Home / Current Affairs / GK Current Affairs 2017 Daily Updates SSC/UPSC/IAS Ques & Ans Quiz PDF

GK Current Affairs 2017 Daily Updates SSC/UPSC/IAS Ques & Ans Quiz PDF

GK Current Affairs

Get daily updates about GK Current Affairs Online from here!!! If you are preparing for any competitive exam conducted by the SSC, UPSC, IAS, Bank, Railway, PSC and University, you must read GK Current Affairs 2017. Below you can check the GK Quiz, which will help you to boost your knowledge. To get GK Current Affairs Question & Answer in PDF, check the link that is given below.

Most of students have fear of qualifying General Knowledge Section. But it’s not that much difficult. Here you can check the General Knowledge Current Affairs Highlights also the GK Question and Answer. We, the team of www.recruitmentinboxx.com, are describing complete details right for convenience of our visitors. Also we will update this page with latest questions shortly, so keep touch with us.

GK Current Affairs

GK Current Affairs Highlights

  • President Pranab Mukherjee approves ordinance allowing Kambala in Karnataka
  • Law Commission recommends compulsory registration of marriages, defaulters to be fined
  • Union Cabinet approves MoU between India and Palestine on agriculture cooperation
  • Union Government launches student-scientist connect programme JIGYASA
  • Govt announces another 30 cities under Smart City Mission
  • Union Health Ministry launches Intensified Diarrhoea Control Fortnight
  • Positive growth registered in foreign & domestic tourists in 2016
  • EPFO inks agreement with 5 banks to collect PF dues
  • Union Health Ministry launches Intensified Diarrhoea Control Fortnight
  • GST rollout: India launches historic indirect tax regime GST after 17 years of debate
  • Union Government launched National Biopharma Mission
  • NALSA launches web application for free legal services to prisoners
  • Prime Minister Narendra Modi inaugurates Centenary Celebrations of Sabarmati Ashram
  • Union Health Ministry launches Intensified Diarrhoea Control Fortnight
  • Union Government launches VAJRA scheme to attract Indian scientists abroad
  • Congress-led opposition names Meira Kumar as presidential nominee
  • Centre to set up 100 AYUSH hospitals across country
  • Jobs, Admissions secured under reserved category using forged caste certificates cannot be held valid: SC
  • Indian Vice Presidential Election 2017 to be held on 5 August
  • Union Health Ministry launches Intensified Diarrhoea Control Fortnight
  • Union Government launched new bidding mechanism for mega oil and gas auctions
  • Election Commission to launch nationwide Voter Registration Reminder on Facebook
  • Power Minister Piyush Goyal launches portal on weather information
  • Railways to Induct 40000 Refurbished Coaches for Rs 8000 Cr
  • Union Cabinet approves amendment of Social Security Agreement between India and Netherlands
  • Ministry of Electronics and IT launches webpage for smooth GST implementation
  • Initiatives launched by Union Government to promote Yoga worldwide
  • NITI Aayog launches SATH Program
  • India declares itself free from Highly Pathogenic Avian Influenza H5N1 and H5N8
  • PM Modi pays homage to veteran leader Babu Jagjivan Ram on his death anniversary
  • Government launches Tele Law to provide legal aid in rural areas via video conferencing
  • TB patients have to submit Aadhaar details to avail cash benefits: Health Ministry

Download PDF5000 General Knowledge Question Answer

General Knowledge Question and Answer

Que 1. Which state government has signed an Expression of Intent (EOI) with IAAF and Athletics Federation of India (AFI) to establish a High Performance Academy?

[A] Karnataka

[B] Punjab

[C] Odisha

[D] Assam

Answer: C

Que 2. Which Indian athlete was the flag bearer for the Indian contingent in the 22nd Asian Athletics Championship (AAC)-2017?

[A] Jitu Rai

[B] Tintu Luka

[C] Srabani Nanda

[D] Dipa Karmakar

Answer: B

Que 3. The Guindy National Park (GNP) is located in which state?

[A] Odisha

[B] Tamil Nadu

[C] Kerala

[D] Karnataka

Answer: B

Get here more: GK Questions with Answers

Que 4. Which city is hosting the 12th edition of G-20 Summit 2017?

[A] Hamburg

[B] Berlin

[C] Frankfurt

[D] Stuttgart

Answer: A

Que 5. Which union minister has launched a month-long plantation drive to mark Van Mahotsav-2017?

[A] Prakash Javadekar

[B] D. V. Sadananda Gowda

[C] Nitin Gadkari

[D] Harsh Vardhan

Answer: D

Que 6. Who has become the first Indian to win in the FIA Formula 3 European Championship?

[A] Narain Karthikeyan

[B] Ashwin Sundar

[C] Jehan Daruvala

[D] Karun Chandhok

Answer: C

Que 7. What is the India’s rank in money hoarded in Swiss banks in 2016, as per analysis by the Swiss National Bank (SNB)?

[A] 88th

[B] 75th

[C] 108th

[D] 96th

Answer: A

Hit Here: Get Complete Info of Pratiyogita Darpan

Que 8. Which union misiter has launched MERIT app and e-bidding portal for providing e-Bidding solution to States to select Independent Power Producers (IPPs)?

[A] Jagat Prakash Nadda

[B] Piyush Goyal

[C] Kiren Rijiju

[D] Anupriya Patel

Answer: B

Que 9. Which Indian commodity exchange will merge with Indian Commodity Exchange (ICEX)?

[A] Universal Commodity Exchange

[B] National Commodity and Derivatives Exchange

[C] National Multi-Commodity Exchange of India Ltd

[D] Multi Commodity Exchange

Answer: C

Que 10. Who has been appointed as the new Chairman of Indian Institute of Management (IIM) Amritsar?

[A] Parimal Rai

[B] Santosh Kumar

[C] Sanjay Gupta

[D] V P Singh Badnore

Answer: C

Que 11. Who has been appointed as the new chief of the National Disaster Response Force (NDRF)?

[A] P C Thakur

[B] RK Pachnanda

[C] Sanjay Kumar

[D] Kirti Shekhar

Answer: C

STARTFree Online Test Series

Que 12. The Tadoba Andhari Tiger Reserve (TATR) is located in which state?

[A] Tamil Nadu

[B] Karnataka

[C] Maharashtra

[D] Goa

Answer: C

Que 13. The Wilpattu National Park (WNP) is located in which country?

[A] India

[B] Bhutan

[C] Maldives

[D] Sri Lanka

Answer: D

Que 14. The 2017 Save Public Sector Banks Day (SPSBD) will be celebrated on which date in India?

[A] July 19

[B] July 8

[C] July 15

[D] July 11

Answer: A

Que 15. Sabita Chowdhury, the noted singer has passed away. She hailed from which state?

[A] Odisha

[B] West Bengal

[C] Uttar Pradesh

[D] Maharashtra

Answer: B

Also Check Month Wise: Latest Current Affairs

Que 16. The 2017 National Doctors Day (NDD) is celebrated on which date in India?

[A] July 4

[B] July 2

[C] July 3

[D] July 1

Answer: D

Que 17. Who has become the first female Chief Executive of Hong Kong?

[A] Woo Kwok Tsang

[B] Lili Voga

[C] Carrie Lam

[D] Chang Yuet-ngor

Answer: C

Que 18. The World Sports Journalist Day (WSJD) is observed on which date?

[A] July 1

[B] July 3

[C] July 4

[D] July 2

Answer: D

Que 19. India’s tallest Air Traffic Control (ATC) tower will be operational at which airport?

[A] Srinagar International Airport

[B] Jay Prakash Narayan International Airport

[C] Indira Gandhi International Airport

[D] Sardar Vallabhbhai Patel International Airport

Answer: C

Must Check This Link for Weekly Job Updates: Employment News- Latest Updates

Que 20. India’s biggest Global Skill Park will be set up in which city?

[A] Bhopal

[B] Lucknow

[C] Guwahati

[D] Rajkot

Answer: A

Que 21. Which country is hosting the 41st annual UNESCO World Heritage Committee conference?

[A] Poland

[B] United States

[C] India

[D] Germany

Answer: A

Join Us & Get Free SubscriptionEnter Mail ID Here

Above, we have given GK Current Affairs for SSC, UPSC, IAS, Bank, Railway, PSC and University etc. Go through these GK Ques & Ans and prepare well for examination. We, hope with the help of these questions, you will secure better marks. If you have any problem, please do ask in the comment box that is given below.

You May Also Like To Visit This Section

How to Prepare Reasoning for Exams Aptitude Questions And Answers
Prepare English For Competitive Exams Vocabulary Online Quiz
Latest Private Jobs More Government Jobs
Top 100 Career Options Student Success Strategies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *