Home / Question Paper / Kakatiya University Previous Question Papers | KU PGCET Model Paper pdf

Kakatiya University Previous Question Papers | KU PGCET Model Paper pdf

Kakatiya University Previous Question Papers

Candidates need to read the Kakatiya University Previous Question Papers to crack the examination for the courses of graduation or post graduation. For the convenience of the students, we have given KU PGCET Model Paper on this page.

Kakatiya University has started its journey with only four department named as named as Chemistry, Mathematics, Telugu and English. But now the university offers various graduated and post graduated courses.

Why Model Paper Is Necessary?

KU PGCET previous year question papers help a lot to students, to get the idea about the important questions and topics. We recommend to all the students that they should prepare for the exams from the KU PGCET questions papers.

To download the Kakatiya University Previous Question Papers, they can hit the direct links available on this page which is created by team of www.recruitmentinboxx.com

Kakatiya University Previous Question Papers PDF

KU PGCET Previous Question Paper – 1Hit Here
KU PGCET Previous Question Paper – 2Hit Here
KU PGCET Previous Question Paper – 3Hit Here
KU PGCET Previous Question Paper
(Electronics and Communication)
Hit Here
KU PGCET Previous Question Paper (Civil)Hit Here
model paper B.Sc  I year II Sem- ChemistryHit Here
question paper B.Sc  II year II Sem- ChemistryHit Here
BCOM COMMUNICATION SKILLS Model paperHit Here
Model paper for EnglishHit Here
Model Question Paper for Internal AssessmentHit Here
Bio chemistry Model papersHit Here
Model Question Paper for Master of Social WorkHit Here
MA History Model paperHit Here

Kakatiya University Previous Question Papers

Below given are the question and answers through which you will receive idea for the type of questions covered in the exams. You may have a look on these questions properly and prepare with the help of the give questions.

Kakatiya University Previous Year Question and Answers

Question1) What are the two main applications for ac?

  1. direct, pulsating
  2. electric, magnetic
  3. power, information
  4. static, dynamic

Answer: 3

Question2) The distance that a signal’s energy can travel in the time it takes for one cycle to occur is called the signals:

  1. amplitude
  2. frequency
  3. wavelength
  4. period

Answer: 3

Question3) One oscilloscope selector knob that allows the major and minor divisions of the graticule to be used to determine a signal amplitude value is called the:

  1. time/cm control
  2. position control
  3. intensity control
  4. volts/cm control

Answer: 4

Do You Know: How to Prepare For Written Exam

Question4) If current varies periodically from zero to a maximum, back to zero, and then repeats, the signal is:

  1. direct
  2. alternating
  3. pulsating
  4. repetitive

Answer: 3

Question5) What voltage will an ac voltmeter display?

  1. rms
  2. average
  3. peak
  4. peak-to-peak

Answer: 1

Question6) Power companies supply ac, not dc, because:

  1. it is easier to transmit ac
  2. there is no longer a need for dc
  3. dc is more dangerous
  4. there are not enough batteries

Answer: 1

Read Also: How to Improve Your Memory for Studying

Question7) If a waveform period is determined to be 10 microseconds in duration, what is the frequency of the signal?

  1. 100 Hz
  2. 1000 Hz
  3. 10 kHz
  4. 100 kHz

Answer: 4

Question8) The phase difference between sine waves of different frequencies is:

  1. equal to their frequency differences
  2. the difference in their fixed time displacement
  3. the same throughout time
  4. constantly changing

Answer: 2

Question9) If a sine wave signal is 100 mV peak-to-peak, how many volts would be measured by a voltmeter?

  1. 14 mV
  2. 4 mV
  3. 7 mV
  4. 7 mV

Answer: 2

Question10) What term expresses the frequency of a rectangular wave?

  1. Hz
  2. period
  3. PRF
  4. PRT

Answer: 3

Get Best Answer: How to Score Good Marks in Exam

Question11) The banker’s gain of a certain sum due 2 years hence at 10% per annum is Rs. 24. The present worth is:

  1. 480
  2. 520
  3. 600
  4. 960

Answer: 3

Question12) The certain worth of a certain sum due sometime hence is Rs. 1600 and the true discount is Rs. 160. The banker’s gain is:

  1. 20
  2. 24
  3. 16
  4. 12

Answer: 3

Get Here: Kakatiya University Syllabus

Question13) The present worth of a certain bill due sometime hence is Rs. 800 and the true discount is Rs. 36. The banker’s discount is:

  1. 37
  2. 37.62
  3. 34.38
  4. 38.98

Answer: 2

Question14) A man buys Rs. 20 shares paying 9% dividend. The man wants to have an interest of 12% on his money. The market value of each share is:

  1. 12
  2. 15
  3. 18
  4. 21

Answer: 2

Question15) By investing in 16% stock at 64, one earns Rs. 1500. The investment made is:

  1. 5640
  2. 5760
  3. 7500
  4. 9600

Answer: 2

Check Here: Best Tips / Ways to Overcome Exam Fear

Question16) A man invested Rs. 4455 in Rs. 10 shares quoted at Rs. 8.25. If the rate of dividend be 12%, his annual income is:

  1. 207.40
  2. 534.60
  3. 648
  4. 655.60

Answer: 3

Question17) Rs. 9800 are invested partly in 9% stock at 75 and 10% stock at 80 to have equal amount of incomes. The investment in 9% stock is:

  1. 4800
  2. 5000
  3. 5400
  4. 5600

Answer: 2

Question18) By investing Rs. 1620 in 8% stock, Michael earns Rs. 135. The stock is then quoted at:

  1. 80
  2. 96
  3. 106
  4. 108

Answer: 2

Question19) A man invested Rs. 1552 in a stock at 97 to obtain an income of Rs. 128. The dividend from the stock is:

  1. 5%
  2. 8%
  3. 7%
  4. None of these

Answer: 2

Must Read: 11 Tips To Remember What You Read

Question20) A 12% stock yielding 10% is quoted at:

  1. 83.33
  2. 110
  3. 112
  4. 120

Answer: 4

Question21) A bank offers 5% compound interest calculated on half-yearly basis. A customer deposits Rs. 1600 each on 1st January and 1st July of a year. At the end of the year, the amount he would have gained by way of interest is:

  1. Rs. 120
  2. Rs. 121
  3. Rs. 122
  4. Rs. 123

Answer: 2

Question22) The difference between simple and compound interests compounded annually on a certain sum of money for 2 years at 4% per annum is Re. 1. The sum (in Rs.) is:

  1. 625
  2. 630
  3. 640
  4. 650

Answer: 1

Question23) There is 60% increase in an amount in 6 years at simple interest. What will be the compound interest of Rs. 12,000 after 3 years at the same rate?

  1. Rs. 2160
  2. Rs. 3120
  3. Rs. 3972
  4. Rs. 6240

Answer: 3

Read Out: 5 Surprising Habits Of Toppers

Question24) What is the difference between the compound interests on Rs. 5000 for 1 years at 4% per annum compounded yearly and half-yearly?

  1. Rs. 2.04
  2. Rs. 3.06
  3. Rs. 4.80
  4. Rs. 8.30

Answer: 1

Question25) Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. Largest railway station
  2. Highest railway station
  3. Longest railway station
  4. None of the above

Answer: 1

Candidates you can take the reference of the Kakatiya University previous years question papers to get yourself prepared for the upcoming semester exams. Kakatiya university previous question papers will give you idea regarding the type of questions which are asked in the exams.

How to download KU PGCET Previous Year Papers ?

To download the KU PGCET last year question papers, candidates need to go through the following instructions given on this page, please have a look..!!

  • First of all you have to visit the official website of the organization which is kakatiya.ac.in
  • After that you need to scroll down the home page and press the link of “Syllabus”
  • And then you are required to press the Model papers link.
  • Now several of model papers for under graduated and post graduated will be open on your computer screen.
  • Then hit the link of those KU PGCET last year papers you want to download and that will be displayed on your computer screen.
  • Now you should download it on your computer and take printout of it for future use.

Press Here For Kakatiya University Previous Papers Official Link

Final Words:

Candidates you may take help from Kakatiya University Previous Question Papers to prepare for the upcoming exams. For any further related query you may write is in the comment box which is clearly given in the below section of the page. You will soon receive a positive response. Candidates can also follow us on Facebook and Google Plus and get the updates related to Kakatiya university BSC previous question papers, Kakatiya university PHD previous question papers, kakatiya university MBA previous question papers and Kakatiya university degree previous question papers.

You May Also Like To Check This Section

Kakatiya University Distance EducationKU PGCET Notification
Kakatiya University CounsellingKakatiya University Hall Ticket
Kakatiya University Degree ResultsKakatiya University Time Table
KU PGCET Hall TicketKU PGCET Counselling

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *