Home / Question Paper / TSPSC AEE Question Paper | Mechanical/Civil/GS Previous Paper Pdf Download

TSPSC AEE Question Paper | Mechanical/Civil/GS Previous Paper Pdf Download

TSPSC AEE Question Paper 

Telangana Public Service Commission is conducting TSPSC AEE Online Exam of Assistant Executive Engineer (AEE). Participating candidates can download TSPSC AEE Question Paper for securing good marks. TSPSC AEE 2017 Question Paper is available on this page for all streams including Mechanical, Civil and General Studies (GS) in the format of PDF. On this page, we are providing direct link to download TSPSC AEE Exam Previous Question Paper.

Telangana State Public Service Commission, Hyderabad conducts written exam for the purpose of recruitment eligible and passionate candidates to fill up various posts of Assistant Executive Engineers. For cracking TS Asst. Executive Engineer Exam, candidates can start their practice with the help of TSPSC AEE Question Paper PDF. To secure good marks in Assistant Executive Engineers Exam, Telangana State PSC AEE Question Paper is mandatory document.

Through TSPSC AEE Question Paper PDF, you may improve their ability to solve the questions easier and also you can get an idea on the type and difficulty level of the questions that are going to appear in the examination. So, applicants are suggested to download TSPSC Civil AEE Model Papers or practicing them. It is the best to prepare and grab good marks.  In the below section of this page of www.recruitmentinboxx.com, you will get direct link to download TSPSC AEE previous year Question Paper

TSPSC AEE (Civil, Electrical, Mech) Question Papers 2017 PDF

TS AEE Previous Question Papers for Civil EngineeringGet PDF
TSPSC AEE General Studies Question PaperGet PDF
TSPSC Mechanical AEE Question PaperGet PDF
Telangana PSC Previous Papers for Mech. EngineeringGet PDF
TSPSC AEE Papers with Answers for Electrical EngineeringGet PDF

Something about Telangana PSC:

The Telangana State Public Service Commission (TSPSC) is a body created by the Constitution of India to select applicants for civil service jobs in the Indian state of Telangana according to the merits of the applicants and the rules of reservation. Telangana State Public Service Commission is the youngest Public Service Commission in the country constituted by the Telangana Government.

TSPSC AEE Question Paper

TSPSC AEE Mechanical, Civil & GS Question Answers

Ques01: In a mortar, the binding material is

  1. cement
  2. Bsand
  3. surkhi
  4. cinder

Answer: 1

Ques02: Wrought iron contains carbon upto

  1. 25%
  2. 0%
  3. 5%
  4. 2%.

Answer: 1

Ques03: Lacquer paints

  1. are generally applied on structural steel
  2. are less durable as compared to enamel paints
  3. consist of resin and nitro-cellulose
  4. contain alcohol as thinner
  5. all the above

Answer: 5

Check Here: Best Tips / Ways to Overcome Exam Fear

Ques04: Hydrographic surveys deal with the mapping of

  1. large water bodies
  2. heavenly bodies
  3. mountaineous region
  4. canal system

Answer: 1

Ques05: An ideal vertical curve to join two gradients, is

  1. Circular
  2. Parabolic
  3. Elliptical
  4. Hyperbolic

Answer: 2

Ques06: If the engine coolant leaks into the engine oil, then engine oil

  1. Appears Milky
  2. Becomes Foamy
  3. Turns Black
  4. None Of These

Answer: 1

Ques07: The function of an alternator in an automobile is to

  1. supply electric power
  2. convert mechanical energy into electrical energy
  3. continually recharge the battery
  4. partly convert engine power into electric power

Answer: 3

Read Here: How to Improve Your Memory for Studying

Ques08: What type of bearing is used for main bearings and connecting rod bearings ?

  1. Ballbearings
  2. Plain bearings
  3. Needle roller bearing
  4. Taper roller bearing

Answer: 2

Ques09: Incorrect steering axis inclination (S.A.I.) causes

  1. tendency to assume toe-out orientation
  2. generation of a braking effect at tight corners
  3. poor recovery of the steering wheel after making a turn
  4. the vehicle to pull to the side of lesser inclination

Answer: 3

Ques10: The torque available at the contact between driving wheels and road is known as

  1. brake effort
  2. tractive effort
  3. clutch effort
  4. none of these

Answer: 2

Ques11: A traction control system (TCS) in automobiles controls the

  1. vibrations on the steering wheel
  2. engine power during acceleration
  3. torque that is transmitted by the tyres to the road surface
  4. stopping distance in case of emergency

Answer: 3

Check Out: How to Make Good Study Habits for Exam

Ques12:  The point on the celestial sphere vertically below the observer’s position, is called

  1. zenith
  2. celestial point
  3. nadir
  4. pole

Answer: 3

Ques13: Brass gets discoloured in air because of the presence of which of the following gases in air?

  1. Oxygen
  2. Hydrogen sulphide
  3. Carbon dioxide
  4. Nitrogen

Answer: 2

Ques14: Chlorophyll is a naturally occurring chelate compound in which central metal is

  1. copper
  2. magnesium
  3. Iron
  4. calcium

Answer: 3

Check here: How to Manage Time during Exams

Ques15: Which of the following is used in pencils?

  1. Graphite
  2. Silicon
  3. Charcoal
  4. Phosphorous

Answer: 1

Ques16: Which of the following metals forms an amalgam with other metals?

  1. Tin
  2. Mercury
  3. Lead
  4. Zinc

Answer: 2

Ques17: The inert gas which is substituted for nitrogen in the air used by deep sea divers for breathing, is

  1. Argon
  2. Xenon
  3. Helium
  4. Krypton

Answer: 3

Ques18: The property of a substance to absorb moisture from the air on exposure is called

  1. osmosis
  2. deliquescence
  3. efflorescence
  4. desiccation

Answer: 2

Visit Here: How To Get Rid Of Sleeping While Studying

Ques19: The gases used in different types of welding would include

  1. oxygen and hydrogen
  2. oxygen, hydrogen, acetylene and nitrogen
  3. oxygen, acetylene and argon
  4. oxygen and acetylene

Answer: 4

Ques20: In which of the following activities silicon carbide is used?

  1. Making cement and glass
  2. Disinfecting water of ponds
  3. cutting very hard substances
  4. Making casts for statues

Answer: 3

TSPSC Asst. Executive Engineer (Civil, Electrical) Exam Pattern

Before attending exam, participants should have complete knowledge about Telangana PSC AEE Exam Pattern, Syllabus and TSPSC Question Papers with Answers.

This might help you in an organized preparation to do your best in the exam. We have given the TSPSC AEE Syllabus for Mechanical Engineering, Civil, and other streams in the below section. So, move to the next section for the TSPSC AEE Civil Engineering Syllabus Pdf Exam Pattern. Get TSPSC AEE Question Paper with answers from the following section.

Exam TypePaperName of the SubjectNumber of QuestionsNumber of MarksTotal Duration
Written Examination (Objective Type)Paper IGeneral Abilities and General Studies15015002:30 Hrs
Paper IICivil/ Electrical Engineering in the Degree Level15030002:30 Hrs

Check Out: How to Prepare For Written Exam

Telangana AEE Exam Pattern for Mechanical Engineering

Exam TypePaperSubject NameNumber of QuestionsNumber of MarksTotal Duration
Written Examination (Objective Type)Paper IGeneral Abilities and General Studies15015002:30 Hrs
Paper IIMechanical Engineering (Degree Level)15030002:30 Hrs


Applicants may check Official Link for more information about TSPSC AEE Question Paper. To get updated and latest information time to time, you need to stay connected with our web portal that is www.recruitmentinboxx.com and also add this page in bookmark section using Control + D.

You May Also Like To Check This Section

TSPSC RecruitmentTSPSC Results
TSPSC One Time RegistrationPSC Exam Books For Preparation
PSC Admit CardPSC Jobs
How to Make Good Study Habits for ExamHow to Manage Time during Exams

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *