Home / Question Paper / TN TRB Model Question Paper | Polytechnic Lecturer/Teacher Papers pdf

TN TRB Model Question Paper | Polytechnic Lecturer/Teacher Papers pdf

TN TRB Model Question Paper

If you had applied for TRB Polytechnic lecturer exam then you are advised to practice TN TRB Model Question Paper to crack the exam. TN TRB Model Question Paper will help you to understand the level of questions which will be asked in the examination.

Aspirants can also increase their speed and accuracy of solving the question paper by practicing TRB Exam Model Question Paper daily. So, for the ease of those candidates who are preparing for TRB Teacher exam we are providing the TRB Model Question Paper on this page.

Read TN TRB Teachers Model Question Paper 2018 Here

Teacher Recruitment Board conducts the recruitment examination every year and huge number of candidates participate in the exams to enroll them self for Lecturer/Teacher jobs. Thus, the level of competition is also high for Tamil Nadu Government Jobs.

 If you want to make career in Government sector then you need to solve TN TRB Previous Question Papers Answers daily. Interested candidates can download model question paper for TRB exam in Pdf form by hitting the direct link as given below by www.recruitmentinboxx.com.

TRB Model Question Paper

TRB Maths Model Question Paper:

TRB Model Question Paper For Maths Pdf Paper 1Press Here
TRB polytechnic model question paper for mathematics Paper 2Press Here

TRB Polytechnic Civil Engineering Model Question Paper:

TRB Model Question Paper For Mechanical Engineering pdf Paper 1Press Here
Civil Engineering Model Question Paper 2Press Here

TRB Model Question Paper For Tamil:

2001Press Here
2002Press Here
2008 – 2009Press Here

TRB Model Question Paper For English Free Download:

TRB Model Question Paper For English With Answer 2001Get Here
TRB special teacher model question paper 2008 – 2009Get Here
TRB Model Question Paper For English 2012Get Here

 TN TRB Question and Answers

Question1. Guwahati High Court is the judicature of

  1. Nagaland
  2. Arunachal Pradesh
  3. Assam
  4. All of the above

Answer: 4

Question2. Friction can be reduced by changing from

  1. sliding to rolling
  2. rolling to sliding
  3. potential energy to kinetic energy
  4. dynamic to static

Answer: 1

Question3. During eleventh Antarctic Expedition in Nov. 1991/March 1992 ____ was installed.

  1. SODAR (SOnic Detection And Ranging)
  2. Second Permanent Station ‘Maitree’
  3. First permanent station ‘Dakshin Gangotri’
  4. None of the above

Answer: 1

Question4. Chlorophyll is a naturally occurring chelate compound in which central metal is

  1. copper
  2. magnesium
  3. iron
  4. calcium

Answer: 2

Question5. Which country India attended the Sixth Joint Trade Committee Meeting recently?

  1. Mynamar
  2. United States of America
  3. Russia
  4. Japan

Answer: 1

Get Here Exam Pattern With Syllabus: TN TRB Syllabus

Question6. Which country builds World’s Biggest Air Purifier recently?

  1. Russia
  2. UK
  3. India
  4. China

Answer: 4

Question7. How many agreements are signed between India and Netherland?

  1. 5
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Answer: 3

Question8. India signed twelve Memoranda of Understanding (MoU) with this country recently.

  1. Germany
  2. Sapin
  3. Europe
  4. Japan

Answer: 1

Question9. Agriculture and Farmers Welfare Ministry will celebrate Sankalp to Siddhi – New India Manthan from __________.

  1. Aug 15th to 20th
  2. Aug 19th to 30th
  3. Aug 20th to 30th
  4. Aug 22nd to 29th

Answer: 2

Question10. Prime Minister Shri Narendra Modi approved the Joint Declaration of Intent (JDI) between Indai and this country regarding cooperation in the sector of alternative medicine.

  1. Germany
  2. Russia
  3. Europe
  4. Netherland

Answer: 1

Get Here Exam Calendar: TRB Annual Planner

Question11. EMBEZZLE

  1. Misappropriate
  2. Balance
  3. Remunerate
  4. Clear

Answer: 1

Question12. VENT

  1. Opening
  2. Stodge
  3. End
  4. Past tense of go

Answer: 1

Question13. AUGUST

  1. Common
  2. Ridiculous
  3. Dignified
  4. Petty

Answer: 3

Question14. Look at this series: 14, 28, 20, 40, 32, 64, … What number should come next?

  1. 52
  2. 56
  3. 96
  4. 128

Answer: 2

Question15. Which Indian organization has developed sub-sonic cruise missile ‘Nirbhay’, which is successfully test fired recently?

  1. BARC
  2. Bharat Earth Movers
  3. DRDO
  4. ISRO

Answer: 3

You must do that: 7 Exam Resolutions for Sure Success in 2018

Question16. Look at this series: 201, 202, 204, 207, … What number should come next?

  1. 205
  2. 208
  3. 210
  4. 211

Answer: 4

Question17. The Pacific yew is an evergreen tree that grows in the Pacific Northwest. The Pacific yew has a fleshy, poisonous fruit. Recently, taxol, a substance found in the bark of the Pacific yew, was discovered to be a promising new anticancer drug.

  1. Taxol is poisonous when taken by healthy people.
  2. Taxol has cured people from various diseases.
  3. People should not eat the fruit of the Pacific yew.
  4. The Pacific yew was considered worthless until taxol was discovered.

Answer: 3

Question18. Georgia is older than her cousin Marsha. Marsha’s brother Bart is older than Georgia. When Marsha and Bart are visiting with Georgia, all three like to play a game of Monopoly. Marsha wins more often than Georgia does.

  1. When he plays Monopoly with Marsha and Georgia, Bart often loses.
  2. Of the three, Georgia is the oldest.
  3. Georgia hates to lose at Monopoly.
  4. Of the three, Marsha is the youngest.

Answer: 4

Question19. Find the correctly spelt words.

  1. Efficient
  2. Treatmeant
  3. Beterment
  4. Employd

Answer: 1

Know Here: How to Become Teacher

Question20. STRINGENT

  1. Tense
  2. Stringly
  3. Strict
  4. Causing to Shrink

Answer: 3

Candidates, who are really want to score good marks in TN TRB exam, must go through the TN TRB Model Question Paper which is provided above on this page, prepared by the team members of www.recruitmentinboxx.com.

For getting more details about TRB Polytechnic Lecturer/ Teacher exam, candidates are advised to subscribe our free email service and get updates directly in your mailbox.

You May Also Like To Check This Section

TRB Tamilnadu RecruitmentTN TRB Hall Ticket
TN TRB Answer KeyPart Time Teaching Jobs
Tips to Get 100% Results in ExamsHow To Find Study Material Online
Get Free Job Alerts On MailOnline Teaching Jobs in India

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *