Home / Online Test / Online Chemistry Quiz 2018 | Free Online Practice Test Questions & Answers

Online Chemistry Quiz 2018 | Free Online Practice Test Questions & Answers

Online Chemistry Quiz

Online Chemistry Quiz is the best stuff and source for better and immense preparation. By referring Free Chemistry Online Practice Test Questions & Answers you can easily analyze your preparation level.

Free Chemistry Online Online Practice Test

Through Free Online Chemistry Quiz 2018, you may get an idea about type & structure of questions that may be asked in exam. To score well in exams, you all are suggested to take Online Chemistry Practice Test 2018

Chemistry Practice Questions & Answers

To help candidates, here we are providing Free Online Chemistry Practice Test. With the help of Chemistry online Quiz candidates can also estimate where they are and where they have to reach in preparation level to score good marks.

Check the below section of this page which is created by team of www.recruitmentinboxx.com for getting Chemistry Free Practice Test series 2018. Interested students must have a look –

Online Chemistry Quiz 2018

Chemistry includes topics of compounds, elements, formulas, ionic vs covlent, reaction types, balancing equations (law of conservation of matter), reaction rates, acids, and bases. To get strong command in all topics is not easy it requires really hard work so we have provided Online Chemistry Quiz, students must take practice test from here.

Question 1: The nucleus of an atom consists of-

  1. Electrons And Neutrons
  2. Electrons And Protons
  3. Protons And Neutrons
  4. All Of The Above

Answer: 3

Practice Free Mock Test: Online Test Series

Question 2: The number of moles of solute present in 1 kg of a solvent is called its

  1. molality
  2. molarity
  3. normality
  4. formality

Answer: 1

Question 3: The most electronegative element among the following is

  1. Sodium
  2. Bromine
  3. Fluorine
  4. Oxygen

Answer: 3

Question 4: The metallurgical process in which a metal is obtained in a fused state is called

  1. smelting
  2. roasting
  3. calcinations
  4. froth floatation

Answer: 1

Question 5: The law which states that the amount of gas dissolved in a liquid is proportional to its partial pressure is

  1. Dalton’s law
  2. Gay Lussac’s law
  3. Henry’s law
  4. Raoult’s law

Answer: 3

You must do that: 7 Exam Resolutions for Sure Success

Question 6: The gas present in the stratosphere which filters out some of the sun’s ultraviolet light and provides an effective shield against radiation damage to living things is

  1. helium
  2. ozone
  3. oxygen
  4. methane

Answer: 2

Question 7: The most commonly used bleaching agent is

  1. alcohol
  2. carbon dioxide
  3. chlorine
  4. sodium chlorine

Answer: 3

Question 8: The heat required to raise the temperature of body by 1 K is called

  1. specific heat
  2. thermal capacity
  3. water equivalent
  4. None of the above

Answer: 2

Question 9: The nuclear particles which are assumed to hold the nucleons together are

  1. electrons
  2. positrons
  3. neutrons
  4. mesons

Answer: 4

Know Here: How To Study While Doing Job

Question 10: The octane number of zero is assigned to

  1. 2-methyl octane
  2. n-heptane
  3. iso-octane
  4. 3-methyl octane

Answer: 2

Question 11: The metal that is used as a catalyst in the hydrogenation of oils is

  1. Ni
  2. Pb
  3. Cu
  4. Pt

Answer: 1

Question 12: The most abundant rare gas in the atmosphere is

  1. He
  2. Ne
  3. Ar
  4. Xe

Answer: 3

Question 13: The ore which is found in abundance in India is

  1. monazite
  2. fluorspar
  3. bauxite
  4. magnetite

Answer: 1

Question 14: The inherited traits of an organism are controlled by

  1. RNA molecules
  2. nucleotides
  3. DNA molecules
  4. enzymes

Answer: 3

Check Out: List of Important Books And Authors For Competitive Exams

Question 15: What are the number of moles of CO2 which contains 16 g of oxygen?

  1. 5 mole
  2. 2 mole
  3. 4 mole
  4. 25 mole

Answer: 1

Question 16: The monomer of polythene is

  1. vinyl chloride
  2. ethylene
  3. ethyl alcohol
  4. None of the above

Answer: 2

Question 17: The luster of a metal is due to

  1. its high density
  2. its high polishing
  3. its chemical inertness
  4. presence of free electrons

Answer: 4

Question 18: The most malleable metal is

  1. platinum
  2. silver
  3. iron
  4. gold

Answer: 4

Try Now: These 4 Things Will Definitely Help You In Exam Preparation

Question 19: The oil used in the froth floatation process is

  1. coconut oil
  2. olive oil
  3. kerosene oil
  4. pine oil

Answer: 4

Question 20: The material which can be deformed permanently by heat and pressure is called a

  1. Thermoplastic
  2. Thermoset
  3. Chemical Compound
  4. Polymer

Answer: 2

Must Read: Things To Keep In Mind While Buying Books Online

Importance of Online Chemistry Quiz 2018

Check the importance frees Online Chemistry Quiz from here!! To make you aware about practice test series here we have mentioned some important points just take a look-

  • With the help of Chemistry Online Quiz you can analyze your preparation level
  • One will be familiarized about which types of question asked in the exam, so that you can prepare accordingly.
  • By regular practicing through free Online Chemistry Quiz, you over all skills and knowledge will be boost up
  • Solving daily Online Chemistry quizzes will boost your motivation and you can attempt the question paper with more confidence.

To Get Latest Recruitment Directly In Your Mail Box: Submit Mail ID Here

Essential Note

Hope above given chemistry Online Test will helpful for your preparation. To get latest information and updates stay tuned with our web portal www.recruitmentinboxx.com by bookmark it by pressing ctrl+d key. You can also subscribe to our portal. If you have any query related you may ask in comment box.

You May Also Like To Visit This Section

Tricks To Manage Study And Job Together10 Necessities Of Smart Learning
Latest Private JobsHow To Find Study Material Online
5 Surprising Habits Of Toppers9 Tips To Be More Professional at Work
Employment News- New UpdatesHow to Find a Job Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *