Home / Online Test / IBPS RRB Mock Test 2018 CWE VII (Officer Scale/Asst) Practice Test

IBPS RRB Mock Test 2018 CWE VII (Officer Scale/Asst) Practice Test

IBPS RRB Mock Test

Any entrance exam needs only practice to get qualified. So, those who are going to apply for IBPS RRB CWE VII 2018 for the post of Officer Scale/ Officer Asst can practice with IBPS RRB Mock Test to know the structure of exam clearly.

Here, we are going to present IBPS RRB Practice Test through which you can practice for IBPS RRB Prelims and Mains Exams. IBPS RRB Online Test series can be obtained through online mode at free of cost.

Solve IBPS RRB Practice Test

Aspirants who have applied for IBPS RRB CWE Exam may attempt IBPS RRB CWE Mock Test in free as it will guide in maintaining speed to solve questions in less time. You must practice with IBPS RRB Online Test Series to check you performance instantly.

You can get more information like question and answers related to IBPS RRB Mock Test 2018 form the downwards section of this page which is twisted by the team of www.recruitmentinboxx.com

IBPS RRB Mock Test

IBPS RRB CWE VII 2018 Dates:

ParticularsIBPS RRB 2018 Dates
Starting Date To Fill Online Form08-06-2018
Last Date For On-line registration02-07-2018
Payment of Application Fees08-06-2018 to 02-07-2018
Download of call letters for Pre-Exam TrainingJuly 2018
Conduct of Pre-Exam Training for Officer Scale-I30-07-2018 to 04-08-2018
Conduct of Pre-Exam Training for Office Assistant06-08-2018 to 11-08-2018
Download of call letters for online examination – PreliminaryOfficer Scale-I- July 2018
Office Assistant – August 2018
Online Examination – PreliminaryOfficer Scale I and Office Assistants11-08-2018, 12-08-2018,
18-08-2018, 19-08-2018, 25-08-2018,
01-09-2018
Officers Scale II & III30-09-2018
Result of Online exam – PreliminaryOfficer Scale-I – September 2018
Office Assistant- September 2018
Download of Call letter for Online exam – Main / SingleOfficer Scale-I, II& III –September 2018
Office Assistant- September 2018
Online Examination – Main / SingleOfficer Scale I30-09-2018
Office Assistants07-10-2018
Declaration of ResultOctober 2018
Download of call letters for InterviewNovember 2018
Conduct of interviewNovember 2018
Provisional AllotmentJanuary 2019

Download Free: IBPS RRB Previous Year Question Paper

Steps to Get IBPS RRB Online Practice Test Series:

  • Initial step of individual is to login to home page Institute of Banking Personnel Selection that is www.ibps.in to get IBPS RRB Mock Test
  • Now select, “Mock Test” tab that is available in left side.
  • On appeared page hit on IBPS Online Mock Test link.
  • By pressing on it, you will navigate to new page which will look like below image.

IBPS RRB Mock Test

  • For IBPS RRB CWE VII Mock Test, you are required to enter your login id and password in the space provided and then hit submit tab.
  • Once your details are submitted you can easily start practicing IBPS RRB Mock Test 2018 for your IBPS CWE VII (Officer Scale/Asst) Exams.

Press Here For IBPS Mock Test 2018

IBPS RRB Practice Test Questions And Answers

Question 1: Dumping is

  1. selling of goods abroad at a price well below the production cost at the home market price
  2. the process by which the supply of a manufacture’s product remains low in the domestic market, which batches him better price
  3. prohibited by regulations of GATT
  4. All of the above

Answer: 4

Question 2: A bank offers 5% compound interest calculated on half-yearly basis. A customer deposits Rs. 1600 each on 1st January and 1st July of a year. At the end of the year, the amount he would have gained by way of interest is:

  1. 120
  2. 121
  3. 122
  4. 123

Answer: 4

Question 3: The production of latex in rubber trees is closely related to which of the following?

  1. Atmospheric pressure
  2. Rainfall
  3. Atmospheric temperature
  4. Soil moisture content

Answer: 1

Check Marking Scheme Here: IBPS RRB Exam Pattern

Question 4: Which one of the following pairs is not correctly matched?

  1. Volkswagen – Germany
  2. Nissan – Japan
  3. Hyundai – North Korea
  4. Chevrolet- America

Answer: 3

Question 5: Who is the chairman of the Panel on Net neutrality that submitted its report recently?

  1. A K Bhargava
  2. Rajiv Prasad
  3. A R Shukla
  4. Ravi Karthik

Answer: 1

Question 6: A, B, C, D and E are sitting on a bench. A is sitting next to B, C is sitting next to D, D is not sitting with E who is on the left end of the bench. C is on the second position from the right. A is to the right of B and E. A and C are sitting together. In which position A is sitting?

  1. Between B and D
  2. Between B and C
  3. Between E and D
  4. Between C and E

Answer: 2

Question 7: CUP: LIP:: BIRD : ?

  1. BUSH
  2. GRASS
  3. FOREST
  4. BEAK

Answer: 4

Get Here Preparation Tips: How To Prepare For IBPS RRB Exam 

Question 8: The sum of ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is 50 years What is the age of the youngest child?

  1. 4 years
  2. 8 years
  3. 10 years
  4. None of these

Answer: 1

Question 9: Hitler party which came into power in 1933 is known as

  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party

Answer: 2

Question 10: The Pacific yew is an evergreen tree that grows in the Pacific Northwest. The Pacific yew has a fleshy, poisonous fruit. Recently, taxol, a substance found in the bark of the Pacific yew, was discovered to be a promising new anticancer drug.

  1. Taxol is poisonous when taken by healthy people.
  2. Taxol has cured people from various diseases.
  3. People should not eat the fruit of the Pacific yew.
  4. The Pacific yew was considered worthless until taxol was discovered.

Answer: 3

Question 11: Erin is twelve years old For three years, she has been asking her parents for a dog. Her parents have told her that they believe a dog would not be happy in an apartment, but they have given her permission to have a bird. Erin has not yet decided what kind of bird she would like to have.

  1. Erin’s parents like birds better than they like dogs.
  2. Erin does not like birds.
  3. Erin and her parents live in an apartment.
  4. Erin and her parents would like to move.

Answer: 3

Question 12: Tim’s commute never bothered him because there were always seats available on the train and he was able to spend his 40 minutes comfortably reading the newspaper or catching up on paperwork. Ever since the train schedule changed, the train has been extremely crowded, and by the time the doors open at his station, there isn’t a seat to be found.

  1. Tim would be better off taking the bus to work.
  2. Tim’s commute is less comfortable since the train schedule changed.
  3. Many commuters will complain about the new train schedule.
  4. Tim will likely look for a new job closer to home.

Answer: 4

Get List of: Recommended Books For IBPS RRB Exam

Question 13: When they heard news of the hurricane, Maya and Julian decided to change their vacation plans. Instead of traveling to the island beach resort, they booked a room at a fancy new spa in the mountains. Their plans were a bit more expensive, but they’d heard wonderful things about the spa and they were relieved to find availability on such short notice.

  1. Maya and Julian take beach vacations every year.
  2. The spa is overpriced.
  3. It is usually necessary to book at least six months in advance at the spa.
  4. Maya and Julian decided to change their vacation plans because of the hurricane.

Answer: 4

Question 14: Blueberries cost more than strawberries.

Blueberries cost less than raspberries.

Raspberries cost more than strawberries and blueberries.

If the first two statements are true, the third statement is

  1. true
  2. false
  3. uncertain

Answer: 1

Question 15: All the trees in the park are flowering trees.

Some of the trees in the park are dogwoods.

All dogwoods in the park are flowering trees.

If the first two statements are true, the third statement is

  1. true
  2. false
  3. uncertain

Answer: 1

Question 16: A train 125 m long passes a man, running at 5 km/hr in the same direction in which the train is going, in 10 seconds. The speed of the train is:

  1. 45 km/hr
  2. 50 km/hr
  3. 54 km/hr
  4. 55 km/hr

Answer: 2

Get Here: IBPS Exam Preparation Tips

Question 17: The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:

  1. 15
  2. 16
  3. 18
  4. 25

Answer: 2

Question 18: Mr. Thomas invested an amount of Rs. 13,900 divided in two different schemes A and B at the simple interest rate of 14% p.a. and 11% p.a. respectively. If the total amount of simple interest earned in 2 years be Rs. 3508, what was the amount invested in Scheme B?

  1. 6400
  2. 6500
  3. 7200
  4. 7500

Answer: 1

Question 19: FFC stands for

  1. Foreign Finance Corporation
  2. Film Finance Corporation
  3. Federation of Football Council
  4. None of the above

Answer: 2

Question 20: Fate smiles …… those who untiringly grapple with stark realities of life.

  1. with
  2. over
  3. on
  4. round

Answer: 4

Question 21: The miser gazed …… at the pile of gold coins in front of him.

  1. avidly
  2. admiringly
  3. thoughtfully
  4. earnestly

Answer: 1

Check Topic Wise Details: IBPS RRB Syllabus (Prelims & Mains)

Question 22: If A + B means A is the brother of B; A – B means A is the sister of B and A x B means A is the father of B. Which of the following means that C is the son of M?

  1. M – N x C + F
  2. F – C + N x M
  3. N + M – F x C
  4. M x N – C + F

Answer: 4

Question 23: Introducing a boy, a girl said, “He is the son of the daughter of the father of my uncle.” How is the boy related to the girl?

  1. Brother
  2. Nephew
  3. Uncle
  4. Son-in-law

Answer: 1

Question 24: Yesterday I saw an ice cube which had already melted due to heat of a nearby furnace.

  1. Always
  2. Never
  3. Often
  4. Sometimes

Answer: 2

Do You Know: How to Fill Bank Preference in IBPS RRB

Question 25: India has signed how much amount of loan agreement with the World Bank (WB) for Odisha Higher Education Programme for Excellence and Equity (OHEPEE) Project?

  1. $111 million
  2. $119 million
  3. $131 million
  4. $122 million

Answer: 2

Press Here For IBPS RRB Official Link

All the updates in respect of IBPS RRB Mock Test 2018-19, you are required to go through this page completely or check Official Link. Join us on Facebook or Google+ to get latest and instant updates of IBPS RRB online mock test.

For any query or any suggestion in respect of IBPS RRB free mock test 2018 you can leave your valuable comments in below mentioned comment box. Our team will soon reply towards it.

You May Also Like To Check This Section

IBPS RRB Eligibility CriteriaIBPS RRB Admit Card
IBPS RRB RecruitmentIBPS RRB Score Card
IBPS RRB Result IBPS RRB Office Assistant Salary
IBPS Interview Questions and AnswersIBPS RRB Previous Year Cut Off

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *