Home / Online Test / English Grammar Quiz | Online Mock Test, Ques & Ans (Class 3-9) Quizzes

English Grammar Quiz | Online Mock Test, Ques & Ans (Class 3-9) Quizzes

English Grammar Quiz

To become a master of English language it is necessary to understand words of language and also identify and apply laws of English grammar. You can test your knowledge by solving English Grammar Quiz daily.

Take our Free English Grammar Quiz and find your English level. This English Grammar Online Test contains grammar and vocabulary questions and your test result will help you choose a level to practice.

English Grammar Quizzes for Class 3-9!!!

Here, we have provided the English Grammar Mock Test Series for Class 3-9. English Grammar Questions with Answers is the best sources for preparation for any entrance examination.

To get English Grammar Practice Test With Answers, you need to go through the below section of this page which is well provided by team of www.recruitmentinboxx.com. Please have a look below for English Grammar Online Quiz!!!

English Grammar Quiz

English Grammar Quiz Questions and Answers:

English Grammar Quiz for Class 3

Question 1: Today most tea __________ in India and China

  1. is grown
  2. was grown

Answer: 1

Question 2: The 2006 World Cup __________ in Germany, and Italy won the soccer tournament.

  1. is held
  2. was held

Answer: 2

Do You Know: How To Prepare English For Competitive Exams

Question 3: Grammatical mistakes __________ when grading your final paper

  1. will be counted
  2. would be counted

Answer: 1

Question 4: The minutes of the meeting __________ and distributed before today’s workshop.

  1. are being typed up
  2. were typed up

Answer: 2

Question 5: The office building __________ to a shopping mall.

  1. is connected
  2. is connecting

Answer: 1

Practice Online: Vocabulary Quiz

English Grammar Quiz for Class 4

Question 1: Today is ______ than yesterday.

  1. hoter
  2. hotter

Answer: 2

Question 2: _____ for work?

  1. Often do you travel
  2. Often you travel

Answer: 2

Question 3: ____ book was written by Jane Anders.

  1. An
  2. This

Answer: 2

Question 4: How _____ students attend the school?

  1. many
  2. much

Answer: 1

Question 5: What _____ ?

  1. do she should
  2. should she do

Answer: 1

Check Here: Effective Ways To Improve And Increase Your English Vocabulary

English Grammar Quiz for Class 5

Question 1: Which is an adverb?

  1. On
  2. Greatful
  3. Outside
  4. Over

Answer: 3

Question 2: What is the proper adjective in the following?

  1. Africa
  2. Asia
  3. Hawaiian
  4. Jamaica

Answer: 3

Question 3: We have not reached the destination, _____?

  1. tomorrow
  2. yesterday
  3. today
  4. yet

Answer: 4

Question 4: It has been an hour _____ the train ______.

  1. till, left
  2. for, left
  3. since, leave
  4. since, left

Answer: 4

Question 5: I ………(use) to drive my bike along that street.

  1. was used
  2. used
  3. am using
  4. use

Answer: 1

Tutors Also Failed: Can You Find These Common Errors in English Grammar?

English Grammar Quiz for Class 6

Question 1: Why do you tell a lie?

  1. Why a lie told by you?
  2. Why is a lie be told by you?
  3. Why is a lie told by you?
  4. Why is a lite being told you?

Answer: 3

Question 2: I take exercise daily.

  1. Exercise are taken daily by me.
  2. Exercise is taken daily by me.
  3. Exercise is being taken daily by me.
  4. Exercise is been taken daily by me.

Answer: 2

Question 3: Did you visit a zoo?

  1. Was a zoo being visited by you?
  2. Was a zoo be visited by you?
  3. Was a zoo been visited by you?
  4. Was a zoo visited by you?

Answer: 4

Question 4: He has shown good performance.

  1. Good performance has shown by him.
  2. Good performance has been shown by him.
  3. Good performance had been shown by him.
  4. Good performance has be shown by him.

Answer: 2

Question 5: Will you save my secrets?

  1. Will my secrets saved by you.?
  2. Will my secretes be saved by you?
  3. Would my secretes save by you?
  4. Would my secrets be saved by you?

Answer: 2

Must Read: Students Generally Do These Mistakes In Exam

English Grammar Quiz for Class 7

Question 1: It was his birthday _______ we decided to buy him a present.

  1. because
  2. so
  3. although

Answer: 2

Question 2: I haven’t ridden a bike __________ ages.

  1. since
  2. for
  3. on

Answer: 2

Question 3: Prices have been rising ________ than the incomes. (Choose the correct degree of adverb)

  1. more fast
  2. faster
  3. fastest

Answer: 3

Question 4: I am not as tall as ____________. (Choose the correct pronoun)

  1. He
  2. Her
  3. She

Answer: 2

Question 5: Sunil is cleaning the windows. (Choose the correct passive voice)

  1. The windows are being cleaned by Sunil
  2. The windows are cleaned by Sunil
  3. The windows were being cleaned by Sunil

Answer: 1

Get Here: Easiest Way To Speak English Fluently

English Grammar Quiz for Class 8

Question 1: Choose either A,B,C or D for the correct answer. She  … at me.

  1. Go
  2. Went
  3. Going
  4. Gone

Answer: 2

Question 2: Complete the sentence! Benu was not at school last Friday, … he was ill.

Answer: Because

Question 3: Choose either A,B,C or D for the correct answer. The person .. you met this morning was my uncle.

Answer: Whom

Question 4: Complete the sentence! I … to my uncle’s house in Batam last month on the long holiday

Answer: Went

Question 5: Complete the sentence! He were strong and smart … .

Answer: Person

Check Now: 10 Mistakes You Make Daily in English

English Grammar Quiz for Class 9

Question 1: Deni is a new student. He meets Hari in the canteen.   Deni : Hi, my name is Deni. What is your name? Hari : Hi, my name is Hari. Are you a new student? Deni : Yes, I am. I’m in 1C, and you? Hari : Me, too. Then we are classmates. Who is Deni?

  1. A new student
  2. A new friend
  3. A new teacher
  4. A new librarian

Answer: 1

Question 2: Where does Deni meets Hari?

  1. In the classsroom
  2. In the canteen
  3. In the yard
  4. In the library

Answer: 2

Question 3: Are they classmates?

  1. Yes, they are
  2. No, they are not
  3. Yes, they do

Answer: 1

Question 4: There is a dining room. Dining room means a room for …

  1. You eat meal
  2. You keep books
  3. You cook some food
  4. You sleep

Answer: 1

Question 5: The birds _________ into the sky.

  1. Fly
  2. Flying
  3. Flies
  4. Flew

Answer: 1

Practice Free Mock Test: Online Test Series

English Grammar Test:

  • When you’re looking for an English Grammar Practice Test, it’s better to choose English Online Grammar Quiz that evaluates English in context, rather than just testing your mastery of English grammar rules.
  • English Grammar Quiz will evaluate how well you use English, making sure you can apply grammar rules, that you have a good English vocabulary, and that you can use your knowledge to communicate in English.

Must Read: Things To Keep In Mind While Buying Books Online

Final Words:

With help of English Quiz, candidates can prepare well for exam. Candidates may stay with us for more Online English Grammar Quiz related information by regularly checking our page.

You can also join us on Facebook or Google Plus for getting more English Grammar Quiz Questions with Answers. You can also bookmark this page of www.recruitmentinboxx.com (by pressing Ctrl+D) for quick access regarding English Grammar Test Online Free.

You May Also Like To Check This Section

Tricks To Manage Study And Job TogetherHow To Find Study Material Online
10 Necessities Of Smart Learning5 Surprising Habits Of Toppers
How to Apply for a Job AbroadLatest Current Affairs
ये 11 सवाल दिला सकते है आपको नौकरीHow To Maximize Your Score In Exam

6 comments

  1. More & More #Q need

  2. sir.pls provide english grammer online tests.u hv provided only one test .which is very nice.

  3. Very good sir,
    Really nice exam pepar

  4. It is very useful for those candidates who are preparing to appear competitive exam and it will be more usefull if there is online test for a particular exam without giving the common question for all competitive exam.

  5. I have a desire to join in CRPF job

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *