Home / Preparation Tips / SBI PO Mock Test 2018 Prelims (July) Exam – Free Practice Test Questions

SBI PO Mock Test 2018 Prelims (July) Exam – Free Practice Test Questions

SBI PO Mock Test

Latest SBI Notification has been circulated for 2000 PO posts for which SBI is going to conduct SBI PO Prelims Exam on 1st, 7th & 8th of July 2018. Applied aspirants can start free practice test questions by solving SBI PO Mock Test.

By practicing with free SBI PO Practice Test, applied candidates will get an actual experience of SBI Probationary Officer Exam. SBI PO Free Mock Test is very beneficial for those who are going to appear for first time as they will get an idea of questions that may be asked in SBI PO Prelims Exam.

SBI PO July Exam Details

Online process for SBI PO Recruitment will end up on 13-05-2018 candidates can submit their SBI PO Online Forms as soon as possible. Qualified candidates in SBI PO Prelims July Exam will be further called for SBI PO Mains Exam which will be held on 04.08.2018.

Aspirants who have applied for SBI PO July Exam may attempt SBI PO Prelims Mock Test free as it will guide in maintaining speed to solve questions in less time. You must give SBI PO Mock Test Online Free to check you performance instantly.

You can get more information like question and answers related to SBI PO Mock Test Online 2018 form the downwards section of this page which is twisted by the team of www.recruitmentinboxx.com

Get Last 5 Years’ Solved Model Papers: SBI PO Preliminary Exam Question Paper

SBI PO Mock Test

By solving Online Mock Test for SBI PO Preliminary students will get an idea of their preparation before appearing in final SBI PO Preliminary 2018 exam. Also, individual can work on their week sections by practicing through SBI PO Free Mock Test.

Question 1: Dumping is

  1. selling of goods abroad at a price well below the production cost at the home market price
  2. the process by which the supply of a manufacture’s product remains low in the domestic market, which batches him better price
  3. prohibited by regulations of GATT
  4. All of the above

Answer: 4

Question 2: A bank offers 5% compound interest calculated on half-yearly basis. A customer deposits Rs. 1600 each on 1st January and 1st July of a year. At the end of the year, the amount he would have gained by way of interest is:

  1. 120
  2. 121
  3. 122
  4. 123

Answer: 2

Question 3: There is 60% increase in an amount in 6 years at simple interest What will be the compound interest of Rs. 12,000 after 3 years at the same rate?

  1. 2160
  2. 3120
  3. 3972
  4. 6240

Answer: 3

Check Here For Pre/Mains Exam: SBI PO Exam Syllabus

Question 4: SCD, TEF, UGH, ____, WKL

  1. CMN
  2. UJI
  3. VIJ
  4. IJT

Answer: 3

Question 5: B2CD, _____, BCD4, B5CD, BC6D

  1. B2C2D
  2. BC3D
  3. B2C3D
  4. BCD7

Answer: 2

Question 6: FAG, GAF, HAI, IAH, ____

  1. JAK
  2. HAL
  3. HAK
  4. JAI

Answer: 1

Question 7: A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively In how many days can A do the work if he is assisted by B and C on every third day?

  1. 12 days
  2. 15 days
  3. 16 days
  4. 18 days

Answer: 2 

Check Here Marking Scheme: SBI PO Exam Pattern

Question 8: Excluding stoppages, the speed of a bus is 54 kmph and including stoppages, it is 45 kmph. For how many minutes does the bus stop per hour?

  1. 9
  2. 10
  3. 12
  4. 20

Answer: 2

Question 9: The sum of ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is 50 years What is the age of the youngest child?

  1. 4 years
  2. 8 years
  3. 10 years
  4. None of these

Answer: 1

Question 10: Hitler party which came into power in 1933 is known as

  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party

Answer: 2

FREE Download PDF: SBI PO Previous Year Question Paper

Question 11: In questions given below, a part of the sentence is italicised and underlined. Below are given alternatives to the italicised part which may improve the sentence. Choose the correct alternative. In case no improvement is needed, option ‘D’ is the answer.

The workers are hell bent at getting what is due to them.

  1. hell bent on getting
  2. hell bent for getting
  3. hell bent upon getting
  4. No improvement

Answer: 3

Question 12: Mr. Thomas invested an amount of Rs. 13,900 divided in two different schemes A and B at the simple interest rate of 14% p.a. and 11% p.a. respectively. If the total amount of simple interest earned in 2 years be Rs. 3508, what was the amount invested in Scheme B?

  1. 6400
  2. 6500
  3. 7200
  4. 7500

Answer: 1

Question 13: FFC stands for

  1. Foreign Finance Corporation
  2. Film Finance Corporation
  3. Federation of Football Council
  4. None of the above

Answer: 2

Question 14: Fate smiles …… those who untiringly grapple with stark realities of life.

  1. with
  2. over
  3. on
  4. round

Answer: 4

Know Here: SBI PO Preparation Tips Strategy

Question 15: The miser gazed …… at the pile of gold coins in front of him.

  1. avidly
  2. admiringly
  3. thoughtfully
  4. earnestly

Answer: 1

Question 16: When it was feared that the serfs might go too far and gain their freedom from serfdom, the protestant leaders joined the princes at crushing them.

  1. into crushing
  2. in crushing
  3. without crushing
  4. No improvement

Answer: 2

Question 17: To make clean breast of

  1. To gain prominence
  2. To praise oneself
  3. To confess without of reserve
  4. To destroy before it blooms

Answer: 3

Question 18: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: 2

Check Practice Material: SBI PO Preparation Books

Question 19: Epsom (England) is the place associated with

  1. Horse racing
  2. Polo
  3. Shooting
  4. Snooker

Answer: 1

Question 20: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: 4

Check This: How To Prepare For SBI PO Pre, Main, Descriptive Exam 

SBI PO Prelims Exam Pattern

SBI PO Preliminary Exam consists of objective questions for 100 marks. Time duration for SBI PO Prelims July test is of 1 hour consisting of 3 sections.

Appropriate number of candidates in each category as decided by the bank (approximately 20 times the numbers of vacancies subject to availability) will be chosen for Main Examination.

Sr. No.Subjects NameMax Ques.Max Marks
Time Duration: 01 Hour
01English Language3030
02Quantitative Aptitude3535
03Reasoning Ability3535
Total100100

SBI PO 2018 Notification

For getting recruitment in State Bank Of India, SBI PO Recruitment Notification 2018 has been released. Applicants can apply for SBI Probationary Officer Recruitment till 13-05-2018. SBI has decided conduct SBI Prelims Exam on 1st, 7th & 8th of July 2018 for PO post. Contenders who had applied towards SBI PO 2018 can start the preparation with SBI PO Pre Mock Test to know the examination structure and to examine week points.

ParticularsSBI PO 2018 Dates
SBI PO On line registration including Editing/
Modification of Application by candidates
21.04.2018 to 13.05.2018
Payment of Application Fees/Intimation Charges21.04.2018 to 13.05.2018
Download of SBI Admit Card for PO online Preliminary
Examination
18.06.2018 onwards
SBI PO Exam Date – PO Preliminary1st, 7th & 8th of July 2018
SBI PO Result of Online exam – Preliminary15.07.2018
Download of Call letter for Online Main Exam20.07.2018
Conduct of SBI PO Online Examination – Main04.08.2018
Declaration of Result – Main20.08.2018
Download SBI PO Call Letter for Interview01.09.2018
Conduct of Group Exercises & Interview24.09.2018 to 12.10.2018
Declaration of Final Result01.11.2018
Pre-Examination Training for SC/ST/Religious Minority Community candidates
Download of call letters for Pre-Exam Training28.05.2018 onwards
Conduct of Pre-Exam Training18.06.2018 to 23.06.2018

Complete Use of Last Minutes: Last Minute Preparation Tips for SBI PO Exam

Final and Important Note:

For more information in concern of SBI PO Mock Test Online 2018 you can stay connected with our web portal that is www.recruitmentinboxx.com. Candidates you can also follow us on Facebook and Google Plus as we will update all information related to SBI PO free mock test 2018, free mock test for SBI PO prelims 2018 and SBI PO prelims online mock test.

You May Also Like To Check This Section

SBI PO Salary StructureSBI PO Prelims Admit Card
SBI PO Result SBI PO Eligibility Criteria
SBI PO Answer KeySBI PO vs. IBPS PO
SBI RecruitmentUpcoming Bank Jobs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *