Home / Online Test / Vocabulary Quiz – Ques & Ans, English Vocab Practice Test, Online Quizzes

Vocabulary Quiz – Ques & Ans, English Vocab Practice Test, Online Quizzes

Vocabulary Quiz

English has an enormous vocabulary with an expected 250000 distinctive words. In order to enhance communication skills, you need to improve your vocabulary skills and below given Vocabulary Quiz can help you to be familiar with your knowledge status.

One of the most effective ways to arrange your English vocabulary is to solve English Vocab Practice Test. You may solve English Vocabulary Online Quizzes or check the complete List of section wise Vocabulary Quiz Question & Answers which are well provided below.

English Vocabulary Quizzes

English Vocabulary Online Quiz is provided on this page for all those aspirants who are preparing for any entrance or competitive exams. You may solve Free English Vocabulary Mock Test or Online English Vocabulary Test also to know about your current knowledge status.

The expert team of www.recruitmentinboxx.com has well-furnished all significant information about English Vocabulary Questions and Answers on this page. Aspirants, preparing for competitive exams must go through the English Vocabulary Quiz as soon as possible.

Vocabulary Quiz

Vocabulary Quiz – Ques & Ans

In the following the questions choose the word which best expresses the meaning of the given word.

Question1. CORPULENT

  1. Lean
  2. Gaunt
  3. Emaciated
  4. Obese

Answer: Option 4

Do You Know: How To Prepare English For Competitive Exams

Question2. BRIEF

  1. Limited
  2. Small
  3. Little
  4. Short

Answer: Option 4

Question3. EMBEZZLE

  1. Misappropriate
  2. Balance
  3. Remunerate
  4. Clear

Answer: Option 1

Question4. VENT

  1. Opening
  2. Stodge
  3. End
  4. Past tense of go

Answer: Option 1

Practice Online: English Grammar Quiz

Question5. AUGUST

  1. Common
  2. Ridiculous
  3. Dignified
  4. Petty

Answer: Option 3

In each question below a sentence broken into five or six parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

Question6.

  1. at   2. it   3. take  4. once  5. away

 

  1. 23514
  2. 14352
  3. 32514
  4. 53214
  5. 42315

Answer: Option 3

Question7.

  1. him  2. the  3. to  4. charge  5. handover

 

  1. 42531
  2. 51342
  3. 41352
  4. 45231
  5. 52431

Answer: Option 5

Question8.

  1. seen  2. going  3. you  4. him  5. have

 

  1. 35214
  2. 35142
  3. 32514
  4. 35124
  5. 53124

Answer: Option 2

Check Here: Effective Ways To Improve And Increase Your English Vocabulary

Question9.

  1. bag  2. you  3. seen  4. have  5. my

 

  1. 51432
  2. 43512
  3. 42351
  4. 42153
  5. 21435

Answer: Option 3

Question10.

  1. killed  2. a  3. Jaswant  4. bear  5. wild

 

  1. 31254
  2. 53124
  3. 23145
  4. 43125
  5. 15234

Answer: Option 1

Press Here For English Vocabulary Quiz PDF

In each question below, there is a sentence of which some parts have been jumbled up. Rearrange these parts which are labeled P, Q, R and S to produce the correct sentence. Choose the proper sequence.

Question11. If you need help

P :      promptly and politely

Q :     ask for attendants

R :      to help our customers

S :      who have instructions

The Proper sequence should be:

  1. SQPR
  2. QPSR
  3. QSRP
  4. SQRP

Answer: Option 3

Question12. It is easier

P :      to venture into space

Q :     for men

R :      beneath their feet

S :      than to explore

The Proper sequence should be:

  1. QRPS
  2. QPSR
  3. PSRQ
  4. PQSR

Answer: Option 2

Tutors Also Failed: Can You Find These Common Errors in English Grammar?

Question13. It was to be

P :      before their school examination

Q :     which was due to start

R :      the last expedition

S :      in a month’s

The Proper sequence should be:

  1. SRQP
  2. RQSP
  3. RPQS
  4. SPRQ

Answer: Option 3

Question14. This time

P :      exactly what he had been told

Q :     the young man did

R :      beyond his dreams

S :      and the plan succeeded

The Proper sequence should be:

  1. QPRS
  2. QPSR
  3. PQSR
  4. QSRP

Answer: Option 2

Question15. In the darkness

P :      the long, narrow beard

Q :     was clearly visible with

R :      the tall stooping figure of the doctor

S :      and the aquiline nose

The Proper sequence should be:

  1. RQPS
  2. PSQR
  3. RSQP
  4. QPRS

Answer: Option 1

Must Read: Students Generally Do These Mistakes In Exam

Some proverbs/idioms are given below together with their meanings. Choose the correct meaning of proverb/idiom, If there is no correct meaning given, E (i.e.) ‘None of these’ will be the answer.

Question16. To smell a rat

  1. To see signs of plague epidemic
  2. To get bad small of a bad dead rat
  3. To suspect foul dealings
  4. To be in a bad mood
  5. None of these

Answer: Option 3

Question17. To hit the nail right on the head

  1. To do the right thing
  2. To destroy one’s reputation
  3. To announce one’s fixed views
  4. To teach someone a lesson
  5. None of these

Answer: Option 1

Question18. To set one’s face against

  1. To oppose with determination
  2. To judge by appearence
  3. To get out of difficulty
  4. To look at one steadily
  5. None of these

Answer: Option 1

Get Here: Easiest Way To Speak English Fluently

Question19. To leave someone in the lurch

  1. To come to compromise with someone
  2. Constant source of annoyance to someone
  3. To put someone at ease
  4. To desert someone in his difficulties
  5. None of these

Answer: Option 4

Question20. To play second fiddle

  1. To be happy, cheerful and healthy
  2. To reduce importance of one’s senior
  3. To support the role and view of another person
  4. To do back seat driving
  5. None of these

Answer: Option 3

Check Now: 10 Mistakes You Make Daily in English

Type of Vocabulary Quiz

Here we have provided Type of Online Vocabulary Quiz as well as their sections for your comfort. In order to know about the section wise Vocabulary Quizzes or Vocabulary MCQ, you need to be in touch with us.

Grammar Vocabulary Quiz
AbbreviationsSuffixes
Phrasal VerbsWeather Vocabulary
CollocationsSmall Talk
North, South, East & West VocabularyTime Collocations
Family VocabularySayings zes
Idioms
Animal IdiomsBody Idioms
Colour IdiomsClothing Idioms
Food IdiomsGeography Idioms
Sports Idioms
English for Work Vocabulary
Cashiers VocabularyHousekeeping Vocabulary
Hotel VocabularyAirline Industry Vocabulary
Food and Drink VocabularyServing at Table
Understanding Your GuestsTour Guide Vocabulary
Medical VocabularyPolice/Crime Vocabulary
Crime and PunishmentHuman Body Vocabulary
Business English Vocabulary Quiz
Negotiations VocabularyMeetings Vocabulary
Meeting Skills TestTelephone English Vocabulary
Presentation Test
Environment Vocabulary
Pollution VocabularyEndangered Species Vocabulary
Disappearing Honeybee VocabularyEco-Communities Vocabulary
Environment Verbs
Confusing Vocabulary Quiz
almost OR mostbring OR take
dislike OR unlikedo OR make
do OR make CollocationsEngland or UK
gross OR nethear OR listen
island, Iceland OR Irelandits OR it’s
lay OR lieloose OR lose
raise OR risesay OR tell
see, look OR watchtheir OR there OR they’re
Sports Vocabulary Quiz
General Sports Vocabulary
Olympics VocabularyFIFA World Cup
Sports General KnowledgeSports Vocabulary
Sports IdiomsSports Idioms
Sports Slang
Specific Sports Vocabulary
Athletics VocabularyBadminton Vocabulary
Baseball VocabularyBasketball Vocabulary
Boxing VocabularyCricket Vocabulary
Figure Skating VocabularyFootball Vocabulary
Golf VocabularyGymnastics Vocabulary
Hockey VocabularyIce Hockey Vocabulary
Rugby VocabularySkiing Vocabulary
Squash VocabularySwimming Vocabulary
Tennis Vocabulary
Vocabulary for Kids
What Am I?Animal Sounds
Colours, Shapes, NumbersAlphabet
ColoursCounting
ShapesWhat’s wrong with the pictures?
Vocabulary Quiz Graded
Elementary Level
AnimalsFood
JobsCategories
Opposites
Intermediate Level
Irregular VerbsMeasure Words
CategoriesPunctuation Marks
True or FalseOpposites
MoneyPhrasal Verbs
Advanced Level
AnimalsQuotations
Saying GoodbyeBritish/American

Must Read: Things To Keep In Mind While Buying Books Online

Final Words!!

Stay keeps in touch with our web portal Vocabulary Quiz www.recruitmentinboxx.com for acquiring latest information. Also, you can book mark this page by using Ctrl + D key  for Vocabulary online practice and getting more updated Online Vocabulary Quiz. Candidates may also join us on Facebook or Google + page. If you have any query, you tell us via comment in the box provided, we will reply to you as soon as possible.

You May Also Like To Check This Section

Tricks To Manage Study And Job TogetherHow To Find Study Material Online
10 Necessities Of Smart Learning5 Surprising Habits Of Toppers
How to Apply for a Job AbroadLatest Current Affairs
ये 11 सवाल दिला सकते है आपको नौकरीOnline Test Series
How To Prepare English For SSC CGLTNPSC General English

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *