Home / Question Paper / Calicut University Question Papers | Previous Model Question Papers PDF Online

Calicut University Question Papers | Previous Model Question Papers PDF Online

Calicut University Question Papers        

Calicut University Question Papers are the best way to get idea of questions asked in the last examination. With the help of Calicut University Previous Model Question Papers, you can get idea of important questions which have been asked since last years. Contenders can download Calicut University Question Papers PDF Online for Calicut University Question Papers B. tech, BA, B.COM, BBA and other courses easily.

Calicut University B Tech Question Papers 2009 Scheme Eee can be downloaded by the contender by scrolling down this page also which is well designed by the team members of www.recruitmentinboxx.com. So what are you waiting for go ahead and grab entire information as soon as possible!!

Calicut University Question Papers

Questions from Calicut University Previous Year Question Papers can be checked by the candidates by scrolling down this page, so why are you still waiting? Go ahead and grab entire details as soon as possible!!

Calicut University Distance Education Previous Question Papers:

Question1. Life skills can be systematically acquired and reinforced through non formal and ……………learning settings.

  1. Formal
  2. Informal
  3. Vocational
  4. Traditional

Answer: 2

Question2. According to Delors Commission human beings future progress depends upon ………….

  1. Economic growth,
  2. Education
  3. Personal development
  4. None of the above

Answer: 3

Question3. The international Bureau of education focused on four pillars of learning-learning to know, learning to do, learning to be and learning to ……………

  1. Promote co-existence
  2. Participate
  3. Live together
  4. Transport

Answer: 3

Question4. International Bureau of Education defines life skills as personal management and ………. skills.

  1. Social
  2. Educational
  3. Cultural
  4. Physical

Answer: 1

Download Here: Calicut University Syllabus

University Of Calicut School Of Distance Education BA Sociology Papers:

Question5. The number of live births per 1,000 people in a population in a year is known as _____.

  1. Fecundity
  2. Fertility
  3. Crude birth rate
  4. Basic demographic equation

Answer:3

Question6. An enumeration or counting of a population is referred to as

  1. vital statistics
  2. Census
  3. fertility rate c
  4. growth rate

Answer: 2

Question7. Records of births, deaths, marriages, and divorces, gathered through a registration system maintained by governmental units, are referred to as

  1. census
  2. demography
  3. vital statistics
  4. none of the above

Answer: 3

Check all details here: Calicut University Distance Education

Calicut University Bcom Question Papers 2017:

Question8. Free Market Economy is also known as

  1. Capitalist economy
  2. Socialist economy
  3. Mixed economy
  4. Others

Answer: 1

Question9. — is the spirit of capitalism

  1. Inspiration
  2. Motivation
  3. Innovation
  4. Invention

Answer: 2

Question10. — motive is the basic drive of a socialist economy

  1. Welfare
  2. Social
  3. Economic
  4. Others

Answer: 1

Question11. Give an example of non- profit organization

  1. Tata
  2. Reliance
  3. HAL
  4. Red Cross

Answer: 4

Question12. Grocery store is — form of organization

  1. Partnership
  2. Sole Proprietorship
  3. Company
  4. Others

Answer: 3

Question13. Expand ILO

  1. International Labour Organization
  2. Indian Labour Organisation
  3. Indian Language Organisation
  4. None of these

Answer: 2

Check Out: 5 Surprising Habits of Toppers

Calicut University Bsc Physics Previous Question Papers:

Question14. The ___________ perspective focuses on social and cultural forces outside the individual.

  1. Cognitive
  2. Learning
  3. Socio-cultural
  4. Learning

Answer: 3

Question15. The ____________ perspective deals with unconscious dynamics within the individual, such as inner forces, conflicts, or instinctual energy.

  1. Biological
  2. Ecological
  3. Ethological
  4. Psychodynamic

Answer: 4

Question16. An organized system of assumptions and principles that purports to explain a specialized set of phenomena and their interrelations is referred as ____________

  1. Theory
  2. Hypothesis
  3. Definition
  4. Skepticism

Answer: 2

Question17. A statement that attempts to predict or to account for a set of phenomena is ________________

  1. Theory
  2. Hypothesis
  3. Definition
  4. Skepticism

Answer: 1

Question18. The number of live births per 1,000 people in a population in a year is known as _____.

  1. Fecundity
  2. Fertility
  3. Crude birth rate
  4. Basic demographic equation

Answer: 3

Question19. An enumeration or counting of a population is referred to as

  1. Vital Statistics
  2. Census
  3. Fertility Rate C
  4. Growth Rate

Answer: 2

Question20. Records of births, deaths, marriages, and divorces, gathered through a registration system maintained by governmental units, are referred to as

  1. Census
  2. Demography
  3. Vital Statistics
  4. None Of The Above

Answer: 3

Calicut University Question Papers 2018

Contenders can download Calicut University Btech Question Papers 2018, BA, B.Com or any other subjects by pressing the below mentioned link.

Calicut University Question Papers BA EnglishDownload PDF
Calicut University B.Com 4th Sem Question PapersDownload PDF
Calicut University Bcom Question Papers 2011Download PDF
Calicut University B.com Question PapersDownload PDF
Calicut University Bsc Psychology Question PapersDownload PDF
Calicut University Bsc Maths Old Question PapersDownload PDF
Calicut University M.Com Previous Question PapersDownload PDF
Calicut University Degree Question PapersDownload PDF

Calicut University Model Question Papers

Contenders can check Calicut University Model Question Papers 2018 also for doing preparation of the examination for any discipline in an easiest manner. Here we are providing some Calicut University Old Question Papers, so please have a look!!

B.A English

B.A Tamil

B.A Urdu

B.A Afsal-ul-ulama

B.A Philosophy

Bachelor of Television & Film Production

B.Com (Honours)

Note: Contenders can check Calicut University Question Paper 2018 by connecting with us www.recruitmentinboxx.com. For that, you can press CTRL + D or follow us on Facebook or Google Plus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *