Home / Question Paper / SSC Multitasking Previous Papers MTS Question with Answers Online Download

SSC Multitasking Previous Papers MTS Question with Answers Online Download

SSC Multitasking Previous Papers

Staff Selection Commission organizes the written examination to hire the qualified and deserving candidates for the vacant positions. Candidates who’re preparing for the SSC MTS exam must check the SSC Multitasking Previous Papers.

Aspirants can also download the SSC MTS Previous Year Question Paper in the form of PDF through online for a better preparation. Previous year SSC MTS question paper with answers will be very beneficial for those candidates who had applied for the SSC MTS Jobs.

SSC MTS Previous Year Question Paper

To qualify the SSC Multitasking exam, candidates can practice with the mock test to increase the speed and know the accuracy of the questions.  We have given some SSC MTS Previous Year Question Paper with Answers on this page, please have a look..!!

To download the SSC Multitasking Previous Papers, candidates can hit the direct link available on this page which is created by team of www.recruitmentinboxx.com.

SSC Multitasking Previous Papers

Year Of PaperDownload Here
SSC MTS Previous Year Question Paper PDF– 2013Download Here
SSC MTS Previous Year Question Paper Download – 2014Download Here
Previous Year Question Paper Of SSC MTS 2017 – Morning ShiftDownload Here
Previous Year Question Paper Of SSC MTS Exam 2017 – Evening Shift

Download Here

SSC Multitasking Question Paper with Answers

Question 1:  Which one is the same as Mumbai, Kolkata and Cochin?

  1. Delhi
  2. Kanpur
  3. Chennai
  4. Sholapur

Answer: 3

Question 2:  The following numbers fall in a group. Which one does not belong to the group? 53, 63, 83, 73

  1. 53
  2. 63
  3. 83
  4. 73

Answer: 2

Question 3:  1 : 1 : : 10 : ?

  1. 12
  2. 110
  3. 210
  4. 1000

Answer: 4

Question 4:  Directions: In questions no. 1 to 2, a series is given, with one term missing. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series.

0, 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, ?

  1. 34
  2. 35
  3. 33
  4. 36

Answer: 1

Get Here Topic Wise: SSC Multitasking Syllabus

Question 5:  Which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it?

ab _ d _ bc _ a _ c _ ab _ d

  1. cadbdc
  2. cabbcd
  3. abbcdd
  4. caddbc

Answer: 1

Question 6:  Three partners shared the profit in a business in the ratio 5 : 7 : 8. They had partnered for 14 months, 8 months and 7 months respectively. What was the ratio of their investments?

  1. 5 : 7 : 8
  2. 20 : 49 : 64
  3. 38 : 28 : 21
  4. None of these

Answer: 2

Question 7:  Simplify 586645 * 9999

  1. 5865863355
  2. 5665863355
  3. 4865863355
  4. 4665863355

Answer: 1

Question 8: 1939392 * 625

  1. 1212120010
  2. 1212120000
  3. 1212120011
  4. 1212121010

Answer: 2

Question 9: Simplify (212 * 212 + 312 * 312 )

  1. 132288
  2. 142088
  3. 142188
  4. 142288

Answer: 4

Question 10: Find the HCF of 54, 288, 360

  1. 18
  2. 36
  3. 54
  4. 108

Answer: 1

Get Study Material Here: SSC Multitasking Books PDF 

Question 11: Everyone of the men present here has given a day’s pay as_____ contribution to the fund. (Fill in the blank with suitable preposition)

  1. Their
  2. His
  3. Her
  4. Ones

Answer: 2

Question 12: “Who is creating this mess?” (If the voice is changed the sentence will be:)

  1. By whom has this mess been created?
  2. By whom this mess is being created?
  3. Who has created this mess?
  4. By whom is this mess being created?

Answer: 2

Question 13: BOON

  1. Prodigy
  2. Advantage
  3. Hindrance
  4. Annihilation

Answer: 3

Question 14: ANTIPATHY

  1. Enmity
  2. Dislike
  3. Affection
  4. Aversion

Answer: 3

Question 15: People who work together

  1. Worker
  2. Superhuman
  3. Colleagues
  4. Expert

Answer: 3

Start Test Now: SSC Online Test Series

Question 16: Guru Gopi Krishna was a maestro of which of the following dance forms ?

  1. Manipuri
  2. Bharatnatyam
  3. Kuchipudi
  4. Kathak

Answer: 4

Question 17: The largest dry dock in Indial is situated at

  1. Marmugao
  2. Cochin
  3. Kolkata
  4. Mumbai

Answer: 1

Question 18: Consider the following statments about Dalai Lama : 1. After fleeing Tibet, he settled down in Dharamsala. 2. He was awarded the Nobel Prize in 1989. 3. His Government in exile has not been recognised by any country. 4. Karmappa of the Rumtek Monastery has been mamed as his successor.Of these statements, the correct ones are

  1. 2 and 4
  2. 1, 2 and 3
  3. 1, 3 and 4
  4. 1, 2, 3 and 4

Answer: 2

Read Out here: SSC General Awareness

Question 19: Shiv Kumar Sharma is a famous player of

  1. Sitar
  2. Flute
  3. Tabla
  4. Santoor

Answer: 4

Question 20: Indias first Ladies Special Subruban train was started by which of the following zones of Inidian Railways?

  1. Northern
  2. Southern
  3. Centreal
  4. Western

Answer: 4

Question 21: 9 – If 3 # 9 @ 4 = 3 and 4 # 4 @ 4 = 2, then 6 # 4 @ 5 = ?

  1. 3
  2. 2
  3. 4
  4. 1

Answer: 2

Question 22: In the following question, select the missing number from the given alternatives.

?, 28, 65, 126, 217, 344

  1. 7
  2. 4
  3. 9
  4. 5

Answer: 3

Question 23: A series is given with one term missing. Select the correct alternative from the given ones that will complete the series.

J, O, T, Y, D, ?

  1. I
  2. J
  3. H
  4. K

Answer: 1

Check Out: SSC Books & Exam Preparation Material

Question 24: In the following question, select the odd word from the given alternatives.

  1. Metre
  2. Kilometre
  3. Centimetre
  4. Litre

Answer: 4

Question 25: In the following question, select the odd number pair from the given alternatives.

  1. 24 : 47
  2. 16 : 31
  3. 28 : 55
  4. 32 : 65

Answer: 4

Question 26: In the following question, select the odd letters from the given alternatives.

  1. ACEG
  2. MOQS
  3. FHIK
  4. PRTV

Answer: 3

Question 27: In the following question, select the related word from the given alternatives.

Love : Hate : : Deep : ?

  1. Long
  2. Bright
  3. Shallow
  4. High

Answer: 3

Do You Know: How to Crack SSC Exam

Question 28: In the following question, select the related number from the given alternatives.

18636 : 3106 : : 2508 : ?

  1. 418
  2. 406
  3. 394
  4. 430

Answer: 1

Question 29: In the following question, select the related letters from the given alternatives.

LP : QU : : VX : ?

  1. BD
  2. AD
  3. ZB
  4. AC

Answer: 4

Question 30: In the following question, select the word which cannot be formed using the letters of the given word.

OPTICIAN

  1. PAINT
  2. PAIN
  3. COIN
  4. TAIL

Answer: 4

Regarding SSC MTS Exam:

Staff Selection Commission conducts the various examinations every year and SSC Non technical exam is one of them.  Every year, SSC recruits 1000 candidates for the MTS positions.

The Board releases recruitments and for selecting eligible or skilled candidates. You can snatch this opportunity after scoring high rank in examination which is conducted by the organization as selection procedure. So applicants need to start the preparation as much as possible.

Also Get Here: SSC Interview Questions and Answers

You can go through the  SSC MTS non technical previous year question paper to get fine points regarding the same .To download the SSC MTS previous year question paper in Hindi PDF, candidates can hit the above mentioned link on this page.

Candidates are requested to subscribe free email service of our web portal for getting latest details in concern of SSC Multitasking Previous Papers through this page, so keep in touch with this page which is created by team of www.recruitmentinboxx.com regularly.

You can also follow us on Facebook and Google plus to get updates on your timeline concerning SSC MTS Previous Year Question Paper with Answers.  If you have any query about SSC Multitasking Model Paper, then drop your comment in the comment box which is provided below.

You May Also Like To Visit This Section

SSC MTS RecruitmentSSC MTS Salary
SSC Multitasking Answer KeySSC MTS Result 
SSC Salary StructureSSC MTS Admit Card
SSC Exam ScheduleSSC Notification

One comment

  1. PRIYANKA KOCHAREKAR

    Thanks a lot for sharing such a tips which are definitely helpful for aspirants applied for competitive exams.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *