Home / Placement Papers / Amazon Placement Papers For Freshers Latest Solved Pattern in PDF Format

Amazon Placement Papers For Freshers Latest Solved Pattern in PDF Format

Amazon Placement Papers

Amazon Placement PapersIn today’s world, Amazon is the world’s largest online shopping website and it provides so many services to its clients. So, we are here with Amazon Placement Papers for those who are willing to work with the Multi National Company. Freshers or experienced are required to go through the Latest Solved Amazon Placement Papers which are enough to practice before appearing for Amazon Selection Process. You can also get Amazon Pattern in PDF Format by scrolling this page.

You can prepare for by going through Amazon Placement Papers which is available below on this page prepared by the team members of www.recruitmentinboxx.com. The Amazon Placement Papers include 20 questions of Reasoning, Aptitude or English and 10 questions as Technical questions as discussed below. You have to go through it.

Amazon Placement Papers

Question 1. 252 can be expressed as a product of primes as:

A.2 x 2 x 3 x 3 x 7

B.2 x 2 x 2 x 3 x 7

C.3 x 3 x 3 x 3 x 7

D.2 x 3 x 3 x 3 x 7

Answer: A

Question 2. If a and b are positive integers and (a-b)/3.5 = 4/7, then

A.b < a

B.b > a

C.b = a

D.b >= a

Answer: A

Question 3. There is a merry-go-round race going on.One person says,”1/3 of those in front of me and 3/4 of those behind me, give the total number of children in the race”. Then the number of children took part in the race?





Answer: C

Read More: How To Reduce Negative Marking In Exam

Question 4. Find the value of X,Y and Z in the following






A.X=9 , Y=2; Z=8

B.X=9 , Y=1; Z=9

C.X=8 , Y=1; Z=8

D.X=9 , Y=1; Z=8

Answer: D

Question 5. The smallest number which when diminished by 7, is divisible 12, 16, 18, 21 and 28 is:





Answer: B

Question 6. The ratio of two numbers is 3 : 4 and their H.C.F. is 4. Their L.C.M. is





Answer: D

Check It Out: How to Prepare For  Written Exam

Question 7. A student got twice asA student got twice as many sums wrong as he got right. If he attempted 48 sums in all, how many did he solve correctly ? many sums wrong as he got right. If he attempted 48 sums in all, how many did he solve correctly ?





Answer: B

Question 8. 21, 9, 21, 11, 21, 13, 21, …….





Answer: B

Question 9. Two trains, one from Howrah to Patna and the other from Patna to Howrah, start simultaneously. After they meet, the trains reach their destinations after 9 hours and 16 hours respectively. The ratio of their speeds is

A.2 : 3

B.4 : 3

C.6 : 7

D.9 : 16

Answer: B

Question 10. A sum of money amounts to Rs. 9800 after 5 years and Rs. 12005 after 8 years at the same rate of simple interest. The rate of interest per annum is





Answer: C

Read This And Save More Study Time: How to Manage Time during Exams

Question 11. A man starts walking at 3 pm . he walks at a speed of 4 km/hr on level ground and at a speed of 3 km/hr on uphill , 6 km/hr downhill and then 4 km/hr on level ground to reach home at 9 pm. What is the distance covered on one way?

A.12 km

B.23 km

C.45 km

D.65 km

Answer: A

Question 12. In a group of cows and hens, the number of legs are 14 more than twice the number of heads. The number of cows is





Answer: B

Question 13. I have a few sweets to be distributed. If I keep 2, 3 or 4 in a pack, I am left with one sweet. If I keep 5 in a pack, I am left with none. What is the minimum number of sweets I have to pack and distribute ?





Answer: A

Read this: How To Write On Exam Paper Faster & Better

Question 14. 2 trains starting at the same time from 2 stations 200km apart and going in opposite direction cross each other at a distance of 110km from one of the stations.what is the ratio of their speeds ?





Answer: A

Question 15. Two bus tickets from city A to B and three tickets from city A to C cost Rs. 77 but three tickets from city A to B and two tickets from city A to C cost Rs. 73. What are the fares for cities B and C from A ?

A.Rs. 4, Rs. 23

B.Rs. 13, Rs. 17

C.Rs. 15, Rs. 14

D.Rs. 17, Rs. 13

Answer: B

Question 16. If 9x-3y=12 and 3x-5y=7 then 6x-2y = ?





Answer: D

Must Read: How to Make Good Study Habits for Exam

Question 17. The total of the ages of Amar, Akbar and Anthony is 80 years. What was the total of their ages three years ago ?

A.71 years

B.72 years

C.74 years

D.77 years

Answer: A

Question 18. A man took loan from a bank at the rate of 12% p.a. simple interest. After 3 years he had to pay Rs. 5400 interest only for the period. The principal amount borrowed by him was.

A.Rs. 2000

B.Rs. 10,000

C.Rs. 15,000

D.Rs. 20,000

Answer: C

Question 19. The total age of A & B is 12 years more than the total age of B & C. C is how many year younger than A.

A.C is 12 years younger than A

B.C is 11 years younger than A

C.C is 18 years younger than A

D.C is 22 years younger than A

Answer: A

Question 20.If a boat is moving in upstream with velocity of 14 km/hr and goes downstream with a velocity of 40 km/hr, then what is the speed of the stream ?

(a) 13 km/hr

(b) 26 km/hr

(c) 34 km/hr

(d) none of these

Answer: A

Have a look: Tips to Get 100% Results in Exams


Question 1. Can you explain the term “resource acquisition is initialization?”

Question 2. What is a “pure virtual” member function?

Question 3. What is the difference between public, private, and protected inheritance?

Question 4. What is virtual inheritance?

Question 5. What is placement new?

Question 6. What is the difference between operator new and the new operator?

Question 7. What is exception handling?

Question 8. Explain what happens when an exception is thrown in C++.

Question 9. What happens if an exception is not caught?

Question 10. What happens if an exception is throws from an object’s constructor?

Read Here: How to Score Good Marks in Exam

Contenders who are looking for Amazon Placement Papers are required to go through this page which is available above on this page. You advised to stay connected with our web portal www.recruitmentinboxx.com to gain latest updates or notification regarding Amazon Placement Papers. You can also leave a comment in below available comment box in case of any query. Our team members would give you a satisfactory reply against you question.

You May Also Like To Check This Section:

Latest Walk-In Interview For Freshers Amazon Recruitment
Impressive Resume Format Get Free Job Alerts On Mail
Easiest Way To Speak English Fluently Skills That Will Let You Get Ahead At Work
Difference Between Resume, CV & Bio-Data Latest Jobs For Freshers

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>