Home / Question Paper / MG University Previous Year Question Papers (BA/BCom/LLB/B.Ed/MCA)

MG University Previous Year Question Papers (BA/BCom/LLB/B.Ed/MCA)

MG University Previous Year Question Papers

Students of Mahatma Gandhi University, who are preparing for exams of BA/BCom/LLB/B.Ed/MCA programmes, can download MG University Previous Year Question Papers from this page.

Students can prepare better for exams as according to MG University Model Question Papers as with the help of it they may get to know about the structure and marking scheme of examination. So scroll this page down to get MG University Previous Year Question Papers.

MG University Last Year Question Papers: Download Now

Mahatma Gandhi University, Kerala is one of the well-known and reputed universities of India, which offers various UG/PG/Diploma programmes in various streams. Every year the university conducts semester wise examination to examine the knowledge of students.

So get qualified in examination you need to prepare well for it as according to the MG University Previous Year Question Papers, which are provided below on this page, tailored by the team of project www.recruitmentinboxx.com

MG University Previous Year Question Papers

Following are the Direct Links to get MG University Model Question Papers. You may hit on suitable link to get PDF for question papers directly to your digital screen:

Bachelor Of Arts

BA EnglishGet Here
BA HindiGet Here
BA EconomicsGet Here
BA MohiniattomGet Here

Bachelor Of Science

B Sc ChemistryGet Here
B Sc PhysicsGet Here
B Sc BotanyGet Here
B Sc ZoologyGet Here
B Sc MathematicsGet Here

Bachelor Of Commerce

B.Com M-1 Finance & TaxationGet Here
B.Com M-1 Co-operationGet Here
BA (Criminology) LLB (Honours) and B.Com. LLB (Honours) courses-X semesterGet Here
B. EdGet Here
DDMCA – V semesterGet Here

Mahatma Gandhi University MCQ Questions

Q1. The word statistics have been derived from the Latin word —

  1. Statistik
  2. Status
  3. Statista
  4. Strata

Ans: 2

Q2. Statistics helps in

  1. Testing
  2. Prediction
  3. Formulating policies
  4. all of these

Ans: 4

Q 3.  Modern statistical devices have been made business forecasting more

  1. Precise And Accurate
  2. Difficult
  3. Misunderstanding
  4. Easy

Ans: 1

Q 4. are the eyes of Govt. administration

  1. Statistics
  2. Economics
  3. Politics
  4. None

Ans: 1

Get Here Course Wise: MG University Syllabus

Q 5. Statistics does not study —-

  1. Individual cases
  2. Group
  3. Average
  4. None

Ans: 1

Q 6. Statistics does not deals with

  1. Qualitative
  2. Quantitative
  3. Both
  4. None

Ans: 1

Q 7. Statistics is an art as well as

  1. Science
  2. Average
  3. Theory
  4. None

Ans: 1

Q 8. —–is a figure that represents the whole group

  1. Average
  2. Value
  3. Data
  4. None

Ans: 1

Check Exam Schedule Here: MG University Time Table

Q 9. —–is a measure of central tendancy

  1. Mean
  2. Median
  3. Mode
  4. All these

 Ans: 4

Q 10.—– is the most commonly used measure of central tendancy

  1. Mean
  2. Median
  3. Mode
  4. None

Ans: 1

Must Read: Students Generally Do These Mistakes In Exam

How to download MG University Previous Year Question Papers?

Students can download Mahatma Gandhi University Previous Year Question Papers by following the under mentioned steps:

  • First of all you need to visit the Official portal of authority that is www.mgu.ac.in
  • Now you need to hit on “Disclosure” tab, available at the leftward of home page.
  • You will be directed to the next page having lots of links but you need to select an appropriate link related to MG University Sample Question Papers.
  • By hitting the appropriate link you will be directed to the next page having link of sample papers for various courses.
  • You need to hit on respective course link.
  • Within few seconds PDF file of MG University Previous Year Question Papers will be displayed on your digital screen.
  • You should check it and download it for exam preparation.

Press Here For MG University Model Question Papers Official Link

Note:

To get MG University Previous Year Question Papers, you have to go through the Official Link. if you have any query related to the content available on this page then you can drop your comment in comment box; our experts of www.recruitmentinboxx.com will solve it as soon as possible.

You May Also Like To Check This Section

MG University AdmissionMG University Result 
How to Improve Your Memory for StudyingHow To Make Habit Of Studying
How to Score Good Marks in ExamHow to Manage Time during Exams

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *