Home / Question Paper / NDA Sample Paper 2019 UPSC NDA NA I, II Model Question Papers Pdf

NDA Sample Paper 2019 UPSC NDA NA I, II Model Question Papers Pdf

NDA Sample Paper 

Download Subject Wise NDA Sample Paper 2019 PDF from here!!! Candidates who are going to participating in National Defence Academy Naval Academy Examination (II) on 21-04-2019 (NDA I) and 17-11-2019 (NDA II) can download NDA NA Model Question Papers PDF from here.

Solving Sample Paper is one of the best ways to prepare for any examination. Thereafter candidates are requested to solve the NDA NA II Sample Paper on regular basis; this will help you in understanding the pattern of the exam and also increase your speed and accuracy.

Download NDA Sample Paper 2019 with Solution PDF

National Defence Academy is the prominent institution that provides training to those candidates who want to be part of Indian defense forces. NDA 2019 is the all India level entrance examination. By qualifying this exam candidates are admitted to Indian Army, Indian Air Force, and Indian Navy.

Aspirants preparing for NDA 2019 Exam can download NDA Previous Year Question Paper through direct link which is well provided on this page. Now what are you waiting for? Scroll down the page and download NDA Sample Paper 2019 soon.

EventsNDA INDA II
Release of NDA notification09-01-201907-08-2019
NDA Application form available09-01-201907-08-2019
End date to submit the NDA application form04-02-201903-19-2019
NDA Admit card release1 or 2 weeks before the exam1 or 2 weeks before the exam
NDA Exam date21-04-201917-11-2019
Declaration of NDA resultMay 2019November 2019

NDA Sample Paper

Press Here For Download NDA Sample Paper In Hindi

National Defence Academy & Naval Academy Examination (II)

Year 2018
Agriculture Paper – IAgriculture Paper – II
Animal Husbandry and Vet. Science Paper – IAnimal Husbandry and Vet. Science Paper – II
Anthropology Paper – IAnthropology Paper – II
Botany Paper – IBotany Paper – II
Chemistry Paper – IChemistry Paper – II
Civil Engineering Paper – ICivil Engineering Paper – II
Commerce and Accountancy Paper – ICommerce and Accountancy Paper – II
Economics Paper – IEconomics Paper – II
Electrical Engineering Paper – IElectrical Engineering Paper – II
Geography Paper – IGeography Paper – II
Geology Paper – IGeology Paper – II
History Paper – IHistory Paper – II

National Defence Academy & Naval Academy Examination (II)

Year  2017

 Press Here For NDA II General Ability Test Sample Papers PDF

 Press Here For NDA II Mathematics Sample Papers

National Defence Academy and Naval Academy Examination (II)

Year 2016

 Press Here For NDA II Mathematics Sample Paper PDF

 Press Here For NDA II Sample Paper of GAT

National Defence Academy and Naval Academy Examination (I)

Year 2018

Press Here For NDA I Ability Test PDF

Press Here For NDA I Maths Sample Paper PDF

Download NDA NA I Sample Paper

Year 2017

Press Here For NDA I Ability Test PDF

Press Here For NDA I Maths Sample Paper PDF

Download NDA NA I Model Papers

Year 2014

Press Here For NDA General Ability Test Sample Paper PDF

Press Here For NDA I Maths Sample Paper PDF

Download NDA Sample Paper

Year 2012

Press Here For NDA NA I General Ability Sample Paper PDF

Press Here For NDA I Maths Sample Paper PDF

NDA Question and Answers

Along with NDA exam sample paper we are also providing the NDA Question and Answers with solution for the benefits of candidates. So have a look!!!

Question 1: Hamid Karzai was chosen president of Afghanistan in

  1. 2000
  2. 2001
  3. 2002
  4. 2003

Answer: 3

Question 2: Durand Cup is associated with the game of

  1. Cricket
  2. Football
  3. Hockey
  4. Volleyball

Answer: 2

Question 3: Himalayan Mountaineering Institute is at

  1. Darjeeling
  2. Dehradun
  3. Marmago
  4. Dispur

Answer: 1

Question 4: Gabriel Daniel Fahrenheit was

  1. a German Physicist
  2. developed the mercury thermometer in 1714
  3. devised temperature scale
  4. All of the above

Answer: 4

Get Best Tips: How to Prepare For NDA In 2 Months

Question 5: During the first crusade, crusaders reached Jerusalem and captured it in

  1. 1000 AD
  2. 1099 AD
  3. 1200 AD
  4. 1515 AD

Answer: 2

Question 6: Dr. Linus Carl Pauling is the only person to have won two Nobel prizes individually for

  1. Chemistry in 1954, Peace Prize in 1962
  2. Peace Prize in 1954, Chemistry in 1962
  3. Physics in 1954, Medicine in 1962
  4. Medicine in 1954, Physics in 1962

Answer: 1

Question 7: Free market is

  1. a condition in the international market where nations do not impose customs duty or other taxes on import of goods
  2. market where the price of a commodity is determined by free play of the forces of supply and demand
  3. ports that are exempted from payment of customs duty on articles of commerce, primarily to encourage tourism
  4. None of the above

Answer: 2

Question 8: East Timor, which became the 191st member of the UN, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. South America

Answer: 1

Question 9: Free surface of a liquid behaves like a sheet and tends to contract to the smallest possible area due to the

  1. force of adhesion
  2. force of friction
  3. centrifugal force
  4. force of cohesion

Answer: 4

Question 10: Gopal Krishna Gokhale

  1. started as a maths teacher and rose to the position of the principal of Ferguson College, Pune
  2. founded the servants of India Society
  3. served as President of the Indian National Congress in 1905
  4. All of the above

Answer: 4

Check Out New Changes in Marking Scheme: NDA Exam Pattern

Question11: The angle between two forces when the resultant is maximum and minimum respectively are

  1. 0° and 180°
  2. 180° and 0°
  3. 90° and 180°
  4. 90° and 0°

Answer: 1

Question12: One watt is equal to

  1. 1 joule/s
  2. 1 joule/s
  3. 10 joules/s
  4. 100 joules/s

Answer: 2

Question13: Two like parallel forces are acting at a distance of 24 mm apart and their resultant is 20 N. It the line of action of the resultant is 6 mm from any given force, the two forces are

  1. 15 N and 5 N
  2. 20 N and 5 N
  3. 15 N and 15 N
  4. none of these

Answer: 1    

Question14: The moment of inertia of a square of side a about its diagonal is

  1. a2/8
  2. a3/12
  3. a4/12
  4. a4/16

Answer: 3

Question15: The angular velocity (in rad / s) of a body rotating at N revolutions per minute is

  1. πN/60
  2. πN/180
  3. 2πN/60
  4. 2πN/180

Answer: 3

Free Download Here: NDA Exam Preparation Books

Question16: In a shower, 5 cm of rain falls. The volume of water that falls on 1.5 hectares of ground is:

  1. 75 cu. m
  2. 750 cu. m
  3. 7500 cu. m
  4. 75000 cu. m

Answer: 2

Question17: 66 cubic centimetres of silver is drawn into a wire 1 mm in diameter. The length of the wire in metres will be:

  1. 84
  2. 90
  3. 168
  4. 336

Answer: 1

Question18: Which country builds World’s Biggest Air Purifier recently?

  1. Russia
  2. UK
  3. India
  4. China

Answer: 4

Question19: Festival of India being organised in ______ from 31 August to 9 September 2017.

  1. Italy
  2. London
  3. Brazil
  4. New York

Answer: 3

Choose Best Coaching Institute Here: NDA Coaching Centers

Question20: Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by them are:

  1. 39, 30
  2. 41, 32
  3. 42, 33
  4. 43, 34

Answer: 3

Download NDA Sample Papers PDF for Optional Subjects:

Download NDA Sample Papers PDF for Literature Subjects:

Benefits Of Sample Paper Of NDA Entrance Exam:

Candidates who will appear national defense academy exam they may read NDA exam sample question paper and know its benefits

  • NDA sample paper helps to increase your knowledge
  • Overcoming the fear
  • Sample Paper Of NDA Exam helps to do Accurate practice
  • Through the help of we increase the speed for attempt exam
  • Rectification of mistakes

Press Here For NDA Sample Paper Official Link

On this web page we provided NDA Sample Paper, we hope that it will help you to understand the pattern of exam and scoring good marks. To obtain upcoming information you need to bookmark this web portal www.recruitmentinboxx.com by using the ctrl+d.

If you have any query regarding NDA 2019 Sample Paper, NDA sample paper with solution PDF etc then ask us in below given comment box. We will try to solve your query regarding NDA sample paper download pdf, Sample Paper For NDA as soon as possible.

You May Also Like To Check This Section

NDA Application FormNDA Interview Tips
NDA SyllabusNDA Admit Card
NDA Exam CentersNDA Cut Off
How To Join NDANDA Exam Dates

One comment

  1. Previous paper 2012 to 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *