Home / Question Paper / NMAT Previous Year Papers | NMAT-GMAC Question and Answer Download pdf

NMAT Previous Year Papers | NMAT-GMAC Question and Answer Download pdf

NMAT Previous Year Papers

By practicing NMAT Previous Year Papers, applicants can easily qualify the NMIMS Management Aptitude Test. This exam conducts by the Narsee Monjee Institute of Management Studies for giving Admission to MBA and various management programmes.

So, for the ease of applicants we are providing the direct link for NMAT-GMAC Question Paper PDF. Willing candidates can get NMAT Question Papers with Answers by Downloading of previous year’s paper from this single page.

Download NMAT Previous Year Exam Papers

In order to increase their speed of solving question, appliers can give online test. It also helps you to know your exam preparation. NMAT Previous Year Papers with Solutions are also available at official website.

Applicants who want to get NMAT Question Papers PDF within few seconds can go through this web page which is well framed by the team of www.recruitmentinboxx.com

Press Here For NMAT Previous Year Papers PDF

NMAT Sample Paper 1Press Here
NMAT Sample Paper 2Press Here
NMAT Sample Paper 3Press Here
NMAT Sample Paper 4Press Here
NMAT Sample Paper 5Press Here
NMAT Sample Paper 6Press Here

NMAT Previous Year Papers

NMAT Question and Answer

Question1: Which word does NOT belong with the others?

  1. tulip
  2. rose
  3. bud
  4. daisy

Answer: 3

Question2: Which word does NOT belong with the others?

  1. rye
  2. sourdough
  3. pumpernickel
  4. loaf

Answer: 1

Question3: An error 2% in excess is made while measuring the side of a square. What is the percentage of error in the calculated area of the square?

  1. 04%4.04%
  2. 02%2.02%
  3. 4%4%
  4. 2%

Answer: 1

Question4: Marathon is to race as hibernation is to

  1. winter
  2. bear
  3. dream
  4. sleep

Answer: 4

Question5: Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, … What number should come next?

  1. 7
  2. 10
  3. 12
  4. 13

Answer: 2

Check Out Tips & Tricks: How to Prepare For NMAT In 1 Month

Question6: Look at this series: 22, 21, 23, 22, 24, 23, … What number should come next?

  1. 22
  2. 24
  3. 25
  4. 26

Answer: 3

Question7: A designer has two rectangular pieces of wood for her project, each having identical width of 2 cm. She finds that the total length of pieces is 100 cm but the shorter piece is 5 cm less than half the length of the longer board. What is the length of the shorter piece?

  1. 25 cm
  2. 30 cm
  3. 35 cm
  4. 65 cm

Answer: 3

Question8: A person walked diagonally across a square plot. Approximately, what was the percent saved by not walking along the edges?

  1. 35%
  2. 35%
  3. 20%
  4. 25%

Answer: 2

Question9: Yard is to inch as quart is to

  1. gallon
  2. ounce
  3. milk
  4. liquid

Answer: 2

Question10: Sunil purchases two books at Rs. 300Rs. 300 each. He sold one book 10%10% gain and other at 10%10% loss. What is the total loss or gain in percentage?

  1. 10% gain
  2. 1% loss
  3. No loss or no gain
  4. 1% gain

Answer: 3

Get Here Topic Wise: NMAT Syllabus

Question11: In digital photography, the term ‘F-number’ refers to the ratio between

  1. Exposure and aperture diameter
  2. Focal length and the aperture diameter
  3. ISO and exposure
  4. Exposure and shutter speed

Answer:2

Question12: Pick out the correct statement about differential used in automotives

  1. Differential Is always located on the rear axle
  2. Reduces the wear of the axle
  3. Allows wheels to run at different speeds
  4. Improves fuel efficiency of the automotive

Answer:3

Question13: Which of the following file format is lossless

  1. JPEG
  2. PNG
  3. BMP
  4. SVG

Answer:2

Question14: Equation of line passing through the point (1,2) and perpendicular to the line y = 3x -1

  1. x + 3y = 0
  2. x + 3y – 7 = 0
  3. x + 3y + 7 = 0
  4. x – 3y = 0

Answer: 2

Question15: ‘Young’s modulus’ is defined as the ratio of

  1. hydraulic stress and hydraulic strain
  2. shearing stress and shearing strain
  3. tensile stress and longitudinal strain
  4. bulk stress and longitudinal strain

Answer: 3

Must Read: Things to Keep In Mind While Buying Books Online

Question16: APZLT, CQYNR, ERXPP, GSWRN,?

  1. KVIJUJ
  2. JUUVK
  3. ITVTL
  4. KUUVJ

Answer: 3

Question17: EMBEZZLE

  1. Misappropriate
  2. Balance
  3. Remunerate
  4. Clear

Answer: 1

Question18: If A is the brother of B; B is the sister of C; and C is the father of D, how D is related to A?

  1. Brother
  2. Sister
  3. Nephew
  4. Cannot be determined

Answer: 4

Question19: To catch a tartar

  1. To trap wanted criminal with great difficulty
  2. To catch a dangerous person
  3. To meet with disaster
  4. To deal with a person who is more than one’s match

Answer: 2

START: Logical Reasoning Test

START: English Grammar Quiz

START: Aptitude Questions and Answers

Question20: His father ordered him to go to his room and study.

  1. His father said, “Go to your room and study.”
  2. His father said to him, “Go and study in your room.”
  3. His father shouted, “Go right now to your study room”
  4. His father said firmly, “Go and study in your room.”

Answer: 1 

Note:

Here we are provided NMAT Previous Year Papers we hope that it will help you know the level of questions which will be asked in the exam. To attain more details about NMAT Question Papers stay in contact with this web page www.recruitmentinboxx.com

You May Also Like To Visit This Section

NMAT RegistrationNMAT Admit Card 
NMAT ResultNMAT Score Card
5 Surprising Habits Of ToppersHow To Find Study Material Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *