Test Questions

DMRC Exam Pattern 2018:

Before going to start Delhi Metro Rail Corporation Mock Test Papers, candidates must have knowledge about the DMRC Exam Pattern for Junior engineer, Asst Manager and Maintainer posts. So, for the ease of applicants here we are providing the Delhi Metro Rail Corporation Limited Exam Pattern. Have a look!!

PaperSubjectsQuestionsTime
Paper – IGeneral Awareness12090 Minutes
General Intelligence & Reasoning
Quantitative Aptitude
Knowledge of your Discipline
Paper – IIEnglish Language6045 Minutes

Check Out Exam Schedule: DMRC Exam Date

DMRC Online Test Series

here in the below section we have given some important questions from DMRC Exam Mock Test For Junior engineer, Asst Manager, Maintainer, candidates are advised to take a look…

Question and Answers For Reasoning 

Question1: Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, … What number should come next?

  1. 7
  2. 10
  3. 12
  4. 13

Answer: 2

Question2: Look at this series: 58, 52, 46, 40, 34, … What number should come next?

  1. 26
  2. 28
  3. 30
  4. 32

Answer: 2

Question3: Arrange the words given below in a meaningful sequence.

  1. Word 2. Paragraph 3. Sentence
  2. Letters 5. Phrase
  3. 4, 1, 5, 2, 3
  4. 4, 1, 3, 5, 2
  5. 4, 2, 5, 1, 3
  6. 4, 1, 5, 3, 2

Answer: 4

Also Download: Railway Exam Question Papers

Question4: (solve as per the direction given above)

  1. I could not put up in a hotel
  2. because the boarding and lodging charges
  3. were exorbitant.
  4. No error.

Answer:  1

Question:5 Here are some words translated from an artificial language.

gorblflur means fan belt

pixngorbl means ceiling fan

arthtusl means tile roof

Which word could mean “ceiling tile”?

  1. gorbltusl
  2. flurgorbl
  3. arthflur
  4. pixnarth

Answer: 4

Get Here: DMRC Previous Year Question Paper with Answers 

Question and Answers For General Awareness

Question6: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Answer: 1

Question7: Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Answer: 2

Question8: Golf player Vijay Singh belongs to which country?

  1. USA
  2. Fiji
  3. India
  4. UK

Answer: 2

Get in detail: Railway Selection Procedure

Question:9 In which decade was the first solid state integrated circuit demonstrated?

  1. 1958s
  2. 1960s
  3. 1970s
  4. 1980s

Answer: 1

Question10: The hazards of radiation belts include

  1. deterioration of electronic circuits
  2. damage of solar cells of spacecraft
  3. adverse effect on living organisms
  4. All of the above

Answer: 4

Get here Post Wise: DMRC Syllabus

Question and Answers For Quantitative Aptitude 

Question:11 A train 125 m long passes a man, running at 5 km/hr in the same direction in which the train is going, in 10 seconds. The speed of the train is:

  1. 45 km/hr
  2. 50 km/hr
  3. 54 km/hr
  4. 55 km/hr

Answer: 2

Question:12 The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:

  1. 15
  2. 16
  3. 18
  4. 25

Answer: 2

Question:13   A vendor bought toffees at 6 for a rupee. How many for a rupee must he sell to gain 20%?

  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6

Answer:  3

Must Read: Railway Exam Preparation Tips

Question:14 A person crosses a 600 m long street in 5 minutes. What is his speed in km per hour?

  1. 6
  2. 2
  3. 4
  4. 10

Answer: 2

Question:15 The banker’s discount on a bill due 4 months hence at 15% is Rs. 420. The true discount is:

  1. 400
  2. 360
  3. 480
  4. 320

Answer: 1

Get here Basic/ Vedic Formulas Topic Wise: Maths Formulas

Question and Answers For English Language

Question:16 (solve as per the direction given above)

  1. Ommineous
  2. Omineous
  3. Ominous
  4. Omenous

Answer: 3

Question:17 (solve as per the direction given above)

  1. Survaillance
  2. Surveillance
  3. Survellance
  4. Surveilance

Answer:2

Question:18   To keeps one’s temper

  1. To become hungry
  2. To be in good mood
  3. To preserve ones energy
  4. To be aloof from
  5. None of these

Answer: 2

Get Here List Of: Railway Exam Preparation Books

Question:19 To drive home

  1. To find one’s roots
  2. To return to place of rest
  3. Back to original position
  4. To emphasise
  5. None of these

Answer: 4

Question:20 Even if it rains I shall come means ….

  1. if I come it will not rain
  2. if it rains I shall not come
  3. I will certainly come whether it rains or not
  4. whenever there is rain I shall come
  5. I am less likely to come if it rains

Answer: 3

Know Here: How To Prepare English For Competitive Exams

Question and Answers For Computer Knowledge 

Question:21 The DBMS acts as an interface between what two components of an enterprise-class database system?

  1. Database application and the database
  2. Data and the database
  3. The user and the database application
  4. Database application and SQL

Answer: A

Question:22 The following are components of a database except ________ .

  1. user data
  2. metadata
  3. reports
  4. indexes

Answer: C

Question:23 You can add a row using SQL in a database with which of the following?

  1. ADD
  2. CREATE
  3. INSERT
  4. MAKE

Answer: 3

Start Here Online: Railway Quiz

Question:24 The SQL WHERE clause:

  1. limits the column data that are returned.
  2. limits the row data are returned.
  3. Both A and B are correct.
  4. Neither A nor B are correct.

Answer: 2

Question:25 The command to remove rows from a table ‘CUSTOMER’ is:

  1. REMOVE FROM CUSTOMER
  2. DROP FROM CUSTOMER
  3. DELETE FROM CUSTOMER WHERE
  4. UPDATE FROM CUSTOMER

Answer: 3

Check Hall Ticket from Here: DMRC Admit Card

Note:

To get more related updates regarding DMRC Mock Test 2018-19 please keep visiting our pages. Stay tuned with us www.recruitmentinboxx.com for regular updates in concern of Free Online Mock Test For Delhi Metro Rail Corporation Limited.

You May Also Like To Check This Section

DMRC Maintainer SyllabusDMRC Salaries
DMRC RecruitmentDMRC JE Previous Year Papers
DMRC Result Indian Railway Notification
Delhi Current AffairsIndian Railway Coaching Centre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *