Home / Question Paper / Railway Exam Question Paper 2019 (JE/ASM/SSE/Group-D/C/TA) Old Papers

Railway Exam Question Paper 2019 (JE/ASM/SSE/Group-D/C/TA) Old Papers

Railway Exam Question Paper

Those candidates who are going to appear in upcoming Railway Recruitment Exam for JE/ASM/SSE/Group-D/C/TA positions are advised to start their preparation in advance from Railway Exam Question Paper mentioned below.

For your convenience we have provided PDF files of Railway Exam Previous Year Papers in with Answers on this page. So, appearing candidates can download Railway Old Papers and start their preparation as accordingly as it will assist you about the Railway Exam Pattern and difficult level of examination.

Railway Exam Sample Papers:

Few days later RRB had issued notification for engagement of eligible Indians to fill unoccupied posts of JE/ASM/SSE/Group-D/C/TA and a huge number of candidates had applied for the same. So, contenders are advised to download last 5 years Railway Question Paper with Answers by the help of this page.

Candidates can get rest of details regarding Railway Exam Question Paper 2019 by going through the below given page, which is well tailored by the team of www.recruitmentinboxx.com

Railway Exam Question Paper

Highlights Related to Railway Exam Question Paper

 

Name of BoardRailway Recruitment Board
Post NameJE/ASM/SSE/Group-D/C/TA
CategoryRailway Question Paper
Post LocationIndia
Official Websitewww.indianrailways.gov.in

RRB Question Papers

Here below we have placed some direct links of Railway Exam Last year’s question Paper. You must hit on appropriate link for downloading respective Railway Exam Question Paper.

RRB Previous Year Sample Papers

RRB JE Previous Year Paper

RRB TA Previous Year Paper

Railway Group D Previous Year Paper

RRB ASM Previous Year Paper

RRB Previous Year Question Paper|

RRB SSE Previous Papers PDF

RRB ALP Previous Year Paper

Download Railway Exam Question Paper PDF

Candidates can directly download Railway Exam Question Paper PDF by pressing direct links given below in tabular form. You can get instant updates about Railway exam, upcoming notifications etc by regular visiting this page or you may also book mark this page by pressing CTRL+ D

RRB Sample PapersGet Railway Exam Question Paper PDF
RRB Sample Question Papers with Answers-2014Download PDF
RRB Non- Technical Question Papers-2016Download PDF
RRB Model Papers-2016Download PDF
RRB Group D Model Question PapersDownload PDF
RRB ALP Model Question PapersDownload PDF
RRB ALP Sample Question Papers-2010Download PDF
RRB Model PapersDownload PDF

Download Railway Exam Old Question Paper

RRB Loco Pilot Previous Year PapersDownload PDF
Railway Technician Solved PapersDownload PDF
Indian Railway ALP Placement PapersDownload PDF
RRB Asst Loco Pilot Old Question PapersDownload PDF
RRC Group D Question Paper 1 (November 2013)Download PDF
RRC Group D Question Paper 1 (1st December 2013)Download PDF
RRC Group D Question Papers 1 (8th December 2013)Download PDF
RRC Group D General Awareness Question Paper PdfDownload PDF
Railway Recruitment Cell Group D General
Intelligence Old Question Paper Pdf
Download PDF

Railway RRC Group D Old Question Paper – Telugu

Download PDF

Railway Question Paper With Answers

Ques1. The weight of the rails depends upon

  1. gauge of the tracks
  2. speed of trains
  3. spacing of sleepers
  4. all the above.

Answer: 4

Ques2. Pick up the incorrect statement from the following:

  1. Fish plates fit the underside of the rail head
  2. Fish plates fit the top of the rail foot
  3. Fish plates fit the web of the rail section
  4. Cross sectional area of fish plates, is normally the same as that of the rail section.

Answer: 3

Ques3. Minimum depth of ballast prescribed of B.G. trunk lines of Indian Railways, is

  1. 20 cm
  2. 15 cm
  3. 25 cm
  4. 30 cm

Answer: 3

Ques4. The standard width of ballast for B.G.track in Indian Railways, is kept

  1. 35 m
  2. 53 m
  3. 53 m
  4. none of these.

Answer: 1

Get Detailed On: Railway Exam Syllabus

Ques5. Shatabdi Express train was started in

  1. 1984
  2. 1988
  3. 1990
  4. 1985

Answer: 2

Ques6. Mr. W. Simms, the consulting Engineer to the Government of India recommended the gauge for Indian railways

  1. 435 m as adopted in England
  2. 800 m as per Indian conditions
  3. 676 m as a compromise gauge
  4. 000 m as a standard gauge

Answer: 3

Ques7. For an effective administration, Indian railway system has been divided into

  1. six railway zones
  2. seven railway zones
  3. eight railway zones
  4. nine railway zones.

Answer: 4

Ques8. Boxing of ballast is done

  1. under rails
  2. at the rails
  3. in between two rails
  4. in between two sleepers.

Answer: 2

Check Here: Railway Exams Preparation Books

Ques9. Best ballast contains stones varying in size from

  1. 5 cm to 3 cm
  2. 0 cm to 4 cm
  3. 0 cm to 5 cm
  4. 5 cm to 6 cm

Answer: 2

Ques10. For holding a rail in position, no chairs are used for

  1. flat footed rails
  2. bull headed rails
  3. double headed rails
  4. both (a) and (b)

Answer: 1

Ques11. When was the nationalization of Indian Railways done?

  1. 1952
  2. 1950
  3. 1951
  4. 1954

Answer: 2

Ques12. Distance between the inner rail and check rail provided on sharp curve, is

  1. 40 mm
  2. 42 mm
  3. 44 mm
  4. 46 mm

Answer: 3

Also Read: Railway Exam Preparation Tips

Ques13. Coal ash (or cinder) is used in initial stages of a new construction of railway for

  1. wooden sleepers
  2. steel sleepers
  3. cast iron sleepers
  4. none of these.

Answer: 1

Ques14. Pot sleepers are in the form of

  1. a number of bowls connected together with a tie bar
  2. two bowls placed under each rail and connected together with a tie bar
  3. two bowls placed under two rails and the one between the rails
  4. none of these.

Answer: 2

Ques15. In railways a triangle is mainly provided for

  1. diverting trains from the main line to branch line
  2. crossing over between parallel tracks
  3. changing direction of engines through 180°
  4. shunting wagons in yards.

Answer: 3

Ques16. A kink is made in stock rails, ahead of the toe of switch at a distance of

  1. 10 cm
  2. 15 cm
  3. 20 cm
  4. 30 cm

Answer: 2

START: Railway Quiz

Ques17. Rails are bent to correct curvature if the degree of curve, is more than

Answer: 4

Ques18. Rail section first designed on Indian railways, was

  1. double headed
  2. bull headed
  3. flat footed
  4. (A)and (B) simultaneously

Answer: 1

Ques19. A scissors cross-over consists of

  1. two pairs of points, four acute angle crossings and two obtuse angle crossings
  2. four pairs of points, four acute angle crossings and four obtuse angle crossings
  3. four pairs of points, six acute angle crossings and two obtuse angle crossings
  4. two pairs of points, six acute angle crossings and four obtuse angle crossings.

Answer: 3

Ques20. Distance between inner faces of the flanges, is kept

  1. equal to the gauge distance
  2. slightly less than the gauge distance
  3. slightly more than the gauge distance
  4. none of these.

Answer: 2

Must Check: Railway Exam Pattern

Ques21. Four years ago, the average age of A and B was 18 years. At present the average age of A, B and C is 24 years. What would be the age of C after 8 years?

  1. 36 years
  2. 32 years
  3. (c)28 years
  4. 25 years

Answer: 1

Ques22.  There are 40 coins in a bag, consisting of Rs. 5 and Rs. 2 coins. If the total amount is Rs. 140, how many Rs. 2 and Rs. 5 coins are there in the bag?

  1. 20 each
  2. 25 and 15
  3. 30 and 10
  4. 22 and 18

Answer: 1

Ques23. The sum of the interior angles of a polygon is twice the sum of its exterior angles. How many sides does the polygon have?

  1. 8 sides
  2. 9 sides
  3. 12 sides
  4. 6 sides

Answer: 1

Ques24. X walked 35 metres towards South, then turned left and walked 25 metres, and again turned left and walked for 35 meters. He then turned to his right and walked 20 metres. At what distance and direction from the starting point is X now standing?

  1. 20m West
  2. 45m East
  3. 20m East
  4. 45m North

Answer: 2

Also Read: Indian Railway Coaching Centre

Ques25.Where is the headquarters of UNESCO located ?

  1. Paris
  2. Oslo
  3. Rome
  4. Istanbul

Answer: 1

Ques26. Which least number when added to 2000 makes it exactly divisible by 19?

  1. 7
  2. 11
  3. 14
  4. 17

Answer: 3

Ques27. The VIBGYOR spectrum is related to

  1. Light
  2. Sound
  3. Motion
  4. Energy

Answer:  1

Ques28. The south- west monsoon starts during

  1. May- June
  2. June- July
  3. July – August
  4. August- September

Answer: 1

Read Also: Tips to Get 100% Results in Exams

Ques29. If DEADLY is coded as GHDGOB, then MOTIVE will be coded as

  1. OQVKXG
  2. NPUJWF
  3. PRWLYH
  4. QSXMZI

Answer: 3

Ques30. The largest store of bauxite has been found in the district of

  1. Nellore
  2. Engule
  3. Vishakhapattnam
  4. Tulcher

Answer:  1

Ques31. 300 men can do a work in 16 days. To do of the work in 15 days the number of men required is

  1. 80
  2. 75
  3. 60
  4. 45

Answer:  1

Ques32. The chief foodgrain crop of Andhra Pradesh is

  1. Ragi
  2. Jowar
  3. Wheat
  4. Rice

Answer: 4

Check Here: How to Improve Your Memory for Studying

Ques33. The first successful synchronous satellite of India is

  1. SLV
  2. APPLE
  3. ROHINI
  4. INSAT

Answer:  3

Ques34. Which Indian player has taken the highest number of wickets in Test Cricket ?

  1. Bedi
  2. Kapil Dev
  3. Sri Nath
  4. Anil Kumble

Answer: 4

Ques35. Eager : interest : : Sharp : ?

  1. Desire
  2. Height
  3. Smile
  4. Intelligence

Answer: 4

Ques36. Which kind of energy is there in a stretched rubber band?

  1. Kinetic
  2. Magnetic
  3. Potential
  4. Constant

Answer: 3

Also Read: How to Manage Time during Exams

Ques37. Which of the following places is known for path figurine painting ?

  1. Painting
  2. Raghurajpur
  3. Pipili
  4. Jajpur

Answer: 4

Ques38. The telegraphic code was invented by

  1. B. Morse
  2. Arcwright
  3. Thomas Addison
  4. Marconi

Answer: 1

Ques39. If A : B = 2 :1 and B :C = 6 : 5, then A : B : C =?

  1. 2 : 6 : 5
  2. 2 : 7 : 5
  3. 4 :10 : 7
  4. 12 : 6 : 5

Answer:  4

Ques40. What will come in place of the question mark in the following number series?

16 ,21, 7, 13, 18, 6, 19, ?, ?

  1. 22 and 6
  2. 24 and 8
  3. 22 and 8
  4. 24 and 6

Answer: 2

Press Here To Download Railway Exam Question Paper With Answer In Hindi

For more relevant details on your timeline, you may logon to Facebook and Google +. We, the team of www.recruitmentinboxx.com update this page with time to time, so stay connected with us to get more Railway Exam Question Paper 2019. If you have any query regarding above given Railway Exam Question Paper, please ask in comment box that is given below.

You May Also Like To Check This Section

Railway Exams EligibilityMore Railway Jobs
Career In Indian RailwayRailway Exam
Railway Admit CardRailway Exam Result
Railway Selection ProcedureRailway Jobs Salary Structure

28 comments

  1. Need format for railway c group technician exam 2018 and also which book should be preferred for preparation

  2. please give questions in hindi

  3. sir please mujhe railway gk qution answer mere email par update kare

  4. shweta Bele jawanjal

    Muje grp c L liye konse book kharidi chaiye
    Railway exmas

  5. Mujhe job chahiye

  6. Sir ji railway group d ke previous papaer ki link aoko pta hoto mere whatsap par link kar dijiye plz mujhe teyari karni h kisi ko bhi pta hoto plz send kare

  7. can we applyed 12 th pass tc-ticket collection

  8. Please give me previous years question about rail

  9. Hitesh Shalikram Kapgate

    Please tip from railway in T. C.

  10. More and more questions put into this Web site I can check regularly please

    • Hii praveen kumar,
      It’s good you are liking this page, we will update this page as soon as possible. Keep visiting our site for more updates.

  11. group d 2017 exam date plz

  12. sir i want to know which book preparation is best for group c ( ticket collector )

  13. What kind of Gk appeared from here?

  14. sahil kumar dash

    Good

  15. Thanks for Providing Railway Exam Questions. It is really useful for all candidates who are appearing in RRB Exams.

  16. 10th pass job

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *