Home / Question Paper / SIDBI Previous Year Question Papers – Assistant Manager (Grade-A) Download

SIDBI Previous Year Question Papers – Assistant Manager (Grade-A) Download

SIDBI Previous Year Question Papers

To know the level of questions which will be asked in the SIDBI Recruitment Exam applicants must download SIDBI Previous Year Question Papers from this web page. These SIDBI Sample papers will help to secure good marks in the examination.

Applicants who are going to appear in SIDBI written exam for Assistant Manager (Grade-A) posts they are advised to practice SIDBI Assistant Manager Previous Year Question Papers for better preparation of the exam.

Download SIDBI Previous Year Question Papers Here

From this web page, aspirants can download SIDBI Previous Year Question Papers in PDF by using the direct links as available below. As we know that the competition is high for banking jobs thus it is not an easy task to crack SIDBI Exam easily.

Contenders who are going to write in this exam they are advised to practice SIDBI Grade A Previous Year Question Papers every day. Applying candidates who want to get Small Industries Development Bank of India Question Papers directly they can go through this web page which is tailored by the team of www.recruitmentinboxx.com

Press Here To Download SIDBI Previous Year Question Papers PDF

SIDBI Computer knowledge Previous Year Question PapersDownload Here
SIDBI General Awareness Previous Year Question PapersDownload Here
SIDBI Reasoning Previous Year Question PapersDownload Here
SIDBI English Previous Year Question Papers1Download Here
SIDBI English Previous Year Question Papers2Download Here

SIDBI Previous Year Question Papers

Question1: If a person walks at 14 km/hr instead of 10 km/hr, he would have walked 20 km more. The actual distance travelled by him is:

  1. 50 km
  2. 56 km
  3. 70 km
  4. 80 km

Answer: 1

Question2: India and this cpuntry signed an agreement for the two new reactors at the Kudankulam Nuclear Power Plant (KNPP).

  1. Japan
  2. Germany
  3. Spain
  4. Russia

Answer: 4

Question3: The total expenditure of the company over these items during the year 2000 is?

  1. 544.44 lakhs
  2. 501.11 lakhs
  3. 446.46 lakhs
  4. 478.87 lakhs

Answer: 1

Question4: EMBEZZLE

  1. Misappropriate
  2. Balance
  3. Remunerate
  4. Clear

Answer: 1

Check Out Recruitment Notice: SIDBI Bank Recruitment

Question5: The total amount of bonus paid by the company during the given period is approximately what percent of the total amount of salary paid during this period?

  1. 1%
  2. 5%
  3. 1%
  4. 25%

Answer: 3

Question6: Look at this series: 36, 34, 30, 28, 24, … What number should come next?

  1. 20
  2. 22
  3. 23
  4. 26

Answer: 2 

Question7: THRUST:SPEAR

  1. mangle:iron
  2. scabbard:sword
  3. bow:arrow
  4. fence:epee

Answer: 4 

Question8: Which bank ties with Ola for Integrated Offers?

  1. ICICI Bank
  2. Axis Bank
  3. Yes Bank
  4. HDFC Bank

Answer: 1

Question9: Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Answer: 2

Question10: The neutral axis of the cross-section a beam is that axis at which the bending stress is

  1. zero
  2. minimum
  3. maximum
  4. infinity

Answer: 1

Know Here: How to Prepare for Bank exam

Question11: The keyword used to transfer control from a function back to the calling function is

  1. switch
  2. goto
  3. go back
  4. return

Answer: 4 

Question12: What are the types of linkages?

  1. Internal and External
  2. External, Internal and None
  3. External and None
  4. Internal

Answer: 2 

Question13: Which country topped in the worldwide growth chart of domestic air passenger traffic for the month of November 2017?

  1. Canada
  2. India
  3. Malaysia
  4. Denmark

Answer: 2

Question14: What is the theme of 2018 National Youth Festival?

  1. Celebrating Diversity
  2. Sankalp Se Siddhi
  3. Celebrating Diversity In Unity
  4. India Youth for Skill, Development and Harmony

Answer: 2

Question15: Which Indian organization has developed sub-sonic cruise missile ‘Nirbhay’, which is successfully test fired recently?

  1. BARC
  2. Bharat Earth Movers
  3. DRDO
  4. ISRO

Answer: 3

Question16: COMMISSIONED

  1. Started
  2. Closed
  3. Finished
  4. Terminated

Answer: 4

Get List of: Bank Exam Coaching Institutes

Question17: EMBEZZLE

  1. Misappropriate
  2. Balance
  3. Remunerate
  4. Clear

Answer: 1

Question18: Catching the earlier train will give us the …… to do some shopping.

  1. chance
  2. luck
  3. possibility
  4. occasion

Answer: 1

Question19: Man does not live by …… alone.

  1. food
  2. bread
  3. meals
  4. diet

Answer: 2

Question20: Hitler party which came into power in 1933 is known as

  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party

Answer: 2

Press Here For SIDBI Previous Year Question Papers Link

Visitors who are going to appear in SIDBI Assistant Manager Recruitment Exam they can stay in touch with our web portal www.recruitmentinboxx.com to get more SIDBI Previous Year Question Papers. Applicants can also bookmark this page by using ctrl+d option.

You May Also Like To Check This Section

SIDBI Admit CardSIDBI Result
Bank Exam Study MaterialMaths Formulas PDF
Top 25 Bank Interview QuestionsLatest Bank Jobs
Bank Exam Preparation Tips5 Surprising Habits Of Toppers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *