Home / Question Paper / IB ACIO Previous Year Question Paper | with Answers in Hindi pdf Download

IB ACIO Previous Year Question Paper | with Answers in Hindi pdf Download

IB ACIO Previous Year Question Paper

Intelligence Bureau (IB) is the most prestigious internal intelligence agency of India. IB ACIO Previous Year Question Paper PDF will guide you in better preparation of exam. You may download Question with Answers in Hindi too.

By referring IB ACIO Previous Year Question Paper, you may know about type as well as nature of questions asked in exam. You may download IB ACIO Grade 2 Previous Year Question Paper from here.

Why to refer IB ACIO Previous Year Question Paper?

Previous Year IB ACIO Question Paper is the authentic source for preparation. By going through IB ACIO Previous Year Solved Question Paper PDF, you may get familiar with all important questions.

One of the important prerequisites is to practice Previous Year Question Paper & boost your speed. To collect more details about it, go through this page tailored by team of www.recruitmentinboxx.com

IB ACIO Previous Year Question Paper

English Comprehension, General Awareness/General Knowledge, Reasoning, Mathematical Ability are among the key topics from which Objective type questions are there. You may get IB ACIO Previous Year Question Paper PDF.

Press Here For IB ACIO 2012 Question Paper PDF

Press Here For IB ACIO 2013 Question Paper PDF

IB ACIO Previous Year Question Paper In Hindi are important from practice point of view. You can evaluate your own performance and work on your weakness by referring Previous Year Question Paper.

IB ACIO Questions & Answers

Ques 1: In which year did the first BIMSTEC Disaster Management Exercise held?

  1. 2013
  2. 2014
  3. 2015
  4. 2017

Ans: 4

Ques 2: Which among the following places is not a site for India’s currency notes printing press?

  1. Nasik
  2. Mysuru
  3. Salboni
  4. Jhansi

Ans: 4

Ques 3: The Union government has set up special fund ‘DPIDF’ to boost the dairy sector. What does “DPIDF” stands for?

  1. Dairy Processing and Infra Development Fund
  2. Dairy Processing and Internal Development Fund
  3. Dairy Processing and Infrastructure Development Fund
  4. Dairy Processing and Internet Development Fund

Ans: 3

Ques 4: Who is the newly appointed CMD of Oil and Natural Gas Corporation (ONGC)?

  1. Shashi Shanker
  2. Nirmala Kaur
  3. K S Rajput
  4. Dinesh Sarraf

Ans: 1

Ques 5: Where is Asian Developement Bank’s headquarter located?

  1. Malaysia
  2. Philippines
  3. Korea
  4. China

Ans: 2

Get Here For Tier I & II Exam: IB ACIO Syllabus

Ques 6: The Sitanadi Wildlife Sanctuary (SWS) is located in which state?

  1. Maharashtra
  2. Jharkhand
  3. Madhya Pradesh
  4. Chhattisgarh

Ans: 4

Ques 7: Which Indian entrepreneur has won the prestigious International Business Person of the Year award in London for innovative IT solutions?

  1. Birendra Sasmal
  2. Uday Lanje
  3. Madhira Srinivasu
  4. Ranjan Kumar

Ans: 1

Ques 8: Who has been appointed as the new Governor of Bihar?

  1. Devendra Kumar Joshi
  2. Satya Pal Malik
  3. Jagdish Mukhi
  4. Banwarilal Purohit

Ans: 2

Ques 9: Who of the following has won the Nobel Prize for Literature 2017?

  1. Svetlana Alexievich
  2. Mo Yan
  3. Patrick Modiano
  4. Kazuo Ishiguro

Ans: 4

Ques 10: Pooja Kadian is associated with which sports?

  1. Table Tennis
  2. Badminton
  3. Boxing
  4. Wushu

Ans: 4

Check Out Month Wise: Latest Current Affairs

Ques 11: Which Indian sportsperson has clinched the World Open Under-16 Snooker Championship-2017?

  1. Arantxa Sanchis
  2. Keerthana Pandian
  3. Anupama Ramachandran
  4. Anuja Thakur

Ans: 3

Ques 12: Bangladesh has signed how much amount of loan deal with India for its infrastructure and social sector development?

  1. $4.5 billion
  2. $5.5 billion
  3. $6.5 billion
  4. $7.5 billion

Ans: 1

Ques 13: Who has become the first person from India to win Anna Politkovskaya Award?

  1. Rajdev Ranjan
  2. Gauri Lankesh
  3. Tarun Kumar Acharya
  4. V. N. Shankar

Ans: 2

Ques 14: The Homolographic projection has the correct representation of

  1. shape
  2. area
  3. baring
  4. distance

Ans: 2

Ques 15: The latitudinal differences in pressure delineate a number of major pressure zones, which correspond with

  1. zones of climate
  2. zones of oceans
  3. zones of land
  4. zones of cyclonic depressions

Ans: 1

हमेशा पूछे जाने वाले प्रश्न: ये 11 सवाल दिला सकते है आपको नौकरी

Ques 16: The hazards of radiation belts include

  1. deterioration of electronic circuits
  2. damage of solar cells of spacecraft
  3. adverse effect on living organisms
  4. All of the above

Ans: 4

Ques 17: The intersecting lines drawn on maps and globes are

  1. latitudes
  2. longitudes
  3. geographic grids
  4. None of the above

Ans: 3

Ques 18: The light of distant stars is affected by

  1. the earth’s atmosphere
  2. interstellar dust
  3. both (a) and (b)
  4. None of the above

Ans: 3

Ques 19: Which of the following is tropical grassland?

  1. Taiga
  2. Savannah
  3. Pampas
  4. Prairies

Ans: 2

You must do that: 7 Exam Resolutions for Sure Success in 2018

Ques 20: The iron and steel industries of which of the following countries are almost fully dependent on imported raw materials?

  1. Britain
  2. Japan
  3. Poland
  4. Germany

Ans: 2

IB ACIO Grade 2 Previous Year Question Paper PDF gives an idea about the changing trends, if any in syllabus. There is also possibility that many of the questions may be repeated in Previous Year Question Paper Of IB ACIO.

Press Here For IB ACIO Previous Year Question Paper Official Link

Self-assessment is a vital part & it comes from practicing IB ACIO Previous Year Question Paper 2018. So, IB ACIO Previous Year Question Paper With Answers are considered best for best preparation of exam.

Note:

This is all about IB ACIO Previous Year Question Paper. Keep visiting our portal www.recruitmentinboxx.com for knowing more about IB ACIO Previous Year Papers. For any sort of query, ask in comment box placed below.

You May Also Like To Check This Section

IB RecruitmentIB ACIO Admit Card
IB ACIO ResultIB ACIO Answer Key
IB SyllabusHow To Reduce Negative Marking In Exam
11 Tips To Remember What You ReadHow to Score Good Marks in Exam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *