Home / Question Paper / Banking Current Affairs 2018 | Finance Related Magazine in Hindi/English PDF

Banking Current Affairs 2018 | Finance Related Magazine in Hindi/English PDF

Banking Current Affairs

While preparing for any competitive exams like in banking sector it is must for the individuals to gain knowledge regarding the Banking Current Affairs. Awareness about the current happenings around the entire world is necessary for the individuals who are going to appear for any competitive exams. For the better development of your skills and knowledge you can also get the Finance related Magazines in Hindi as well as English. Candidates will be able to receive magazines for current affairs on banking like Finance Banking. Candidates you can go through the highlights clearly uttered below for Banking Current Affairs 2018. Candidates you can also freely download banking current affairs in a PDF form.

For the preparation of the competitive exams in every field such as Banking, railways and other fields you need to be very attentive towards the latest news or current affairs. Here are some important questions displayed for you which will provide you ideas for the type of questions which are commonly asked in the competitive exams. So only thing that you are advised to do is to be attentive towards the Banking Current Affairs 2018 and prepare well so that you can get the best result.

Banking Current Affairs


  • SE SBI Bond Index: India’s first bond index series launched by SBI
  • RBI to regulate peer-to-peer lending firms as NBFCs: Government
  • HDFC Bank listed in Domestic Systemically Important Banks
  • Government notifies Banking Regulation (Amendment) Act, 2017
  • Government notifies new Rs.200 notes
  • Cabinet approves alternative mechanism Framework for consolidation of Public Sector Banks
  • 17th meeting of FSDC held in New Delhi
  • RBI to issue new Rs 50 currency note

Read Here: Bank Placement Papers

Finance Related Magazine:

Rapid changes are found in the economic scenario of our country for its economic development. The government changes its policies and thus we need to have awareness about what is happening around. Through the finance related magazines you can you can get the latest information of the Indian Economy. You may get banking current affairs magazine in Hindi as well as English form of language. So those who are interested in gaining knowledge regarding the current happenings around our country can get the magazines for banking and finance current affairs.

 Question and Answers:

Question1) SBI cuts minimum average balance from Rs 5,000 to ___________.

  • 2000
  • 4000
  • 2500
  • 3000

Answer: 4

START: Bank General Awareness Quiz

Question2) This bank launches ‘Project Nishchay’ for turnaround.

  • Dena Bank
  • Canara Bank
  • IDBI Bank
  • State Bank of India

Answer: 3

Question3) SBI opened its sixth branch in ___________.

  • Canada
  • Singapore
  • France
  • Germany

Answer: 2

Question4) Which bank launched a Chabot to help customers in banking activities recently?

  • State bank of India
  • Vijaya Bank
  • Canara Bank
  • Dena Bank

Answer: 1

START: Bank Quantitative Aptitude

Question5)  which bank is India’s most trusted and most popular bank according to a survey conducted by Brand Finance?

  • HDFC
  • SBI
  • Central Bank of India

Answer: 2

Question6) Indian Institute of Management Lucknow (IIM-L) and this bank ties up for climate awareness

  • Axis Bank
  • Kotak Bank
  • KVB Bank
  • Yes Bank

Answer: 4

START: Bank Computer Knowledge Question

Question7)  SBI along with FTSE Russell launches FTSE SBI Bond Index series at which of the following Index?

  • Stock Exchange of Hong Kong
  • London Stock Exchange
  • New York Stock Exchange
  • Shanghai Stock Exchange

Answer: 2

Question8)  Catalyst E2 Max electric bus is manufactured by?

  • Astonbus
  • Tecnobus
  • Volvo
  • Proterra

Answer: 4

START: Bank Reasoning Quiz

Question9) This bank surpassed TCS to become the country’s second most valued firm on BSE in terms of market valuation.

  • HDFC
  • SBI
  • Axis

Answer: 2

Question10) Cheque Books, IFSC of 6 SBI Subsidiary Banks to be Invalid from ___________

  • Oct 15
  • Sept 24
  • Sept 30
  • Oct 2

Answer: 3

START: Bank English Grammar Quiz

Candidates you can check current affairs in banking sector on this page. This will help you to gain knowledge about the banking sector and can be proved helpful for those who are going to appear in the banking exams.

Final words:

Aspirants you may acquire all the information in concern of Banking Current Affairs 2018 form this single web portal that is www.recruitmentiboxx.com. You may also follow us on Facebook and Google Plus and acquire all the latest updates related to banking awareness current affairs, banking and current affairs update, current affairs for banking exams and banking and finance current affairs. You may also in box us in the comment box for any related query, we will soon reply you.

You May Also Like To Check This Section

Bank Exam Study MaterialTop 25 Bank Interview Questions
Bank Previous Year PapersBank Interview Questions and Answers
How To Get A Bank Job In IndiaBank Syllabus
Latest Bank JobsBank Exam Pattern

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *