Home / Question Paper / USET Previous Year Question Papers | Download Subject Wise Paper pdf

USET Previous Year Question Papers | Download Subject Wise Paper pdf

USET Previous Year Question Papers

Candidates who are preparing for the Uttarakhand State Eligibility Test can add extra effectiveness to your preparation by USET Previous Year Question Papers. To know the level of questions which will be asked in the USET Exam must download USET Question Papers from this page.

Aspirants can download Subject Wise USET Previous Year Question Papers in PDF by using the direct links as available below. As we know that the competition is high for government jobs thus it is not an easy task to crack USET Exam easily.

Download Subject Wise USET Model Paper

Candidates can get an idea about their exam preparation with the help of USET Previous Year Question Papers for a better score. So, contenders who had applied this exam are advised to practice USET Sample Paper daily.

Applying candidates who want to get USET Previous Year Questions and Answers also can go through this web page which is well tailored by the team of www.recruitmentinboxx.com

USET Previous Year Question Papers

Press Here For USET Previous Year Question Papers PDF

SubjectPaper-IIPaper-III
General PaperDownload Here (Paper-I)
HindiDownload HereDownload Here
EnglishDownload HereDownload Here
SanskritDownload HereDownload Here
GeographyDownload Here
EconomicsDownload HereDownload Here
Political ScienceDownload HereDownload Here
SociologyDownload HereDownload Here
HistoryDownload HereDownload Here
EducationDownload HereDownload Here
PsychologyDownload HereDownload Here
Physical EducationDownload HereDownload Here
Home ScienceDownload HereDownload Here
Defence and Strategic studiesDownload HereDownload Here
MusicDownload HereDownload Here
Earth and Atmospheric scienceDownload HereDownload Here
Mathematical ScienceDownload HereDownload Here
LawDownload HereDownload Here
Physical ScienceDownload HereDownload Here
Chemical ScienceDownload HereDownload Here
Life scienceDownload HereDownload Here
CommerceDownload HereDownload Here
Computer science and ApplicationsDownload HereDownload Here
Environmental ScienceDownload HereDownload Here
ManagementDownload HereDownload Here
Visual ArtsDownload HereDownload Here
PhilosophyDownload HereDownload Here
Library and Information ScienceDownload HereDownload Here

Question 1: What is the rank of Indian in the Sustainable Development Goal (SDG) Index?

  1. 116
  2. 121
  3. 152
  4. 106

Answer: 1

Question 2: When an iron nail gets rusted, iron oxide is formed

  1. without any change in the weight of the nail
  2. with decrease in the weight of the nail
  3. with increase in the weight of the nail
  4. without any change in colour or weight of the nail

Answer: 3

Question 3: Hitler party which came into power in 1933 is known as

  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party

Answer: 2

Question 4: According to (OECD)-FAO Agricultural Outlook which country will become the world’s largest milk producer by 2026?

  1. China
  2. Pakistan
  3. India
  4. Brazil

Answer: 3

Question 5: Heavy water is

  1. deuterium oxide
  2. PH7
  3. rain water
  4. tritium oxide

Answer: 1

Question 6: Which country is hosting the 2017 SAARC Ministers of Law and Order (Interior/ Home Affairs) meeting?

  1. Pakistan
  2. Bhutan
  3. Maldives
  4. Sri Lanka

Answer: 4

Get Here Syllabus with Exam Pattern: USET Syllabus

Question 7: Overall and strategic planning is done by the

  1. Top management
  2. Middle level management
  3. Supervisory level management
  4. All of the above

Answer: 1

Question 8: CORPULENT

  1. Lean
  2. Gaunt
  3. Emaciated
  4. Obese

Answer: 4

Question 9: AUGUST

  1. Common
  2. Ridiculous
  3. Dignified
  4. Petty

Answer: 3

Question 10: If a general manager asks the sales manager to recruit some salesman on his behalf, it is an instance of

  1. Division of authority
  2. Decentralisation of authority
  3. Delegation of authority
  4. Delegation of responsibility

Answer: 3

Question 11: In which decade was the first solid state integrated circuit demonstrated?

  1. 1950s
  2. 1960s
  3. 1970s
  4. 1980s

Answer: 1

Question 12: Extreme old age when a man behaves like a fool

  1. Imbecility
  2. Senility
  3. Dotage
  4. Superannuation

Answer: 3

Know Here: How to Become a Teacher

Question 13: An organization structure is effective if it enables individuals to contribute to the objectives of the enterprise. This is known as

  1. Scalar principle
  2. Principle of functional definition
  3. Principle of unity of objectives
  4. None of the above

Answer: 3

Question 14: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: 2

Question 15: Fastest shorthand writer was

  1. G. D. Bist
  2. R.D. Tata
  3. M. Tagore
  4. Khudada Khan

Answer: 1

Question 16: An automobile financier claims to be lending money at simple interest, but he includes the interest every six months for calculating the principal. If he is charging an interest of 10%, the effective rate of interest becomes:

  1. 10%
  2. 25%
  3. 5%
  4. None of these

Answer: 2

Question 17: First Afghan War took place in

  1. 1839
  2. 1848
  3. 1843
  4. 1833

Answer: 1

हमेशा पूछे जाने वाले प्रश्न: ये 11 सवाल दिला सकते है आपको नौकरी

Question 18: How much amount will be provided by NITI Aayog to every district to encourage digital payment system?

  1. Rs 1 lakh
  2. Rs 2 lakh
  3. Rs 5 lakh
  4. Rs 10 lakh

Answer: 3

Question 19: Motivational process and not the motivators as such is associated with the

  1. Need hierarchy theory
  2. Two-factor theory
  3. ERG Theory
  4. Expectancy theory

Answer: 4

Question 20: Which scientist discovered the radioactive element radium?

  1. Isaac Newton
  2. Albert Einstein
  3. Benjamin Franklin
  4. Marie Curie

Answer: 3

How To Download Uttarakhand USET Previous year question paper PDF?

  • First of all you need to go the official site of the organization that is www.usetonline.com
  • On the home page you need to hit on the “previous year papers” link
  • On the next page you will get a various paper link PDF.
  • You have to Select the subject and hit on the paper PDF
  • Then Latest USET Previous Year Question Papers Solution will appear in front of you containing previous year questions
  • Now you may download USET Solved paper Pdf take a print out of it and keep it safe for further use.

Press Here For USET Previous Year Question Papers Link

Final Words:

Visitors who are going to appear in this USET Exam they can stay in touch with our web portal www.recruitmentinboxx.com to get essential updates about USET Previous Year Question Papers.

Applicants can also bookmark this page by using ctrl+d option. You can also follow us on Facebook and Google Plus or book mark on this page for checking Class 10th Sample Paper directly.

You May Also Like To Check This Section

USET NotificationUSET Result
Latest Jobs In Teaching SectorOnline Teaching Jobs India
Universities in Uttarakhand 11 Tips To Remember What You Read
Write On Exam Paper Faster & BetterHow To Reduce Negative Marking In Exam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *