Home / Online Test 2022 / SSC CHSL Mock Test 2022 – Free Online Practice Test Series For Tier 1

SSC CHSL Mock Test 2022 – Free Online Practice Test Series For Tier 1

SSC CHSL Mock Test

Contenders, participating in the SSC CHSL 2022 Tier-1 Exam to be held from 24 May to 10 June 2022 are suggested to solve the SSC CHSL Mock Test provided on this page. Practice these Free SSC CHSL Tier 1 Online Practice Test Series to boost your exam preparations.

By solving SSC CHSL Online Mock Test Series 2022, you can avail yourself each and every detail regarding the topics i.e. General Awareness, Quantitative Aptitude, English Comprehension, General Intelligence, and Reasoning from which questions will be asked in the examination.

SSC CHSL Online Test Series 2022

Candidates can download SSC CHSL Mock Test PDF or buy SSC CHSL Online Test Series also for the preparation for the examination. Solving as many as SSC CHSL Mock Tests 2022 will give a great confidence that you can perform exceptionally well during the actual examination.

Aspirants can check topic-wise SSC CHSL Online Test Series for General Awareness, Quantitative Aptitude, English Comprehension, General Intelligence, and Reasoning separately also. To know more about SSC CHSL Mock Test 2022, explore the following section of this page which is well-designed by the team of www.recruitmentinboxx.com.

SSC CHSL Mock Test

SSC CHSL Mock Test Papers With Answers

Here we have provided some SSC CHSL Mock Test With Answers for your comfort that can help you to know about the type of questions asked in the SSC CHSL 2022 Examination.

Question 1: The population of a town is 31250. If the population increases by 20% in one year, but decreased in the second year by 20% and the process goes like this for 6 years. Find the number of women after 6 years if the ratio of women, children, and men after 6 years is 5:3:1.

  1. 15360
  2. 12560
  3. 13630
  4. 16930

Answer: Option 1

Question 2: The ratio of efficiency of P is to R is 7 : 4 and the ratio of number of days taken by Q is to R is 2 : 3 while working alone P takes 9 days less than R to complete the work. If Q and R started the work and left after 2 days then find the number of days taken by P to finish the remaining work?

  1. 64/7 days
  2. 8 days
  3. 32/7 days
  4. 128/7 days

Answer: Option 1

Question 3: Two trains are moving in the opposite direction and their speeds are in the ratio of 2 : 1. If the first train crosses a standing man in 5 sec and another train crosses the same man in 8 sec, then determine the time taken by trains to cross each other.

  1. 6 sec
  2. 3 sec
  3. 5 sec
  4. 9 sec

Answer: Option 1

Question 4: A solid hemisphere is attached to the base of the right circular cone of diameter 20 cm and height 10 cm  if this object is to be inscribed in a right circular cylinder then find the vacant space left in the cylinder?

  1. 500 π cm3
  2. 2000 π cm3
  3. 100 π cm3
  4. 1000 π cm3

Answer: Option 4

Question 5: The radii of two concentric circles are 12 cm and 6 cm. AB is the diameter of the bigger circle and BD is a tangent to the smaller circle touching it at D and the bigger circle at E in such a way that it forms an angle of 90 degree at E with A. Point A is joined to D. The length of AD is –

  1. 8 cm
  2. 3√3 cm
  3. 6√7 cm
  4. 12 cm

Answer: Option 3

Question 6: In a family of husband, wife and a daughter, the sum of the husband’s age, twice the wife’s age, and thrice the daughter’s age is 85; while the sum of twice the husband’s age, four times the wife’s age, and six times the daughter’s age is 170. It is also given that the sum of five times the husband’s age, ten times the wife’s age and fifteen times the daughter’s age equals 450. The number of possible solutions, in terms of the ages of the husband, wife and the daughter, to this problem is

  1. 3
  2. 2
  3. 0
  4. Infinite solutions

Answer: Option 3

Question 7: A pendulum at the first floor of an office ticks 90 times in 95 seconds while another pendulum at the second-floor ticks 315 times in 323 seconds. If both the pendulum were started together, how many times will they tick together in the first hour?

  1. 100
  2. 200
  3. 300
  4. 400

Answer: Option 1

Get Here Complete: SSC CHSL Preparation Books

Question 8: A man completed certain journey by a car. If he covered 30% of the distance at a speed of 30 km/hr, 60% distance at 20 km/hr and the remaining distance at 5 km/hr then what was his average speed during the entire journey?

  1. 25 kmph
  2. 67 kmph
  3. 5 kmph
  4. 67 kmph

Answer: Option 4

Question 9: An alloy contains zinc, copper and tin the ratio 2 : 3 : 1 and another contains copper, tin and lead in the ratio 5 : 4 : 3. If equal weights of both alloys are melted together to form a third alloy, then the weight of lead per kg in the new alloy will be

  1. 1/2 kg
  2. 1/8 kg
  3. 3/14 kg
  4. 7/9 kg

Answer: Option 2

Question 10: Mr. Sharma invested an amount of Rs. 25000 in a fixed deposit at compound interest 8% per annum for two years. What amount Mr. Sharma will get on maturity?

  1. 28540
  2. 29160
  3. 29240
  4. 28240

Answer: Option 2

Question 11: Select the related words/letters/numbers from the given alternatives.

Kempegowda : Bengaluru :: Devi Ahilyabai Holkar : ?

  1. Simla
  2. Indore
  3. Pune
  4. Lucknow

Answer: Option 2

Question 12: Find the odd word/letter/number/pair out.

  1. 117
  2. 137
  3. 183
  4. 123

Answer: Option 2

Question 13: Arrange the following words according to dictionary arrangement.

  1. Grecian     2. Greater      3. Greasepaint       4. Grebe       5. Greasy
  2. 3, 1, 4, 5, 2
  3. 5, 1, 2, 4, 3
  4. 1, 5, 3, 2, 4
  5. 3, 5, 2, 4, 1

Answer: Option 4

Download Here Topic Wise: SSC CHSL Question Paper

Question 14: Find the missing term of the following series from the given alternatives.

ABT , BCS , CDR , DEQ , ?

  1. FGO
  2. EFP
  3. EFO
  4. EFR

Answer: Option 2

Question 15: Which set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it?

e_fa_ _ fae_f _ _

  1. deddae
  2. deedae
  3. dedeae
  4. ededae

Answer: Option 1

Question 16: From the following alternatives select the word which can’t be formed by using the letters of the word.

ESTRANGEMENT

  1. TANGENT
  2. GERMAN
  3. TREATMENT
  4. ENTREAT

Answer: Option 3

Question 17: In a certain code, EAT is written as 318 and CHAIR is written as 24156. What will TEACHER be written as?

  1. 8312346
  2. 8321436
  3. 8312436
  4. 8313426

Answer: Option 3

Question 18: If ‘+’ means ‘divided by’, ‘-‘ means ‘added to’, ‘×’ means ‘subtracted from’ and ‘÷’ means ‘multiplied by’ then 24 ÷ 12 – 18 + 9 ?

  1. -25
  2. 72
  3. 30
  4. 290

Answer: Option 4

Question 19: In a class of 45 students, Sohan is placed eighth from the bottom, whereas Mohan is placed tenth from the top. Rohan is placed exactly in between the two. What is Rohan’s position from Mohan?

  1. 14th
  2. 13th
  3. 15th
  4. 10th

Answer: Option 1

Question 20: Ritesh starts from P and walks 2 km east up to Q and turns southwards and walks 1 km up to R. At R he turns towards east and walks 2 km up to S. He then turns northwards and walks 4 km to U.  How far is he from his starting point?

  1. 3 km
  2. 4 km
  3. 5 km
  4. 6 km

Answer: Option 3

Question 21: The average weight of A, B, and C is 45 kg. If the average weight of A and B is 40 kg and that of B and C is 43 kg, then the weight of B is:

  1. 17 kg
  2. 20 kg
  3. 26 kg
  4. 31 kg

Answer: Option 4

Get Here All Important Topics: SSC CHSL Syllabus

Question 22: The average weight of 16 boys in a class is 50.25 kg and that of the remaining 8 boys is 45.15 kg. Find the average weights of all the boys in the class.

  1. 55 kg
  2. 48 kg
  3. 55 kg
  4. 25 kg

Answer: Option 3

Question 23: A library has an average of 510 visitors on Sundays and 240 on other days. The average number of visitors per day in a month of 30 days beginning with a Sunday is:

  1. 250
  2. 276
  3. 280
  4. 285

Answer: Option 4

Question 24: If the average marks of three batches of 55, 60, and 45 students respectively is 50, 55, and 60, then the average marks of all the students are:

  1. 33
  2. 68
  3. 55
  4. None of these

Answer: Option 2

Question 25: A pupil’s marks were wrongly entered as 83 instead of 63. Due to that, the average marks for the class got increased by half (1/2). The number of pupils in the class is:

  1. 10
  2. 20
  3. 40
  4. 73

Answer: Option 3

Question 26: Look at this series: 80, 10, 70, 15, 60, … What number should come next?

  1. 20
  2. 25
  3. 30
  4. 50

Answer: Option 1

Question 27: Look at this series: 2, 6, 18, 54, … What number should come next?

  1. 108
  2. 148
  3. 162
  4. 216

Answer: Option 3

Question 28: Look at this series: 5.2, 4.8, 4.4, 4, … What number should come next?

  1. 3
  2. 3
  3. 5
  4. 6

Answer: Option 4

Check Marking Scheme Here: SSC CHSL Exam Pattern

Question 29: Look at this series: 8, 6, 9, 23, 87, … What number should come next?

  1. 128
  2. 226
  3. 324
  4. 429

Answer: Option 4

In the following questions choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words.

Question 30: VANITY

  1. Pride
  2. Humility
  3. Conceit
  4. Ostentatious

Answer: Option 2

Question 31: RARELY

  1. Hardly
  2. Definately
  3. Frequently
  4. Periodically

Answer: Option 3

Question 32: MALICIOUS

  1. Kind
  2. Boastful
  3. Generous
  4. Indifferent

Answer: Option 1

Question 33: EPILOGUE

  1. Dialogue
  2. Prelude
  3. Post script
  4. Epigram

Answer: Option 2

Question 34: CAPACIOUS

  1. Limited
  2. Caring
  3. Foolish
  4. Changeable

Answer: Option 1

Question 35: CONDENSE

  1. Expand
  2. Distribute
  3. Interpret
  4. Lengthen

Answer: Option 1

Question 36: ADAPTABLE

  1. Adoptable
  2. Flexible
  3. Yielding
  4. Rigid

Answer: Option 4

Question 37: SACROSANCT

  1. Irreligious
  2. Unethical
  3. Irreverent
  4. Unholy

Answer: Option 4

Get Simple Tactics To Crack Exam in 3 Weeks: Best Preparation Tips for SSC CHSL

Question 38: Which of the following has launched the country’s first copper options contracts recently.

  1. NSE
  2. BSE
  3. MCX
  4. SEBI

Answer: Option 3

Question 39: For which country, has India released a loan amount for river training and construction recently?

  1. Srilanka
  2. Bangladesh
  3. Nepal
  4. Bhutan

Answer: Option 3

Question 40: India ranks ___________ wealthiest country in the world according to AfrAsia Bank Global Wealth Migration Review 2018.

  1. 4th
  2. 6th
  3. 5th
  4. 8th

Answer: Option 2

SSC CHSL Tier 1 Exam Pattern 2022

SSC CHSL Online CBE Mock Test helps you to know about the exam pattern which is well mentioned below:

S.No.SectionNo of
Questions
Max
Marks
Exam Duration
1General Intelligence255060 minutes
(80 Minutes for
PWD candidates)
2General Awareness2550
3Quantitative Aptitude
(Basic Arithmetic Skill)
2550
4English Language
(Basic Knowledge)
2550
Total100200

Check Here: SSC CHSL Registration

SSC CHSL Previous Year Cut-Off

After solving SSC CHSL Mock Test Online, contenders can be aware of their performance and qualifying status easily. After solving SSC CHSL Free Mock Test, you are suggested to check the SSC CHSL 2021 Tier-1 Cut-Off for the posts of LDC/JSA and PA/SA presented in the table below:

SSC CHSL Tier-1 Cut Off 2021
Category Cut off Marks
UR141.88884
SC114.16301
ST108.88563
OBC139.46324
EWS117.59934
ESM72.10346
OH106.37516
HH63.80870
VH93.81684
PwD – Other51.12050

Note:

We hope that SSC CHSL Mock Test 2022 will be help full for you. You may keep in touch with our web portal www.recruitmentinboxx.com to get updates regarding SSC CHSL 2022 Mock Test PDF Download or others.

You May Also Like To Check This Section

SSC CHSL Admit CardSSC CHSL Result
SSC CHSL SalarySSC CHSL Answer Key