Home / Question Paper / TSPSC Previous Papers | Jr Asst/Bill Collector/VRO Old Paper PDF Download

TSPSC Previous Papers | Jr Asst/Bill Collector/VRO Old Paper PDF Download

TSPSC Previous Papers

Old TSPSC Previous Papers PDF is available here to download for Jr Asst, Bill Collector and VRO Exam. TSPSC Previous Year Question Papers are essential in preparation for upcoming recruitment exams.

Solving Previous Papers of TSPSC will allow the candidates to have knowledge of the TSPSC Exam Pattern, type of questions, marking scheme, time management and more. Many of experts and toppers recommend TSPSC Sample Papers for achieving better results.

TSPSC Old Previous Year Papers-Benefits!!!

TSPSC Model Papers mainly consists of the previous year question papers along with the question papers released by various coaching institutes. For the benefit of applicants, the solutions to the questions have been provided as well.

For more information regarding Telangana State PSC Previous Papers, you need to go through the below section of this page which is well maintained by the team member of www.recruitmentinboxx.com

TSPSC Previous Papers Download PDF:

Name of ExamTSPSC Previous Papers PDF
TSPSC Solved Papers of Accounts and Audit 21st Feb Shift 2 ActualDownload PDF
TSPSC Previous Papers in English of General Studies And General Abilities 21st Feb Shift 1 ActualDownload PDF
TSPSC Assistant Engineer Previous PapersCivil 
GS 
Mech
TSPSC Assistant Executive Engineer Previous Papers.Civil 
GS 
TSPSC Junior Assistant Previous PapersDownload PDF
TSPSC Bill Collector Previous PapersDownload PDF
TSPSC VRO Previous Papers

Download PDF

TSPSC Previous Papers

Contenders can check some selected question answers from TSPSC Group 2 Previous Papers with Answers, TSPSC General Studies Previous Papers with Answers, TSPSC AEE Previous Papers and TSPSC Previous Question Papers, so please have a look!!

Three of the words will be in the same classification, the remaining one will not be. Your answer will be the one word that does NOT belong in the same classification as the others.

Question 1. Which word does NOT belong with the others?

  1. parsley
  2. basil
  3. dill
  4. mayonnaise

Answer: 4

Question 2. Which word does NOT belong with the others?

  1. inch
  2. ounce
  3. centimeter
  4. yard

Answer: 2

Question 3. Which word does NOT belong with the others?

  1. Tyre
  2. Steering Wheel
  3. Engine
  4. Car

Answer: 4

Question 4. Which word does NOT belong with the others?

  1. tulip
  2. rose
  3. bud
  4. daisy

Answer: 3

Get Here: TSPSC Syllabus

Question 5. Which word does NOT belong with the others?

  1. Rye
  2. Sourdough
  3. Pumpernickel
  4. Loaf

Answer: 1

Question 6. A train 240 m long passes a pole in 24 seconds. How long will it take to pass a platform 650 m long?

  1. 65 sec
  2. 89 sec
  3. 100 sec
  4. 150 sec

Answer: 2

Question 7. Two trains of equal length are running on parallel lines in the same direction at 46 km/hr and 36 km/hr. The faster train passes the slower train in 36 seconds. The length of each train is:

  1. 50 m
  2. 72 m
  3. 80 m
  4. 82 m

Answer: 1

Question 8. A train 360 m long is running at a speed of 45 km/hr. In what time will it pass a bridge 140 m long?

  1. 40 sec
  2. 42 sec
  3. 45 sec
  4. 48 sec

Answer: 1

Get Here: Public Service Commission Exam Books

Question 9. Two trains are moving in opposite directions @ 60 km/hr and 90 km/hr. Their lengths are 1.10 km and 0.9 km respectively. The time taken by the slower train to cross the faster train in seconds is:

  1. 36
  2. 45
  3. 48
  4. 49

Answer: 3

Question 10. A jogger running at 9 kmph alongside a railway track in 240 metres ahead of the engine of a 120 metres long train running at 45 kmph in the same direction. In how much time will the train pass the jogger?

  1. 6 sec
  2. 18 sec
  3. 36 sec
  4. 72 sec

Answer: 3

Question 11. A train passes a station platform in 36 seconds and a man standing on the platform in 20 seconds. If the speed of the train is 54 km/hr, what is the length of the platform?

  1. 120 m
  2. 240 m
  3. 300 m
  4. None of these

Answer: 2

Question 12. Two trains running in opposite directions cross a man standing on the platform in 27 seconds and 17 seconds respectively and they cross each other in 23 seconds. The ratio of their speeds is:

  1. 1 : 3
  2. 3 : 2
  3. 3 : 4
  4. None of these

Answer: 2

Question 13. The length of the bridge, which a train 130 metres long and travelling at 45 km/hr can cross in 30 seconds, is:

  1. 200 m
  2. 225 m
  3. 245 m
  4. 250 m

Answer: 3

Check Out: PSC Question Papers

Question 14. A train 125 m long passes a man, running at 5 km/hr in the same direction in which the train is going, in 10 seconds. The speed of the train is:

  1. 45 km/hr
  2. 50 km/hr
  3. 54 km/hr
  4. 55 km/hr

Answer: 2

Question 15. A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

  1. 120 metres
  2. 180 metres
  3. 324 metres
  4. 150 metres

Answer: 4

Question 16: Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is ‘D’. (Ignore the errors of punctuation, if any).

(solve as per the direction given above)

  1. We discussed about the problem so thoroughly
  2. on the eve of the examination
  3. that I found it very easy to work it out.
  4. No error.

Answer: 1

Question 17: Find the correctly spelt words. (solve as per the direction given above)

  1. Efficient
  2. Treatmeant
  3. Beterment
  4. Employd

Answer: 1

Question 18: Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, … What number should come next?

  1. 7
  2. 10
  3. 12
  4. 13

Answer: 2

Practice Free Mock Test: Online Test Series

Question 19: Look at this series: 36, 34, 30, 28, 24, … What number should come next?

  1. 20
  2. 22
  3. 23
  4. 26

Answer: 2

Question 20: A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

  1. 120 metres
  2. 180 metres
  3. 324 metres
  4. 150 metres

Answer: 4

Question 21: Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Answer: 2

Question 22: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: 2

Question 23: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: 4

हमेशा पूछे जाने वाले प्रश्न: ये 11 सवाल दिला सकते है आपको नौकरी

Question 24: Hitler party which came into power in 1933 is known as

  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party

Answer: 2

Question 25: Dumping is

  1. selling of goods abroad at a price well below the production cost at the home market price
  2. the process by which the supply of a manufacture’s product remains low in the domestic market, which batches him better price
  3. prohibited by regulations of GATT
  4. All of the above

Answer: 4

TSPSC Previous Exam Papers

Apart from the below mentioned links of Latest TSPSC Previous Papers, Contenders can download TSPSC Previous Papers PDF by pressing this direct link also. The following TSPSC General Studies Previous Papers, TSPSC AEE Electrical Previous Papers, TSPSC HMWSSB Previous Papers and TSPSC Group 2 Previous Papers can help you to understand the marking scheme and type of the questions also, so what are you waiting for? Go ahead and grab each and every detail as soon as possible!!

TSPSC GS Previous Papers:

AEE-GS.Download PDF 
AEE-GS.Download PDF
AFA-QP-GS.Download PDF
AE-GS.Download PDF
Managers QP-GS.Download PDF
A.M.V.I.-GS & GA.Download PDF
TPBO-GS & GA.Download PDF

TSPSC AE Previous Year Question Papers:

AE-CIVIL.Check PDF
AE-GSCheck PDF
AE-MECHCheck PDF

TSPSC Previous Question Papers PDF:

TSPSC AEE Mechanical Previous PapersDownload Here
TSPSC AEE Previous Papers for Civil Engineering PDFDownload Here
AEE Previous Papers TSPSC (Civil)Download Here
TSPSC General Studies Previous Papers PDFDownload Here

 Note: Hope you are satisfied with TSPSC Previous Year Question Papers, TSPSC Group 2 Previous Question Papers and TSPSC Previous Papers provided at the above section by the team members of www.recruitmentinboxx.com

You May Also Like To Check This Section:

Telangana PSC RecruitmentTSPSC Hall Ticket
TSPSC ResultsTSPSC Answer Key
TSPSC One Time RegistrationTSPSC AEE Question Paper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *