Home / Question Paper / eLitmus Sample Papers 2018-19 Previous Question Paper with Solutions

eLitmus Sample Papers 2018-19 Previous Question Paper with Solutions

elitmus Sample Papers

Aspirants, who wish to qualify elitmus Exam, must have elitmus Sample Papers before taking exam. Because, elitmus Previous Question Paper with Solutions are important for your study.

Candidates, who’re searching for elitmus Study Material And Sample Papers Free Download pH Test, can get complete details about eLitmus Sample Papers 2018 from here. Open below provided link for elitmus Sample Papers Free Download.

Advantage of preparing through elitmus Sample Papers With Answers PDF

Applicants, who decided To Achieve Something Big Then, Start Your Preparation with elitmus pH Test Sample Papers With Answers Pdf. And, also download elitmus Sample Papers With Solutions Pdf through this page.

Be In Touch with us on our web portal www.recruitmentinboxx.com to download latest updates about elitmus Sample Papers with Answers Pdf Free Download, eLitmus Sample Papers 2018-19. Must have a glance and start preparing through elitmus Sample Question Papers.

elitmus Sample Papers

What Is pH Test In elitmus Sample Papers

Before going to start preparation through elitmus Sample Papers 2018 Pdf, you need to know about elitmus pH Test. Hiring Potential Test (pH Test) is conducting to measure the ability of applying contenders.

Now, you have clear idea about pH Test. Go through this page and download elitmus Sample Papers For Cse or B Tech.  elitmus Sample Papers With Answers Pdf 2018 is helpful for you, in order to get idea about which type of question will be asked in exam.

Start Free Online Practice: eLitmus Mock Test

elitmus Question Paper with Solutions

1. A train passes a station platform in 36 seconds and a man standing on the platform in 20 seconds. If the speed of the train is 54 km/hr, what is the length of the platform?

  1. 120 m
  2. 240 m
  3. 300 m
  4. None of these

Ans: 2

2. Two ships are sailing in the sea on the two sides of a lighthouse. The angle of elevation of the top of the lighthouse is observed from the ships are 30° and 45° respectively. If the lighthouse is 100 m high, the distance between the two ships is:

  1. 173 m
  2. 200 m
  3. 273 m
  4. 300 m

Ans: 3

3. Mr. Thomas invested an amount of Rs. 13,900 divided in two different schemes A and B at the simple interest rate of 14% p.a. and 11% p.a. respectively. If the total amount of simple interest earned in 2 years be Rs. 3508, what was the amount invested in Scheme B?

  1. 6400
  2. 6500
  3. 7200
  4. 7500
  5. None of these

Ans: 1

4. The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:

  1. 15
  2. 16
  3. 18
  4. 25

Ans: 2

Must Check What’s New in: Elitmus Syllabus

5. Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by them are:

  1. 39, 30
  2. 41, 32
  3. 42, 33
  4. 43, 34

Ans: 3

6. It was Sunday on Jan 1, 2006. What was the day of the week Jan 1, 2010?

  1. Sunday
  2. Saturday
  3. Friday
  4. Wednesday

Ans: 3

7. A grocer has a sale of Rs. 6435, Rs. 6927, Rs. 6855, Rs. 7230 and Rs. 6562 for 5 consecutive months. How much sale must he have in the sixth month so that he gets an average sale of Rs. 6500?

  1. 4991
  2. 5991
  3. 6001
  4. 6991

Ans: 1

8. A hall is 15 m long and 12 m broad. If the sum of the areas of the floor and the ceiling is equal to the sum of the areas of four walls, the volume of the hall is:

  1. 720
  2. 900
  3. 1200
  4. 1800

Ans: 3

9. What least number must be added to 1056, so that the sum is completely divisible by 23 ?

  1. 2
  2. 3
  3. 18
  4. 21
  5. None of these

Ans: 1

Do You Know: How To Prepare For Elitmus

10. If a person walks at 14 km/hr instead of 10 km/hr, he would have walked 20 km more. The actual distance travelled by him is:

  1. 50 km
  2. 56 km
  3. 70 km
  4. 80 km

Ans: 1

11. (solve as per the direction given above)

  1. An Indian ship
  2. laden with merchandise
  3. got drowned in the Pacific Ocean.
  4. No error.

Ans: 3

12. (solve as per the direction given above)

  1. I could not put up in a hotel
  2. because the boarding and lodging charges
  3. were exorbitant.
  4. No error.

Ans: 1

13. Who is creating this mess?

  1. Who has been created this mess?
  2. By whom has this mess been created?
  3. By whom this mess is being created?
  4. By whom is this mess being created?

Ans: 4

14. Despite his best efforts to conceal his anger ……

  1. we could detect that he was very happy
  2. he failed to give us an impression of his agony
  3. he succeeded in camouflaging his emotions
  4. he could succeed in doing it easily
  5. people came to know that he was annoyed

Ans: 5

Get here Basic/ Vedic Formulas Topic Wise: Maths Formulas PDF

15. The small child does whatever his father was done.

  1. has done
  2. did
  3. does
  4. had done
  5. No correction required

Ans: 3

16. Find the number of triangles in the given figure.

elitmus Sample Papers

  1. 18
  2. 20
  3. 24
  4. 27

Ans: 3

17. Find the number of triangles in the given figure.

  1. 21
  2. 23
  3. 25
  4. 27

Ans: 4

18. Find the number of triangles in the given figure.

  1. 5
  2. 6
  3. 8
  4. 10

Ans: 4

19. Find the minimum number of straight lines required to make the given figure.

  1. 9
  2. 11
  3. 15
  4. 16

Ans: 2

Do Online Registration Here: eLitmus Login

20. Find the number of triangles in the given figure.

  1. 23
  2. 27
  3. 29
  4. 31

Ans: 3

Press Here For elitmus Sample Papers PDF Free Download

Vital Information For Test Takers:

elitmus Exam is an aptitude test which will be based on quantitative, verbal and analytical subjects. Total time duration of exam will be 02 hours and it is a pen & paper test, no longer administered online.

In order to score good marks in this exam, you need to start preparation through pH Test Elitmus Sample Papers. These elitmus Exam Sample Papers will surely helpful to score good marks in examination.

Check Upcoming pH Test Schedule & Time Table: eLitmus Exam Dates

Final Note:

Aspirants are suggested to keep continue on our web portal, for more information about eLitmus Sample Papers 2018-19. Subscribe Our Free E-Mail Services to grab details about elitmus Sample Papers Free Download Pdf into your mailbox directly.

And, if you have any query regarding elitmus pH Test Sample Papers, elitmus Sample Papers Pdf, then you may write your comment in the mentioned given comment box of www.recruitmentinboxx.com, we will solve your query related to elitmus Model Question Paper as soon as possible. Thank you for visiting us…

You May Also Like To Check This Section

Logical Reasoning TestHow to Prepare Maths For Competitive Exams
How To Maximize Your Score In ExamHow To Get Rid Of Sleeping While Studying
11 Tips To Remember What You Read5 Surprising Habits Of Toppers
Improve Your Memory for StudyingWays to Overcome Exam Fear

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *