Home / Current Affairs / Andhra Pradesh Current Affairs 2018 in Telugu Latest News, AP GK Quiz pdf

Andhra Pradesh Current Affairs 2018 in Telugu Latest News, AP GK Quiz pdf

Andhra Pradesh Current Affairs

Get Andhra Pradesh Current Affairs from here!!! Those, who are going to appear in any competitive exam, they must have good knowledge of GK updates. Here from this page you can download the PDF file of Andhra Pradesh Latest News in Telugu.

There below stated will guide you to score highest marks in examination. You should be aware about the latest updates happening around us. So you will be able to answer all the questions frequently in exam.

Andhra Pradesh Current Affairs Updates

Government of Andhra Pradesh conducts various competitive exams for the recruitment of eligible and capable candidates on various posts in banking, Railway jobs, SSC exam, UPSC, TNPSC, and others. Huge number of applicants appears in exam for the sake of getting government job.

It is necessary to clear competitive exam if anyone wants to get jobs in AP. So you may Get Andhra Pradesh Current Affairs 2018 from the below section of this page, which is well designed by the team of www.recruitmentinboxx.com

Andhra Pradesh Current Affairs

Andhra Pradesh Latest News Highlights:

  • భారత అంతరిక్ష రంగంలో మరో చారిత్రక విజయం నమోదైంది. ఇస్రో తన వందో ఉపగ్రహంతో పాటు మరో 30 ఉపగ్రహాలను ఒకేసారి అంతరిక్షంలోకి…
  • నేరాల నియంత్రణ నుంచి పరిశీలన, దర్యాప్తు, విచారణల తీరు దాకా అన్ని అంశాలూ అరచేతిలోనే ఇమిడిపోయేలా ‘టీఎస్ కాప్’ అందుబాటులోకి వచ్చింది
  • అత్యాధునిక భారీ కమ్యూనికేషన్ ఉపగ్రహం జీశాట్-18ను భారత అంతరిక్ష పరిశోధన సంస్థ (ఇస్రో) అక్టోబర్ 6న విజయవంతంగా ప్రయోగించింది
  • ఇటీవల ఆంధ్రప్రదేశ్‌లోని ఏ ప్రాంతంలో 5 మెగావాట్ల సోలార్ పవర్ ప్లాంట్‌ను ప్రారంభించారు?
  • ‘ఫేక్ న్యూస్’ అవార్డుల్ని ప్రకటించిన ట్రంప్
  • 900 రేటింగ్ పాయింట్ల మార్క్‌ని అందుకున్న కోహ్లీ
  • అగ్ని-5 పరీక్ష విజయవంతం
  • 18 మంది బాలలకు సాహస అవార్డులు
  • ఏపీ-నీతిఆయోగ్ మధ్య ఆన్‌లైన్ డ్యాష్‌బోర్డ్ ఒప్పందం
  • తెలంగాణలో నేరస్తులు 18 లక్షలు
  • 29 వస్తువులపై జీఎస్టీ పన్నుకోత
  • సుఖోయ్‌లో ప్రయాణించిన రక్షణమంత్రి సీతారామన్
  • విశాఖలో అంతర్జాతీయ మహిళా పారిశ్రామిక సదస్సు
  • ఈ-కామర్స్ దిగ్గజాలతో పతంజలి ఒప్పందం
  • ‘మొయిబా’తో తెలంగాణ ప్రభుత్వం ఒప్పందం
  • భారత్ 2020-2022కల్లా సగటున 3 శాతం జీడీపీ వృద్ధి రేటును సాధించగలుగుతుందని అంతర్జాతీయ ఫైనాన్షియల్ సర్వీసుల సంస్థ మోర్గాన్ స్టాన్లీ అంచనావేసి…
  • జనవరి 25, 26న ఢిల్లీలో భారత్-ఆసియాన్ సదస్సు జరగనుంది. సదస్సులో భాగంగా మహాకావ్యం రామాయణంలోని కొన్ని ఘట్టాలను కళాకారులు ప్రదర్శించనున్నారు….
  • నాణేల ముద్రణ నిలిపేయాలంటూ దేశంలోని నాలుగు నాణేల ముద్రణ కేంద్రాలకు జారీ చేసిన ఆదేశాలపై కేంద్ర ప్రభుత్వం వెనక్కి తగ్గింది
  • దేశ రాజధాని న్యూఢిల్లీకి చెందిన ఐశ్వర్య టిప్నిస్ ఫ్రాన్స్ అత్యున్నత కల్చరల్ పురస్కారానికి ఎంపికైంది
  • భారత అంతరిక్ష పరిశోధనా సంస్థ(ఇస్రో) చైర్మన్‌గా ప్రముఖ శాస్త్రవేత్త డాక్టర్ కె.శివన్ నియమితులయ్యారు.
  • టెక్ కంపెనీ ఇన్ఫోసిస్ వ్యవస్థాపకుడు నారాయణ మూర్తి అల్లుడు రిషి సునాక్‌కు బ్రిటన్ మంత్రి మండలిలో చోటు దక్కింది.

Press Here For Andhra Pradesh Current Affairs Highlights PDF

Andhra Pradesh Quiz Questions and Answers:

Q 1: Who is the Current CM Of Andhra Pradesh?

  1. T. Rama Rao
  2. Rosaiah
  3. Chandrababu Naidu
  4. Kiran Kumar Reddy

Ans: N. Chandrababu Naidu

Q 2: Who is the Current governor Of Andhra Pradesh?

  1. Narayan Dutt Tiwari
  2. S. L. Narasimhan
  3. Rameshwar Thakur
  4. Sushil Kumar Shinde

Ans: E. S. L. Narasimhan

Q 3: Who is the Current Chief Justice Of Andhra Pradesh?

  1. Pinaki Chandra Ghose
  2. Kalyan Jyoti Sengupta
  3. Dileep Babasaheb Bhosale
  4. ramesh ranganathan

Ans: ramesh ranganathan

Q 4: Total Number of District in Andhra Pradesh (AP)?

  1. 59
  2. 29
  3. 13
  4. None of These

Ans: 13

Q 5: what is official language of (AP) Andhra Pradesh state?

  1. Bengali
  2. Telugu
  3. Malayalam
  4. None of these

Ans: Telugu

Visit Here To Get: Samanya Gyan Darpan EMagzine

Q 6: what is literacy Rate of (AP) Andhra Pradesh?

  1. 92% (2011)
  2. 54% (2011)
  3. 41% (2011)
  4. None of These

Ans: 67.41% (2011)

Q 7: what is Andhra Pradesh Area Rank in India?

  1. 5th (Fifth)
  2. 7th (Seventh)
  3. 4th (Fourth)
  4. None of These

Ans: 7th (Seventh)

Q 8: what is Andhra Pradesh Density?

  1. 950/sq mi
  2. 930/sq mi
  3. 800/sq mi
  4. None of These

Ans: 800/sq mi

Q 9: What is AP Population Rank in India

  1. 2nd (Second)
  2. 3rd (Third)
  3. 10th (Tenth)
  4. None of These

Ans: 10th (Tenth)

Q 10: what is total populations of Andhra Pradesh

  1. 59,376,700
  2. 95,486,859
  3. 49,386,799
  4. None of These

Ans: 49,386,799

Hit Here: Get Complete Info of Pratiyogita Darpan

Q 11: What is Capital of Andhra Pradesh state?

  1. Hyderabad
  2. Visakhapatnam
  3. Amaravati
  4. None of These

Ans: Amaravati

Q 12: When was Andhra Pradesh formed?

  • 04 March 1937
  • 08 June 1951
  • 12 July 1949
  • 01 October 1953

Ans: 01 October 1953

Q 13: From which state was Andhra Pradesh separated?

  • Bombay
  • Travancore-Cochin
  • Madras
  • Saurashtra

Ans: Madras

Q 14: What is to the east of Andhra Pradesh?

  • Arabian Sea
  • Bay of Bengal
  • Gulf of Cambay
  • Palk Strait

Ans: Bay of Bengal

Q 15: Which is the southernmost point of Tamil Nadu?

  • Blair Point
  • Cape Horn
  • Castle Point
  • Cape Comorin

Ans: Cape Comorin

Get here Month Wise: Latest Current Affairs

Q 16: Which is the highest point in Kerala?

  • Anai Peak
  • Mount Robson
  • Jaya Peak
  • Mount Cook

Ans: Anai Peak

Q 17: Which is the official language of Kerala?

  • Toda
  • Malayalam
  • Divehi
  • Portuguese

Ans: Malayalam

Q 18: Which is the capital of Kerala?

  • Calicut
  • Alleppey
  • Trivandrum
  • Quilon

Ans: Trivandrum

Q 19: Who was Kerala’s first non-Congress chief minister?

  1. S. Achyutanandan
  2. Karunakaran
  3. Achyuta Menon
  4. EMS Namboodiripad

Ans: EMS Namboodiripad

Find Latest: Andhra Pradesh Jobs

Q 20: Which sea is to the west of Kerala?

  1. Black
  2. Arabian
  3. Irish
  4. Red

Ans: Arabian

Note:

We hope that all the information about Andhra Pradesh Current Affairs 2018 mentioned above will be helpful for you. You may keep in touch with our web portal www.recruitmentinboxx.com to get latest updates as we update our pages time to time.

You May Also Like To Visit This Section

5 Surprising Habits Of ToppersFree Online Test Series
Top 100 Career OptionsStudent Success Strategies
Entrance Exams In IndiaStrategies of Personality Development
More Government JobsGolden Rules of Career Success

One comment

  1. nice ok please new update current affairs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *