Home / Question Paper / DMRC Previous Year Question Paper with Answers Maintainer/JE/Asst Manager

DMRC Previous Year Question Paper with Answers Maintainer/JE/Asst Manager

DMRC Previous Year Question Paper

Let’s Look on DMRC Previous Year Question Paper….!!! Candidates who are going to appear in DMRC Recruitment Exam for the Post of Maintainer/JE/Asst Manager/CRA/SCTO, they must prepare with DMRC Previous Year Question Paper with Answers to achieve great marks.

This year, Delhi Metro Rail Corporation is going to organizeDMRC exams from 09 April to 20th April 2018. Candidates can download the DMRC Maintainer/JE/Asst Manager Previous Year Question Paper in the form of PDF through online mode. You can get DMRC Previous Year Question Paper PDF from the below section of this page.

Do you know topics from which questions are asked?

In DMRC Exam, question paper is set from topics like General Awareness, English, Logical Ability & Quantitative Aptitude and/or knowledge of the discipline/trade. Refer thisDMRC CRA Previous Year Question Paper to score well in exam.

Multiple Choice Questions are asked in Delhi Metro Rail Corporation Exam. To gain more information about DMRC Maintainer Previous Year Question Paper PDF, go through this page designed by team of www.recruitmentinboxx.com.

DMRC Previous Year Question Paper

DMRC Previous Year Question Paper PDF

Aspirants seeking for DMRC Previous Year Question Paper For Office Assistant, DMRC Previous Year Question Paper For Je Electronics & other disciplines may hit on links placed here & get previous year papers in PDF Form. Plan your studies by laying attention on all topics as listed in syllabus.

DMRC Previous Year Question Paper For Je Electronics PdfDMRC CRA Previous Year Question Paper Pdf Download
DMRC Previous Year Question Paper For CRADMRC Previous Year Question Paper For Je Mechanical Pdf
DMRC Previous Year Question Paper For Station Controller PdfDMRC Sc/To Previous Year Question Paper Pdf
DMRC Previous Year Question Paper For JE Civil

DMRC Previous Year Question Paper For JE Mechanical

DMRC Questions & Answers

Ques 1: A train 125 m long passes a man, running at 5 km/hr in the same direction in which the train is going, in 10 seconds. The speed of the train is:

  1. 45 km/hr
  2. 50 km/hr
  3. 54 km/hr
  4. 55 km/hr

Ans: 2

Ques 2: Two trains running in opposite directions cross a man standing on the platform in 27 seconds and 17 seconds respectively and they cross each other in 23 seconds. The ratio of their speeds is:

  1. 1 : 3
  2. 3 : 2
  3. 3 : 4
  4. None of these

Ans: 2

Ques 3: A sum fetched a total simple interest of Rs. 4016.25 at the rate of 9 p.c.p.a. in 5 years. What is the sum?

  1. 4462.50
  2. 8032.50
  3. 8900
  4. 8925

Ans: 4

Ques 4: Reena took a loan of Rs. 1200 with simple interest for as many years as the rate of interest. If she paid Rs. 432 as interest at the end of the loan period, what was the rate of interest?

  1. 6
  2. 6
  3. 18
  4. Cannot be determined

Ans: 2

Get Here Complete: DMRC Syllabus

 Ques 5: A cycloconverter can be

  1. step down
  2. step up
  3. step down or step up
  4. none of the above

Ans: 3

Ques 6: In a 3 phase fully controlled converter the firing frequency is

  1. 3 times the line frequency
  2. 6 times the line frequency
  3. 9 times the line frequency
  4. 12 times the line frequency

Ans: 2

Ques 7: A modem is classified as low speed if data rate handled is

  1. upto 100 bps
  2. upto 250 bps
  3. upto 400 bps
  4. upto 600 bps

Ans: 4

Read Also: Railway Exam Preparation Tips

Ques 8: A woofer should be fed from the input through a

  1. low pass filter
  2. high pass filter
  3. band pass filter
  4. band stop filter

Ans: 1

Ques 9: Junction Field Effect Transistors (JFET) contain how many diodes?

  1. 4
  2. 3
  3. 2
  4. 1

Ans: 3

Ques 10: When not in use, MOSFET pins are kept at the same potential through the use of:

  1. shipping foil
  2. nonconductive foam
  3. conductive foam
  4. a wrist strap

Ans: 3

Get Sample Questions: DMRC JE Previous Year Papers

Ques 11: Which of the following is a non metal that remains liquid at room temperature?

  1. Phosphorous
  2. Bromine
  3. Chlorine
  4. Helium

Ans: 2

Ques 12: The current flowing through an unloaded voltage divider is called the:

  1. resistor current
  2. load current
  3. bleeder current
  4. voltage current

Ans: 3

Ques 13: If R1 is in series with parallel connected to R2 and R3, what happens to total current if R2 opens?

  1. increases
  2. decreases
  3. remains the same
  4. cannot tell

Ans: 2

Check Here: Railway Exam Question Papers

Ques 14: Most demultiplexers facilitate which of the following?

  1. decimal to hexadecimal
  2. single input, multiple outputs
  3. ac to dc
  4. odd parity to even parity

Ans: 2

Ques 15: One application of a digital multiplexer is to facilitate:

  1. code conversion
  2. parity checking
  3. parallel-to-serial data conversion
  4. data generation

Ans: 3

We have listed DMRC Previous Year Question Paper with Answers. Those who have enrolled for JE/CRA/SC/TO exam may go through these DMRC Sc/To Previous Year Question Paper to score well in exam. Revise all topics from time to time through DMRC CRA Previous Year Question Paper 2018 & score good marks.

Press Here For DMRC Previous Year Paper Official Link

Note:

Hit on its Official Link to grab more stuff about DMRC Previous Year Question Paper. Bookmark our portal www.recruitmentinboxx.com for getting more updates about DMRC Previous Year Question Paper For JE / Maintainer / Asst Manager exam, call letter etc.

You May Also Like To Check This Section

DMRC Admit CardDMRC Exam Date
DMRC Maintainer SyllabusDMRC Recruitment
DMRC ResultDMRC CRA Result
DMRC SalariesMore Railway Jobs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *