Home / Online Test / RRB ALP Mock Test 2019 Free Practice Tests For Loco Pilot/Tech III CBT

RRB ALP Mock Test 2019 Free Practice Tests For Loco Pilot/Tech III CBT

RRB ALP Mock Test

Solve RRB ALP Mock Test To start preparation of CBT Examination from here!! Applied contenders for Loco Pilot/Tech III Recruitment Notification and already qualified CBT 1st Stage Exam are suggested to go for next stage preparation.

Available RRB ALP Mock Test 2019 Free Practice For Loco Pilot/Tech III CBT Exam has designed according to the pattern of examination. So go ahead and login with User Id & password to solve RRB ALP Mock Test Online Free for Loco Pilot/Technician.

Railway Loco Pilot Mock Test/RRB Technician Mock Test – Asked Question

Question 1: How do I get benefit from taking RRB Assistant Loco Pilot Mock Test?

Answer: As it is said that “Practice makes man perfect” so if you solve sectional RRB ALP mock tests it will be easy for you to secure required marks in CBT Exam.

Question 2: In case, I am unable to take RRB ALP Online test after payment then may I get refund?

Answer: You may avail you refund depending on the situation which prevented you from taking RRB ALP Mock Test In Hindi.

Question 3: Is there any option of taking RRB Tech Test Series offline?

Answer: Yes, once you download RRB ALP Mock Test PDF from official site, you can take offline mock test and start your preparation.

To gain more details about RRB ALP Mock Test 2019 & Railway Recruitment Board ALP Free Practice Test, go through this page prepared by team members of www.recruitmentinboxx.com

Check Questions Asked & Shift Wise Exam Reviews: RRB ALP Analysis

RRB ALP Mock Test 2019

Do You Know Process To Practice RRB ALP Mock Test 2019?

To practice RRB ALP Mock Test Free, follow step by step process as listed here.

  • At first & foremost step, you may visit official portal of organization i.e. rrbald.gov.in
  • Hit on ‘Mock link for the candidates to practice the CBT’ link visible at mid of page to practice Railway Recruitment Board ALP Mock Test.
  • Login with User Id & Password.

RRB ALP Mock Test

  • Hit on ‘Sign In’ tab to practice RRB Alp Mock Test Online.
  • At new window, read all instructions for practicing Railway Recruitment Board ALP Mock Test.

  • White option means ‘You have not visited the question yet’, red option means ‘You have not answered the question’.
  • Green option indicates ‘You have answered the question’ while purple option says’ You have NOT answered the question, but have marked the question for review’.
  • While practicing RRB Alp Mock Test In English, window containing questions will appear on the screen.

  • Start attempting questions from Mock Test For RRB ALP.
  • The clock will be set at the server. The countdown timer in the top right corner of screen will display the remaining time available for you to complete the examination.
  • In this way, you may practice questions from RRB ALP Online Test Series.

Press Here For RRB ALP Mock Test Link

Press Here For RRB ALP Mock Test Official Link

Key Features of RRB Mock Test 2019:

  • The countdown timer will be displayed in the top right corner of screen.
  • Time duration of the exam is 60 minutes
  • Aspirants may press on their ‘Profile’ image on top right corner of screen to change the language during Railway ALP Mock Test.
  • While giving RRB Alp Online Test In Hindi, on pressing profile image, aspirants will get a drop-down to change the question content to the desired language.
  • The question palette of RRB ALP Mock Test will be displayed on the right side of screen will show the status of each question.
  • At time of giving Railway ALP Mock Test, candidates will have to hit on the question number in the question palette.

Get Here Detailed: RRB ALP Syllabus

How to answer questions in RRB Mock Test 2019?

  • To choose your answer while giving RRB Alp Mock Test, hit on the button of one of the options.
  • While practicing questions from Railway Technician Mock Test, in order to deselect chosen answer, hit on clear response button.
  • To save answer, press on ‘Save and Next’ button.
  • While practicing questions from Railway Recruitment Board Loco Pilot/Technician Mock Test, in order to mark the question for review, you may hit on the ‘Mark for Review & Next’ button.

Other Important Instructions concerning RRB ALP Mock Test 2019:

  • As per Railway Recruitment Board Loco Pilot Mock Test instructions, 1/3 mark is deducted for every wrong answer.
  • Do not spend too much time on any question while giving Railway ALP Mock Tests Free Practice.
  • During practicing questions from RRB Mock Test, aspirants will get Each question at a time with 4 alternatives.
  • You need to choose one from these options.

Download Last Year Loco Pilot/Technician Paper PDF: RRB ALP Previous Papers

Region Wise Railway Mock Test for ALP/Technician CBT Exam

RRB ALP Online Test Series Link is available at the official website of the organization also. You may check Region Wise RRB ALP Mock Test Link by moving your cursor downwards on this page for practicing CBT Examination.

RegionsCheck RRB Region Wise Mock Test
RRB AhmedabadCheck Here
RRB AllahabadCheck Here
RRB AjmerCheck Here
RRB BangaloreCheck Here
RRB BhopalCheck Here
RRB BhubaneswarCheck Here
RRB BilaspurCheck Here
RRB GorakhpurCheck Here
RRB KolkataCheck Here
RRB MumbaiCheck Here
RRB PatnaCheck Here
RRB RanchiCheck Here
RRB SecunderabadCheck Here
RRB SiliguriCheck Here
RRB ChandigarhCheck Here
RRB GuwahatiCheck Here
RRB MuzaffarpurCheck Here
RRB ThiruvananthapuramCheck Here

ALP Technician Question Answer

Ques 1: A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

  1. 120 metres
  2. 180 metres
  3. 324 metres
  4. 150 metres

Ans: 4

Read Details Of: RRB ALP Technician Recruitment 

Ques 2: The sum of ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is 50 years. What is the age of the youngest child?

  1. 4 years
  2. 8 years
  3. 10 years
  4. None of these

Ans: 1

Ques 3: There is 60% increase in an amount in 6 years at simple interest. What will be the compound interest of Rs. 12,000 after 3 years at the same rate?

  1. 2160
  2. 3120
  3. 3972
  4. 6240

Ans: 3

Get Practice Test for Railway/RRB ALP Exam: RRB Assistant Loco Pilot Aptitude Test

Ques 4: Which country became second largest supplier of crude oil to Indian public sector firms during April-June quarter of 2018?

  1. Iran
  2. Iraq
  3. Saudi Arabia
  4. Qatar

Ans: 1

Ques 5: The host country of 4th BIMSTEC Summit 2018 is;

  1. Pakistan
  2. Nepal
  3. Bangladesh
  4. Myanmar

Ans: 2

Ques 6: Which of the following country has passed a law to declare that only Jews have right of self-determination?

  1. Palestine
  2. Israel
  3. Spain
  4. New Zealand

Ans: 2

Ques 7: Who has been appointed as Non-executive Chairman on board of Max Financial Services Ltd?

  1. Shivinder Mohan Singh
  2. Analjit Singh
  3. Ajay Bakshi
  4. Kushal Pal Singh

Ans: 2

Check New Age Limit, Qualification: RRB ALP and Technician Eligibility

Ques 8: Which bank has obtained the regulatory nod from RBI (Reserve Bank of India) to open offices in Bahrain, Kuwait and Singapore?

  1. Syndicate Bank
  2. Allahabad Bank
  3. Federal Bank
  4. Union Bank of India

Ans: 3

Ques 9: This bank will launch a kisan Mela outreach program for farmers to help in imparting financial literacy to the farmers.

  1. ICICI
  2. SBI
  3. Canara
  4. HDFC

Ans: 2

Get List of: RRB Assistant Loco Pilot Exam Books

Ques 10: The 8th BRICS Health Minister’s Meeting was held at which country?

  1. Russia
  2. Brazil
  3. South Africa
  4. India

Ans: 3

Note:

This is all about RRB ALP Mock Test 2019. Stay tuned with us at www.recruitmentinboxx.com for knowing more updates about latest RRB ALP Notification & others.

You May Also Like To Check This Section

RRB ALP Technician ResultRRB ALP Admit Card
Assistant Loco Pilot SalaryRRB ALP Answer Key
Railway Exam Question PapersRailway Selection Procedure
More Railway JobsRRB ALP Cut Off 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *