Home / Question Paper / APPSC Group 2 Previous Year Papers | for 2019 Exam Group II Question Papers

APPSC Group 2 Previous Year Papers | for 2019 Exam Group II Question Papers

APPSC Group 2 Previous Year Papers

Candidates who are preparing for the Andhra Pradesh Public Service Commission Exam must check out the APPSC Group 2 Previous Year Papers for APPSC 2019 Exam. Candidates must download the APPSC Group II Question Papers and start their preparation accordingly.

With the help of APPSC Group 2 Previous Year Papers candidates will know regarding the type of questions asked in the exam. Also, with regular practice from APPSC group 2 exam previous year question papers with answers candidates can improve their speed and accuracy.

APPSC Exam Group II Previous Year Papers

Andhra Pradesh Public Service Commission conducts APPSC group 2 Exam to hire candidates for various posts. All the aspirants are suggested to go through the APPSC group 2 screening test previous papers before they appear in the exam.

APPSC Group 2 Previous Year Papers Available Here!!

Aspirants you can also look at the question and answers along with the APPSC Group 2 Previous Papers which are given at the below section of this page created by the team of www.recruitmentinboxx.com

APPSC Group 2 Previous Year Papers

APPSC Group 2 Previous Year Papers:

In the below table we have provided the APPSC Group 2 Previous Year Question Papers. Download the APPSC Question Paper PDF and start your preparation accordingly.

Post NameSubjectAPPSC Group 2 Previous Year Papers
 Technical Assistant (Hydrology) General Studies & Mental AbilityDownload Here
  Paper –I: HydrologyDownload Here
  Paper –II: GeologyDownload Here
 Assistant Hydrogeologist  Paper –II : GeologyDownload Here
 Technical Assistant Hydrogeologist  GeologyDownload Here
 Dental Assistant Surgeons  Paper –I: Dental Surgery – IDownload Here
  Paper – II: Dental Surgery – IIDownload Here
 Assistant Engineers  Paper –II: Civil/Mechanical (Common)Download Here
 Assistant Hydrologist  Paper – II: GeologyDownload Here
  Paper-II: HydrologyDownload Here
 Assistant Hydrogeologist  Paper – II: GeoPhysicsDownload Here
 Zilla Sainik welfare Officer  Paper –II: EnglishDownload Here
 Zilla Sainik welfare Officer  Paper –III: Elementary MathematicsDownload Here
 Group – I Mains Examination  General EnglishDownload Here
  Paper – I: General EssayDownload Here
  Paper –II: History & Indian ConstitutionDownload Here
  Paper –III: Indian Economy & AP EconomyDownload Here
  Paper –IV: Science & TechnologyDownload Here
  Paper –V: Data Appreciation & InterpretationDownload Here
 Assistant Executive Engineers  Civil EngineeringDownload Here
  Mechanical EngineeringDownload Here
  Agricultural EngineeringDownload Here
 Asst. Architechtural Draughtsman Paper –IIDownload Here
 Deputy Surveyors Paper –IIDownload Here
 Civil. Asst Surgeon Medical Science & General Medicine Paper-IIDownload Here
 Fisheries Devolopment Officers Paper-IIDownload Here
 Inspector of Factories(Chemical) Chemical EngineeringDownload Here
 Inspector of Factories(Electrical) Electrical EngineeringDownload Here
 Inspector of Factories(Mechanical) Mechanical EngineeringDownload Here
 Town Planning Assistant Town PlanningDownload Here
 Town Planning Assistant Town Planning Paper-IIDownload Here
 Tech Asst.in Geophysics GeoPhysicsDownload Here
 Royalty Inspecotr in Director of Mines & Geology GeologyDownload Here
 Asst. Architectural Draughtman General StudiesDownload Here
 Assistant Hydro geologist General Studies and Mental AbilityDownload Here

APPSC Old Question Papers

APPSC Group 2 Previous Year PapersDownload Link
APPSC Group – II Old Question Paper IDownload Here
APPSC Group – II Old Question Paper IIDownload Here
APPSC Group – II Old Question Paper IIIDownload Here

 APPSC Previous Questions

Ques1: Who among the following was the author of Musalamma Maranamu?

  1. CR Reddy
  2. Anandacharyulu
  3. Rayaprolu Subbarao
  4. Jiddu Krishnamurti

Answer: 3

Ques2: Who among the following was the last Chief minister of undivided Andhra Pradesh?

  1. Rossiah
  2. Kirankumar reddy
  3. YS Rajasekhar reddy
  4. None of the above

Answer:2

Ques3: After amendment was made to A.P reorganization act, how many mandals in Khammam were transferred to A.P?

  1. 5
  2. 7
  3. 10
  4. 12

Answer: 3

Get Here Marking Scheme: APPSC Group 2 Exam Pattern

Ques4: After bifurcation of Andhra Pradesh in 2014, Bhadrachalam was merged into:

  1. East Godavari
  2. West Godavari
  3. Khammam
  4. Adilabad

Answer: 3

Ques5: As per AP reorganisation act, which of the following dates is known as appointed day?

  1. March 2nd 2014
  2. June 2nd 2013
  3. June 2nd 2014
  4. March 2nd 2015

Answer: 3

Ques6: On which of the following dates, Andhra Pradesh reorganisation bill was passed in Rajya sabha?

  1. 18th Feb 2014
  2. 20th Feb 2014
  3. 28th Feb 2014
  4. 1st March 2014

Answer: 2

Ques7: Chittor and Palaghat were famous centers for

  1. Cotton
  2. Glass
  3. Ships
  4. Bangles

Answer: 2

Ques8: Name the British captain who had witnessed sati?

  1. William Sleeman
  2. George Sullivan
  3. ‘O’ Shanghnessy
  4. None of above

Answer: 1

Ques9: When did Indian reforms association come into being?

  1. 1829
  2. 1856
  3. 1870
  4. 1896

Answer: 3

Download From Here: APPSC Group 2 Syllabus

Ques10: Who became the chairman of board of control in 1853?

  1. Charles wood
  2. Montague
  3. Napier
  4. Monson

Answer: 1

Ques11: When did the Governor General get the authority to overrule his council?

  1. 1786
  2. 1813
  3. 1833
  4. 1892

Answer: 1

Ques12: Supreme court was established in Calcutta for the first time in the year

  1. 1765
  2. 1770
  3. 1773
  4. 1776

Answer: 3

Ques13: The tribal revolt which is also considered as the religious revolt was

  1. Munda
  2. Khonds
  3. Kholls
  4. Santhals

Answer: 1

Check Out: APPSC Books and Study Material

Ques14: The person who had the title “Nanu hasan”

  1. Padmanaba pillai
  2. M.Nair
  3. Narayanguru
  4. Gopal baba Valangekhar

Answer: 3

Ques15: What was the name of the first Labour Union established in 1918

  1. Bombay association
  2. Madras labour union
  3. Calcutta trade union
  4. All the above

Answer: 2

Ques16: Who established Vedanta College at Calcutta

  1. Raja ram mohan roy
  2. Kundukuri veereshalingam
  3. Keshava chandra sen
  4. Narendra dutt

Answer: 1

Ques17: All India Kisan Sabha was established in the year

  1. 1928
  2. 1918
  3. 1923
  4. 1936

Answer: 4

Get Here: APPSC Preparation Plan

Ques18: What was the name of the Association established by Jyothiba Phule in 1873

  1. Bhahishkruta bharathi
  2. Satyashodak samaj
  3. Sangat sabha
  4. Tawabodini sabha

Answer: 3

Ques19: Sister Nivedita belongs to which country?

  1. India
  2. Paris
  3. France
  4. Ireland

Answer: 4

Ques20: The first woman university was established in India by

  1. K. Karve
  2. Keshava chandra sen
  3. Henry Vivian Derozio
  4. G. Agarkar

Answer: 1

Start From Here: APPSC Online Mock Test 

Steps To Acquire APPSC Group 2 Previous Question Papers:

  • First of all you have to log on to the official website of the organization i.e. www.psc.ap.gov.in to download APPSC Group 2 Previous Year Papers
  • Now you will navigate to the new page and then hit on APPSC previous year paper tab given in the left panel.
  • After that a new page will get opened along with various APPSC Group 2 Previous Year Papers link.
  • You can hit on the appropriate link to check APPSC previous papers group 2.
  • Now you can download the APPSC Group 2 Previous Year Papers PDF and then take a print out of APPSC group 2 previous papers with key.
  • Finally you can take out a printed hard copy of group 2 APPSC previous question papers for the future usage.

Final Note

Candidates can download the APPSC Group 2 Previous Year Papers from above given links. For any Query or suggestions about APPSC Group 2 Previous Year Papers, do comment in the below given comment box.

You May Also Like To Check This Section

APPSC Group 2 NotificationAPPSC Group 2 Results 
APPSC Group 2 Hall TicketAPPSC Group 2 Answer Key
APPSC Exam Date APPSC Notification
APPSC Eligibility Criteria APPSC Calendar
APPSC SyllabusAPPSC Recruitment

3 comments

  1. HI SIR /MAM PLEASE INFORM THE DATE OF GROUP 2 EXAMINATION 2018-19.AND SEND ME THE PREVIOUS PAPERS OF GROUP 2 IN ENGLISH MEDIUM TO MY MAIL.

  2. Hi sir/madam Please send model papers and previous papers of group -2in English medium to my mail

  3. sir.question paper howany languages given

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *