Home / Placement Papers 2022 / Amazon Placement Papers PDF Download, Previous Year Paper Solutions

Amazon Placement Papers PDF Download, Previous Year Paper Solutions

Amazon Placement Papers

Today almost every tech enthusiast want to join the prestigious Multi-National Corporation Amazon. Well, if you are planning to participate in Amazon Recruitment process then you must surely check the Latest Amazon Placement Papers to perform well in the Selection procedure of Amazon company.  Free Download of Amazon Placement Papers PDF as well as Amazon Previous Year Paper along with Solutions is available on this page.

Here you will find Latest Placement Papers of Amazon with Technical, Verbal, Aptitude, Reasoning and Interview Questions which will help you in preparing effectively for the tough rounds of Amazon Selection Process. You can acquire Amazon Placement Papers for Freshers as well as experienced professionals from the below section of this page.

 Selection criteria at Amazon usually include three to five stages – written test, technical interview and HR interview are among the most common rounds. For the better preparation you must have a look at the Amazon Aptitude Question and Answers and other Placement Papers provided in the below section of this which is well structured by the team of www.recruitmentinboxx.com. You can acquire Amazon Campus Placement Papers with Amazon placement papers for Freshers on this single page only.

Amazon Placement Papers

Download Latest Amazon Placement Paper PDF:

Amazon Placement PapersDownload PDF
Amazon Technical Questions – MumbaiDownload PDF
Amazon Aptitude Test Placement PaperDownload PDF
Amazon Interview ExperienceDownload PDF
Amazon Interview Experience ChennaiDownload PDF
Amazon Interview Experience – HyderabadDownload PDF
Amazon Bangalore (TRMS) Interview ExperienceDownload PDF
Amazon Interview Process BhopalDownload PDF
Amazon Aptitude QuestionsDownload PDF
Amazon Reasoning AbilityDownload PDF
Amazon Interview QuestionsDownload PDF

Amazon Recruitment Process:

For the selection of the new candidates, the given below procedure of recruitment is conducted by the company and it consist of 3 rounds.

  • Written Exam
  • Technical Interview
  • HR Interview

Amazon Test Pattern:

Testing AreasNumber of Questions
Aptitude & Reasoning/Technical20
Programming2
Total22

Amazon Placement Papers with Answers for written test:

Question 1) The ratio of two numbers is 3 : 4 and their H.C.F. is 4. Their L.C.M. is?

  1. 12
  2. 16
  3. 24
  4. 48

Answer: 4

Question 2) 21, 9, 21, 11, 21, 13, 21, .

  1. 14
  2. 15
  3. 21
  4. 23

Answer: 2

Question 3) If a and b are positive integers and (a-b)/3.5 = 4/7, then

  1. b< a
  2. b > a
  3. b = a
  4. b >= a

Answer: 1

Question 4) SECTION-1 If 9 men working 6 hours a day can do a work in 88 days. Then 6 men working 8 hours a day can do it in how many days?

  1. 89
  2. 99
  3. 86
  4. 76

Answer: 2

Question 5) walking at 3/4 of his usual speed ,a man is late by 2 1/2 hr. the usual time is?

  1. 7
  2. 7 1/2
  3. 8 1/2
  4. 8

Answer: 2

Question 6)  A student got twice as A student got twice as many sums wrong as he got right. If he attempted 48 sums in all, how many did he solve correctly? many sums wrong as he got right. If he attempted 48 sums in all, how many did he solve correctly?

  1. 12
  2. 16
  3. 18
  4. 24

Answer: 2

Question 7) A man fixed an appointment to meet the manager, Manager asked him to come two days after the day before the day after tomorrow. Today is Friday. When will the manager expect him?

  • Friday
  • Monday
  • Tuesday
  • Sunday

Answer: 2

Question 8)  There is a merry-go-round race going on.One person says,”1/3 of those in front of me and 3/4 of those behind me, give the total number of children in the race”. Then the number of children took part in the race?

  • 12
  • 11
  • 13
  • 14

Answer: 3

Question 9)  Find the value of X,Y and Z in the following

X X X X

Y Y Y Y

Z Z Z Z

…………….

Y X X X Z

  • X=9 , Y=2; Z=8
  • X=9 , Y=1; Z=9
  • X=8 , Y=1; Z=8
  • X=9 , Y=1; Z=8

Answer: 4

Question 10) The smallest number which when diminished by 7, is divisible 12, 16, 18, 21 and 28 is:

  • 1008
  • 1015
  • 1022
  • 1032

Answer: 2

Question 11) In which of the following years was the total imports made by all the three companies together the maximum?

  • 1996 only
  • 1997 only
  • 1995 only
  • 1995 and 1997 only

Answer: 3

Question 12) 3 5 35 10 12 35 17

  • 22 35
  • 35 19
  • 19 35
  • 19 24

Answer: 3

Question 13) Pointing to a photograph a lady tell’s Pramod,”I am the only daughter of this lady and her son is your maternal uncle,”How are the speakers related to Pramod’s father?

  • Sister-in-law
  • Wife
  • Either (A) or (B)
  • Neither (A) Nor (B)

Answer: 2

Question 14) The workers from asbestos industries do not protest against the health hazards and lack of medical facilities as most of them do not suffer from asbestos dust.

  • If the inference is definitely true
  • If the inference is probably true
  • If the data are inadequate
  • If the inference is definitely false

Answer: 4

Question 15)  glacier

  • mountain
  • winter
  • prehistory
  • ice

Answer: 4

Question 16)  She is not interested in —– sweets.

  • eat
  • eaten
  • eating
  • to be eating

Answer: 3

Question 17) Competition

  • compete
  • complete
  • competent
  • competence

Answer: 1

Question 18) The class / is having / forty students / on the rolls.

  • the class
  • is having
  • forty students
  • on the rolls

Answer: 2

Question 19)  I never drink coke.

  • did I?
  • will I?
  • do I?
  • don’t I?

Answer: 3

Question 20) The result of the examination dashed my hopes.

  • failed
  • kill someone
  • frustrate
  • bring great happiness

Answer: 3

TECHNICAL QUESTIONS

Question 1. Can you explain the term “resource acquisition is initialization?”

Question 2. What is a “pure virtual” member function?

Question 3. What is the difference between public, private, and protected inheritance?

Question 4. What is virtual inheritance?

Question 5. What is placement new?

Question 6. What is the difference between operator new and the new operator?

Question 7. What is exception handling?

Question 8. Explain what happens when an exception is thrown in C++.

Question 9. What happens if an exception is not caught?

Question 10. What happens if an exception is throws from an object’s constructor?

HR Interview

Question 1. Why do you want to be a part of Amazon?

Answer: For answering these type of questions you have to be very confident and show positive attitude.

Question 2. What makes you better than other candidates here?

Answer: Just answer simply that you have all the better qualities in yourself than the others are having.

Question 3. What are your short term & long term career goals?

Answer: Sometimes you get confused what to answer as it is difficult to answer some questions. What you have to do is just show the confidence and answer whatever answer you are getting in your mind.

Question 4. Use only 3 words to describe yourself.

Answer: Give all the positive qualities of yourself.

Contenders who are looking for Amazon Placement Papers are required to go through this page which is available above on this page. You advised to stay connected with our web portal www.recruitmentinboxx.com to gain latest updates or notification regarding Amazon Placement Papers. You can also leave a comment in below available comment box in case of any query. Our team members would give you a satisfactory reply against you question.

You May Also Like To Check This Section:

Latest Private Jobs Amazon Recruitment
Jobs By QualificationCareer After 12th